Drakendal Bovenwereld | Scarlett Thomas

Drakendal is het eerste boek in de reeks van de serie De Bovenwereld van Scarlett Thomas.

De elfjarige Fee is gek op magie en eindelijk breekt dan de dag aan dat haar grootvader haar daarin begint te onderwijzen. Maar dan overlijdt haar opa plotseling en erft Fee zijn bibliotheek met 499 magische boeken. De vader van Fee verkoopt de boeken echter aan een ‘Diberi’ een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te kunnen redden. Samen met haar nieuwe vrienden, ontdekt Fee steeds meer haar magische krachten en reist zij naar de bovenwereld. Maar om bij de Diberi te kunnen komen, moet zij eerst nog langs de gevaarlijke draak….

Titel

Drakendal Bovenwereld I

Schrijver

Scarlett Thomas

Omslagafbeelding en ontwerp

Wil Immink

Grafische verzorging

Jasmijn de Boer

ISBN

978 90 261 4284

Uitgeverij

De Fontein

Doelgroep

Kinderen/jongeren vanaf ongeveer 11 jaar en volwassenen

Het boek

Toen ik het boek voor het eerst in mijn handen had, was ik gelijk verkocht. Wat een mooi boek. De hardcover van het boek is prachtig vormgegeven en hierdoor nodigt het gelijk uit om te lezen. Ik had al gehoord dat het boek net als Harry Potter een magisch boek zou zijn, dus mijn verwachtingen waren hooggespannen. Officieel wordt het Drakendal verkocht als kinderboek voor kinderen vanaf een jaar of elf, maar zowel mijn dochter van elf jaar als ik, vonden het een fantastisch boek. Als je net als ik vroeger ook zo hield van Harry Potter, zal je zeker ook als volwassene van dit boek genieten.

Vanaf de allereerste tot de allerlaatste bladzijde (het boek telt 376 bladzijden) is Drakendal een geweldig boek om te lezen. Het verhaal speelt zich af in de tijd na de ‘wereldbeving’, de tijd waarin de hele online wereld is verdwenen en de aarde op technologisch gebied is teruggegaan naar het jaar 1992. De schrijfster weet beeldend te schrijven en een mysterieuze en magische sfeer neer te zetten. Het boek is spannend, meeslepend, vol met humor en de karakters zijn goed uitgewerkt. Ik werd zelf helemaal van het begin tot het eind meegezogen in het verhaal en lag vaak nog tot ’s avonds laat in mijn bed te lezen. En ook mijn dochter had moeite om het boek weg te leggen. We kijken dan ook samen reikhalzend uit naar het tweede deel van de reeks Bovenwereld.

Drakendal Bovenwereld deel 1 is onder meer te koop bij Bol.com voor  €14,99

2017 11 30 19.19.53
PicsArt 09 05 06.47.52

 

Redactie

8 gedachten over “Drakendal Bovenwereld | Scarlett Thomas”

Plaats een reactie