De kledingkast van | Bouchra Mamaish

Ik ben Bouchra, 37 jaar jong en getrouwd met mijn John. Samen hebben we twee prachtige kinderen op de wereld gezet; Rayan (4) en Yara Lyna (2). Samen genieten wij van een city life in Amsterdam.

Naast mijn gezin heb ik een aantal andere passies in mijn leven. Ik hou van fashion, yoga en reizen. Mijn blog is voor mama’s die zich van binnen goed willen voelen en er van buiten geweldig uit willen zien! Hier vind je wekelijks video’s over hoe jij je leven en garderobe ‘ mamaproof’ kan maken zonder in te leveren op stijl.

1. Ben jij modebewust volgens jezelf en je omgeving?

Ja en ja! Ik ben eigenlijk altijd met mode bezig geweest. Van jongs af en aan volgde ik altijd de trends en wist ik wat het komend seizoen op modegebied ging gebeuren.

2. Hoeveel geef je maandelijks uit aan kleding voor jezelf?

Ik ben best wel kritisch. Tijdens mijn studententijd kon ik wel wekelijks shoppen om in dat weekend met een nieuwe outfit te gaan stappen. Nu shop ik veel bewuster, kijk ik meer naar tijdloze items en ben ik minder trendgevoelig.

3. Wat is het meest bijzondere verhaal achter een kledingstuk?

Deze jurk blijft een van mijn favorieten kledingstukken. Ik droeg het tijdens mijn zwangerschapshoot. En omdat het geen zwangerschapsjurk is, draag ik het elke zomer weer.


Picture bij https://www.misssmilephotography.com 

4. Wat is je oudste kledingstuk?

Deze jurk heb ik een vintage shop in Lille gekocht ongeveer 6 jaar geleden.

5. Wat is je nieuwste aanwinst? Waar heb je het gekocht en hoeveel heeft het mogen kosten?

Deze loafers heb ik tijdens de zomersale bij ZARA gekocht. Dat doe ik wel vaker. In de zomersale items voor de herfst kopen en andersom. Deze loafers van suède kosten €30,-

6. Laat je favoriete item zien. Waarom ben je er zo dol op?

Deze mooie jurk in koninklijk blauw met een open rug vond ik direct prachtig. Deze jurk zal ik de komende jaren dragen en niet op verveeld raken.

7. Welk item is het minst favoriet?

Dat heb ik eigenlijk niet. Kledingstukken die ik een half jaar niet heb gedragen geef ik weg of doneer ik.

8. Heb je een favoriet merk? Welke is dat en waarom ben je er gek op? Hoeveel items heb je ervan?

Ik heb zeker een aantal favo’s: Marlies dekkers, Karen Millen, Supertrash, Selected Femme, COS, &OtherStories en zo kan ik wel even doorgaan. Ik denk dat ik van Marlies dekkers het meeste heb: 6 bh’s, 1 badpak en 1 bikini. Ik heb grote borsten en heb goede ondersteuning nodig. De eerste keer dat ik een BH probeerde was ik om. Het zit GEWELDIG!

9. Ben je shopaholic? Hoe uit zich dat?

Nee, ben ik niet. Maar met een fashionblog ben ik wel dagelijks bezig met mode en zie ik zoveel mooie spullen. Daar word je wel hebberig van maar ik kan me goed inhouden.

Lees ook: De kledingkast van | Marlies Voor Mijn Kleintje

10. Heb je een gekregen item in je kast hangen? Wat vind je er nou echt van?

Deze jurk van Karen Millen kreeg ik van John (mijn man) bijna 10 jaar geleden. Bij Karen Millen begrijpen ze dat vrouwen borsten en rondingen hebben. De kleding sluit zo mooi aan en zit heerlijk.

11. Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik ben er trots op dat ik heel bewust ben van mij lichaam. Hierdoor kan ik goed bepalen of een kledingstuk mij staat of niet.

Lees ook: De kledingkast van | Yasmin Yazylicious

12. Zit er een bepaalde stijl/kleur in je garderobe?

Ik heb een aantal favoriete kleuren als, mostergeel, navyblauw, grijs, zwart en wit. Ik draag veel denim gecombineerd met boho accenten.

13. Welk kledingstuk mag er absoluut niet ontbreken in de kledingkast van een mama zoals jezelf?

Alles van denim.

14. Maak je gebruik van accessoires? Wat zijn multifunctionele accessoires die echt een must-have zijn?

Ik draag graag armbanden en sinds Yara, mijn jongste nu begrijpt dat ze niet aan mama’s kettingen en oorbellen mag trekken, draag ik dat ook steeds meer.

15. Heb je tips voor andere mama’s? Do’s en don’ts?

Ik heb absoluut geen do’s of don’ts. Mijn tip is om goed naar je lichaam en levenstijl te kijken en je daarop te kleden. Kijk naar hetgeen wat goed past en goed staat en niet perse wat hip en happening is.

 

9 gedachten over “De kledingkast van | Bouchra Mamaish”

Een reactie plaatsen