De kledingkast van | Ergens tussen casual mamastijl en casual chic vind je MamaPlaneet

De kledingkast van | Ergens tussen casual mamastijl en casual chic vind je MamaPlaneet

Ben jij modebewust volgens jezelf en je omgeving?

Absoluut niet. Als een nieuwe trend niet mijn ding is, dan zou ik het nooit dragen. Zoals uggs bijvoorbeeld. Leuk, maar ik vind het totaal niet bij mij passen.

Hoeveel geef je maandelijks uit aan kleding voor jezelf?

Schrik niet, maar ik geef niet maandelijks geld uit aan eigen kleding. Voor mijn kinderen daarintegen…

Deel het meest bijzondere verhaal achter een van je kledingstukken.

Het nachtjapon waarin ik ben bevallen van zowel mijn oudste dochter als mijn jongste dochter, heb ik nog steeds. Praktisch elke keer als ik het uit de kast haal, moet ik eraan denken. Gelukkig zijn het fijne herinneringen.

Wat is je oudste kledingstuk?

Sinds ik mama ben is mijn lichaam ook veranderd. Oude kleding heb ik dan ook maar weggegeven. Oudste kledingstuk wat in mijn kledingkast hangt is mijn grijze huispak. Het is soms zo fijn om iets makkelijk aan te trekken. En als ik toch de deur niet uit hoef en niemand langs kom, dan kies ik voor gemak en hijs ik mijzelf in mijn huispakje. Heerlijk!

Wat is je nieuwste aanwinst? Waar heb je het gekocht en hoeveel heeft het mogen kosten?

Laatst kocht ik deze jurk. Een aantal jaar geleden vond ik dit meer wat voor mijn moeder, nu koop ik een exemplaar voor mijzelf. In mijn ogen een heuse mama jurk. Het kostte €29,99 bij Terstal. En mijn meisjes keurden het direct goed. Tja dan kan ik het niet laten liggen.

Laat ons je favoriete item zien? Waarom ben je er zo dol op?

Momenteel heb ik denk ik meer praktische kleding, dan kleding waar ik heel blij van word. Dat komt ook omdat ik vind dat ik moet afvallen. Ik kan maar niet wennen aan mijn 30+ mamalijf. Tijd voor sporten moet ik nog maken. Maar waar ik dol op ben (en wat er ontbreekt in mijn kledingkast) zijn een aantal paar bad ass hoge laarzen. Ik ben vrij handig op hoge hakken, maar achter peuters aanhollen is net iets makkelijker op ballerina’s.

Vertel ons wat meer over je favoriete merken?

Merken, daar ben ik niet gevoelig voor. Nooit geweest ook. Als ik een item leuk vind en het bedrag heb ik er voor over, dan koop ik het. Ik heb liever 5 leuke shirtjes van €10 in mijn kast hangen dan 1 van €50.

Ben je shopaholic? Hoe uit zich dat?

Ik? Nou nee. Als het om mijn kinderen gaat, ga ik als een wilde los bij winkels als H&M en Hema. Winkelen voor mijzelf vind ik vreselijk. Ik heb er geen geduld voor. Wat dat betreft ben ik net een man. Ik shop doelgericht en anders niet.

Lees ook: De kledingkast van Linda | Mijn kleuter bepaalt zelf wat ze draagt

Heb je een gekregen item in je kast hangen? Wat vind je er nou echt van?

Twee jaar geleden kreeg ik van mijn schoonmoeder deze. Ze nam het voor me mee na haar vakantie in Turkije. Wat ik ervan vind? Het is heel zomers. Ook fijn over je bikini. Ik heb het vaker gedragen en het gaat nu ook mee in de koffer.

Zit er een bepaalde stijl/kleur in je garderobe?

Vroeger had ik vooral zwart in mijn kledingkast. Daar voelde ik mij denk ik het prettigst (en het slankst) in. Tegenwoordig probeer ik wel wat kleurrijke bovenstukjes te kopen. Ik hou over het algemeen niet van te veel poespas. Broeken en rokken in mijn kast zijn over het algemeen wel donker van kleur.
Wat betreft mijn stijl schommel ik een beetje tussen casual mamastijl en casual chic.

Welk kledingstuk mag er absoluut niet ontbreken in de kledingkast van een mama zoals jezelf?

Een paar skinnyjeans, een blazer en een zwart elegant jurkje.

Heb je tips voor andere mama’s? Do’s en dont’s?

Een legging is geen broek!! Ook niet als je een killerbody hebt.

 

2 gedachten over “De kledingkast van | Ergens tussen casual mamastijl en casual chic vind je MamaPlaneet”

Een reactie plaatsen