Heel Nederland komt bij elkaar op de Buurtcamping

In de tijd waarin de kloof in de samenleving alleen maar lijkt te groeien, biedt de Buurtcamping de ideale oplossing. Niet alleen de grote steden doen hier aan mee, maar ook de kleine gemeenten lijken deze actie niet meer te kunnen ontlopen.

Wat is de Buurtcamping?

De Buurtcamping is een stichting zonder winststreven die bergen aan het verzetten is met als doel buurten te versterken door samen met deze buren campings te organiseren in eigen parken.

De komende zomer worden maar liefst 18 parken omgetoverd tot Buurtcamping

Alle mensen uit de buurt komen bij elkaar tijdens een gezellige vakantie in eigen land. Je uiterlijk, afkomst, woonsituatie, geaardheid of financiële situatie zijn totaal onbelangrijk. Hier groet iedereen elkaar, behandelt elkaar met respect, maakt een praatje, helpt waar kan en maakt nieuwe vriendschappen.

‘Door samen de camping op te bouwen, te genieten bij het kampvuur of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners van alle leeftijden en achtergronden elkaar beter kennen.’
Initiatiefnemer Roderik Schaepman.

De Buurtcamping wordt georganiseerd door buurtbewoners. Gesteund door onder andere lokale bedrijven, gemeenten, Stichting Doen, het Oranje Fonds en Dioraphte. Vanaf dit jaar werkt het landelijk bedrijfsleven ook mee aan de droom van de stichting. Telfort steunt deze stichting omdat het telecombedrijf voor iedereen genieten bereikbaar wil maken. Juist ook voor buurtbewoners die om financiële redenen niet op vakantie kunnen.

3149 08c8c059a406b5314b409364e2812e7c

Samen maken we De Buurtcamping

Precies 4 jaar geleden, in 2013, begon De Buurtcamping met maar één camping. Vandaag de dag zijn er inmiddels 18 prachtige campings verspreid over het hele land. De stichting blijft maar groeien en het liefst wil De Buurtcamping binnen een aantal jaar heel Nederland elkaar laten ontmoeten tijdens een ontspannen vakantie in eigen park.

Onvergetelijke ontmoetingen

De Buurtcamping zorgt voor bijzondere ontmoetingen. Zo vonden er in 2016 per persoon gemiddeld 13 nieuwe ontmoetingen plaats en zag 83% van de kampeerders elkaar daarna nog in de buurt. De hipster raakt tijdens het kampvuur voor het eerst in gesprek met de bijstandsmoeder uit de straat en de opa die nog nooit eerder kampeerde speelt een potje yahtzee met kinderen uit de buurt.

Een kampeerplek voor elke buur

De kampeerplekken zijn beschikbaar voor 3 ongeveer even grote groepen. Ongeveer 30 % is voor de buren die vrijwillig meehelpen. Andere 30 % is voor de buren die om persoonlijke reden het geld niet hebben voor vakanties, zij kamperen met een indrukwekkende korting. De laatste 30 % van de kampeerplekken zijn voor de betalende buren.

Wil jij een tentplek reserveren,
een donatie doen of kijken of er een Buurtcamping is bij jou in omgeving? 

Op de site vind je alle informatie en antwoorden op je vragen. Is er bij jou in de buurt nog geen Buurtcamping, dan kun je er een opzetten.

Lees ook: Low budget trouwen

Lees ook: Budgetteren op zijn Japans | Maak het simpel en spaar je rijk

Buurtcamping

Sandra

9 gedachten over “Heel Nederland komt bij elkaar op de Buurtcamping”

  1. Wauw.. dit lijkt de nieuwe ideale wereld wel. Zo zou het moeten zijn hè., in onze samenleving. Maar goed laat ik reeel blijven; dat is nu eenmaal niet overal zo. Gezegend en waardevol zijn dan de plaatsen waar dit wel zo is. Zoals deze camping. Wat heerlijk om zo bij elkaar te zijn. Ik geniet al als ik alleen al aan het lezen ben..!

    Beantwoorden
  2. Wat een super leuk initiatief. Dit zou ook vele mensen weer op een goede manier samenbrengen. Mooie momenten delen en herinneringen maken op een positieve manier, ik had er nog nooit van gehoord.

    Beantwoorden

Plaats een reactie