Daniëlle | Ongelukkig? Tijd voor een carrièreswitch

In mijn vorige blog vertelde ik al dat ik er doorheen zat. Met twee banen, drie kinderen en een man met een drukke baan, had ik teveel hooi op mijn vork genomen en was de balans zoek. Er moest dus wat gaan veranderen. En dat heb ik ook gedaan. Wat ben ik trots op mezelf! Ik heb het gewoon gedaan! Weg met de onzekerheid en negatieve instelling.

Zeg eens NEE

Ik had al één en ander veranderd: ik plan nu veel vaker bewust tijd voor mezelf in en ik zeg niet overal meer ja op. Ik merk al dat dat veel ruimte geeft in mijn hoofd en voor meer rust zorgt in het gezin. Ik moest echter nog één beslissing nemen, waarvan ik wist dat dat echt nodig was, om de balans in het gezin weer helemaal terug te krijgen. Maar, oh wat vond ik dat een moeilijke beslissing.  Maar ik heb het dus gedaan!

Fulltime eigen baas

Ik heb mijn ontslag ingediend bij de Rijksoverheid. En ik ga vanaf 1 januari 2018 fulltime met mijn kindercoachpraktijk aan de slag. Je moet niet denken dat ik het ontslag nemen ‘zomaar’ heb gedaan. Hier gingen maanden van twijfel aan vooraf. Ik laat immers al mijn zekerheden (goed salaris, vast contract, pensioen etc.) los. En ik vond het dus doodeng om die beslissing te nemen en het liefste hield ik het bij het oude vertrouwde. Het idee van een nieuwe situatie jaagde me angst aan. Maar bovenal was ik denk ik vooral bang om te falen. En de negatieve gedachten: wat als het mis zou gaan, wat als ik het niet kan, wat als we nu niet rond kunnen komen, en hoe moeten we dan de hypotheek betalen, bleven maar door mijn hoofd spoken.

De coach in therapie 

Totdat ik me bedacht wat ik de kinderen in de praktijk probeer mee te geven, die last hebben van negatieve gedachten: kloppen die gedachten die je hebt wel? Zijn de gedachten die je hebt waar? Wat kan een helpende gedachte zijn? Met andere woorden hoe kun je van de rode (negatieve) gedachte naar de groene (helpende) gedachte gaan? De helpende gedachten waren voor mij: ik kan het, ik ga het gewoon doen! En ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Ik zal het proberen uit te leggen op de manier zoals ik dat in mijn praktijk doe.

Lees ook: Eerste hulp bij groeipijn

Lees ook: Netflix Documentaire | The Secret

Heeft jouw kind ook soms last van rode gedachten? Ziet jouw kind vaak de dingen negatief? Je kunt je kind helpen om van een niet-helpende gedachte naar een helpende gedachte te gaan, door je kind een aantal vragen te stellen over zijn gedachte:

  • Is het waar wat je denkt?
  • Hoe voel je je door deze gedachte?
  • Helpt de gedachte je om je doel te bereiken?
  • Welke helpende gedachte kan je ervoor in de plaats zetten?

Het veranderen van de niet-helpende gedachten in helpende gedachten kan soms lastig zijn. Soms zie je dat een denkpatroon al behoorlijk is vastgeroest. Maar iedereen kan het leren, door hiermee veel te oefenen. En uiteindelijk levert het natuurlijk veel op als je positievere gedachten hebt.

Voor mezelf weet ik dat ik met mijn ontslag een deur heb afgesloten en dat een nieuwe deur zich zal openen. En ik kan niet wachten om te ontdekken wat zich achter die deur bevindt.

Liefs,
Kindercoach Daniëlle

9 gedachten over “Daniëlle | Ongelukkig? Tijd voor een carrièreswitch”

Een reactie plaatsen