Het belang van date night met je partner

Ik geloof er heilig in dat het gras niet groener is bij de buren en dat ook niet wordt mits wij de tijd en moeite nemen voor die van ons te zorgen.

Toen ik zwanger was van onze oudste dochter was ik hier al mee begonnen. Een potje maken met allemaal leuke dingen die wij met z’n 2en kunnen doen tijdens de tijd. Quality time met je partner is zo belangrijk, al helemaal als je kinderen hebt. Maar dat hoef ik je niet te vertellen denk ik 😉

Goed. Waar moet je dan aan denken? Maak een lijst met dingen die jij leuk vindt, dingen die je partner leuk vindt, dingen die jullie allebei heel leuk vinden en dingen die je eens samen zou willen doen. Daag elkaar uit. Ook erg leuk! Hieronder een aantal ideeen.

1. Skydiving

2. Dagje pretpark met de leukste achtbanen

3. Dagje sauna

4. Professionele massage (of een workshop zodat je thuis ook elkaar kunt masseren)

5. Bezoek een museum

6. Bezoek een kasteel

7. KartenDate met je partner

8. Ga samen naar een sportwedstrijd

9. Dagje Strand

10. Buiten bioscoop

11. Discozwemmen

12. Poolen

13. Bowlen

14. Midgetgold

15. Lunch

16. High tea

17. Kook Workshop

19. Diner bij een nieuwe restaurant

20. Picknick in een park of op het strand ( of in je eigen woonkamer)

Het kost wat voorbereid, maar het hoeft niet veel geld te kosten. Zo prikken wij elke eerste dag van de maand een datum uit. We regelen alvast de oppas. Indien nodig, maken we alvast een reservering.
Ik hou er niet van om een aantal maanden van te voren dingen te plannen, dat doe ik bij hoge uitzondering, om teleurstellingen te voorkomen. Uiteraard kan dat altijd wel gebeuren, maar dit is mijn manier. Een concert of een musical bijvoorbeeld, daar maak ik graag een uitzondering voor.

En om heel eerlijk te zijn, wij hebben een heel druk bestaan. Dit soort uitjes, daar kijk ik altijd met ontzettend veel plezier naar uit. En echt, het zal je relatie goed doen. Een date met je partner. Doe er echt moeite voor. Alsof het je eerste date is, alsof de relatie nog pril is. Inclusief optutten en alles. Jij gaat je er goed bij voelen, je partner wordt weer helemaal verliefd op je en je kinderen plukken er de vruchten van. Win win win!

Hoe vaak heb jij echt quality time met je partner?

3 gedachten over “Het belang van date night met je partner”

  1. We proberen wel echt elke maand iets samen te doen. Concert, indoor skydiven, thermen hebben we al eens gedaan, bios en/of uit eten doen we regelmatig. Zo fijn en ook zo belangrijk, echt even tijd voor elkaar!

Een reactie plaatsen