De kledingkast van Emmy | Ik kies voor comfort

De kledingkast van Emmy | Ik kies voor comfort

Ik ben Emmy, net 31 jaar geworden. Ik werk als teamlead binnen een IT afdeling. Ik ben al de helft van mijn leven samen met mijn man, waarvan 6 getrouwde jaren. Dankzij hem ben ik mama van 1 super zoon van 2,5 jaar, mijn grootste bron van inspiratie voor mijn eigen gedichtenblog Webkonijn. Ik ben begonnen schrijven toen ik na mijn bevalling een moeilijke periode heb doorgemaakt door mijn postpartum depressie. Het helpt me om met mijn emoties om te gaan en ik hoop er ook andere mama’s hoop en steun mee te kunnen geven

Ben jij modebewust volgens jezelf en je omgeving?

Haha, ikzelf ben niet modebewust. Ik kan zelf amper kleuren combineren. Gelukkig heb ik een modebewuste man die me daarin wat helpt, anders loop ik vast als een clown rond. Nu, weinig mensen weten dit, dus mogelijks vind mijn omgeving mij wel modebewust.

Hoeveel geef je maandelijks uit aan kleding voor jezelf?

Ai, nu ik er zo over denk is dit best een confronterende vraag. Ik zou liever zeggen van niet omdat ik niet elke maand veel uitgeef. De uitgaven variëren maand per maand, soms eens veel, soms eens niets. Ik denk wel dat ik gemiddeld op een 50 euro per maand kom als ik zo grofweg een schatting moet maken. Waauw, ik schrik er zelf van.

Deel het meest bijzondere verhaal achter een van je kledingstukken.

Ik moet meteen denken aan mijn roze zomertop met franjes. Deze heb ik eigenlijk niet echt zelf gekozen. Ik wou een gezinsfotoshoot doen en de fotograaf wou me kleden, ik vond dat wel een fijn idee en ging meteen akkoord. Na de shoot heb ik het topje gewoon overgekocht van haar omdat ik het zo tof vond. Ik vind dit wel een gekke manier om een kledingstuk te kopen.

Foto credits voor:https://www.byjillmartin.com/

Wat is je oudste kledingstuk?

Voor deze vraag heb ik even een kijkje moeten nemen in mijn kast. Het grootste deel van mijn garderobe is vervangen in de voorbije 2,5 jaar (jep, de tijd dat ik nu al mama ben). Ik vond nog een beperkt aantal items terug van voordien waar ik geen afscheid van kon nemen. Het oudste is een zwart zomerjurkje met kant aan de bovenzijde. Ik geef eerlijk toe dat ik het al lang niet meer gedragen heb, ik kan er precies geen afscheid van nemen. Net even gespiekt in mijn foto’s en ik merk dat ik het in 2009 reeds droeg.

Wat is je nieuwste aanwinst? Waar heb je het gekocht en hoeveel heeft het mogen kosten?

Ik was onlangs in de Scotch & Soda kledingwinkel in Brugge en zag daar een leuk sportief jurkje. Ik was er meteen verliefd op maar ik vond het nogal duur (het was 110 euro). Ik heb het dan niet gekocht. Even later was ik op een 2dehands website aan het surfen en kwam datzelfde jurkje daar tegen in mijn maat met de labels er nog aan voor 25 euro. Je kan het al raden, ik heb het dan zonder aarzelen gekocht.

Laat je favoriete item zien. Waarom ben je er zo dol op?

Mijn vrolijke bolletjes shirtje van maison scotch. Het is fleurig en ik voel me dan altijd blij wanneer ik het aantrek. Vanaf het moment het gewassen en gestreken is, doe ik het dan ook weer meteen aan.

Welk item is het minst favoriet?

Een mega hippe baseball style trui van maison scotch. Vreemd he, ik vind het een mega hippe trui en toch is het mijn minst favoriete item (ik probeer het zelfs te verkopen). Ik heb het gekocht en was er echt gek van, maar ik voel me zo ‘mannelijk’ als ik het draag en loop dan de ganse tijd ongemakkelijk.

Heb je een favoriet merk? Welke is dat en waarom ben je er gek op? Hoeveel items heb je ervan?

Dat heb je hierboven vast al gemerkt. Mijn favoriete merk is maison scotch. Dit is eigenlijk nog niet zo lang. Ik ben er verliefd op geworden toen ik al mama was en vind het vooral heel fijn omdat het casual sportief is en tegelijkertijd ook nog vrouwelijk. Vaak zijn er ook wijdere shirtjes te verkrijgen en die zijn ideaal om mijn mama buikje wat weg te moffelen, dubbel win!

Ben je shopaholic? Hoe uit zich dat?

I confess. Ik koop veel te veel, ik ben voor veel dingen wel reeds overgeschakeld naar 2dehands aankopen omdat ik vaak impulsaankopen doe om mezelf beter te voelen. Alleen, ik besef dat meestal maar achteraf en draag die dingen dus ook niet altijd even graag. Op die manier is het ook niet altijd even erg. Aan de andere kant verkoop ik ook meteen de zaken waarvan ik aankoop-spijt heb. Je kan me dus een koop- en verkoopverslaafde noemen, zo blijft de balans in evenwicht.

Heb je een gekregen item in je kast hangen? Wat vind je er nou echt van?

Ja ik heb een aantal lange cardigans gekregen, ik draag ze bijna dagelijks. Bij ons is het ook wel de gewoonte dat we eerst vragen aan iemand of ze datgene wat ze krijgen wel willen hebben (toch als het een spontaan geven is en niet als geschenk, kleding wordt bij ons ook niet vaak als geschenk gegeven). Ik probeer daar dan ook wel eerlijk in te zijn. Wanneer ik iets dan niet zo leuk vind, dan aanvaard ik het soms ook niet, op die manier kan iemand anders er plezier aan beleven en blijft het niet nodeloos hangen in mijn kast.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Dat ik eindelijk heb durven kiezen voor mijn eigen comfort eerder dan te proberen voldoen aan een ideaalbeeld. Ik had vroeger altijd het idee dat een vrouw hoge hakken moet dragen (ook al doet dat pijn), dat ze de laatste trends moest volgen om gezien te worden … en dat alles voor anderen. Nu heb ik eindelijk gesnapt dat je comfort ook kan combineren met het gevoel mooi gekleed te zijn. Nu kleed ik me voor mezelf en niet meer voor anderen.

Zit er een bepaalde stijl/kleur in je garderobe?

Vroeger was dat altijd zwart eigenlijk. Geen idee hoe het komt, maar nu heb ik misschien nog een 5-tal zwarte items in mijn kast hangen en is er veel meer variatie van kleuren. Vroeger droeg ik altijd aansluitende shirts en jurkjes, nu zijn die allemaal vervangen door wijdere stuks. Ook al krijg ik dat mama-buikje niet meer weg, ik voel me een stuk beter in mijn nieuwe garderobe. Misschien omdat ik andere zorgen heb ofwel omdat ik nu eindelijk een stijl gevonden heb die beter past bij wie ik echt ben. Naar stijl toe zou je kunnen zeggen dat ik nu gekozen heb voor casual denk ik.

 Welk kledingstuk mag er absoluut niet ontbreken in de kledingkast van een mama zoals jezelf?

Een loshangend vrouwelijk shirtje en een skinny jeans. Ideaal voor bijna elke gelegenheid, super comfortabel en je hoeft je nooit af te vragen of je er wel goed uitziet want dat past gewoon altijd. Afhankelijk van de gelegenheid kan je deze combineren met sneakers, laarzen, ballerina’s of pumps.

Maak je gebruik van accessoires? Wat zijn multifunctionele accessoires die echt een must-have zijn?

Ik zou willen kunnen zeggen dat ik accessories gebruik, ik heb er veel liggen, dat wel. Ik heb juweeltjes, haarbandjes, sjaals, … Alleen, ik vergeet die meestal aan te doen. Jammer want dat maakt een outfit natuurlijk wel compleet. Misschien ben ik gewoon niet weggelegd voor accessoires, maar tips zijn altijd welkom hoor.

Heb je tips voor andere mama’s? Do’s en dont’s? Hoe je kledingstuk mooi te houden etc.

Als je stukken hebt in je kast waarin je je onzeker voelt, doe ze dan weg. Verkoop ze op een 2dehands website of via facebook en koop met het geld dat het je oplevert iets waarin je een goed gevoel hebt. Beter wat minder stuks in de kast dan een overvolle kast met spullen waarin je geen lekker gevoel hebt.

10 gedachten over “De kledingkast van Emmy | Ik kies voor comfort”

  1. Leuk om haar een beetje te leren kennen! Hier is ook sprake van een overvolle kledingkast. Nu ik mama ben geworden lijken veel kledingstukken niet meer bij mij te passen. Ik zie er alleen nogal tegenop om te gaan opruimen…

  2. Hihi, dank je 🙂
    Ik vind ook dat het heel hip kan zijn, comfort is niet noodzakelijk saai of onverzorgd, zeker niet als je de juiste dingen kiest! Comfy mommy look noem ik het!

Een reactie plaatsen