De kledingkast van Linda | Mijn kleuter bepaalt zelf wat ze draagt

De kledingkast van Linda | Mijn kleuter bepaalt zelf wat ze draagt

Ik ben Linda Meester, naast moeder van drie dochtertjes (4,6 en 9) ben ik eigenaar/ blogger van Thuisleven. Op Thuisleven schrijven Miranda en ik over ons leven in-en-om huis. We trekken er natuurlijk ook wel eens op uit en houden lopende acties bij.

Ben jij modebewust volgens jezelf en je omgeving?

Modebewust ben ik niet. Ik houd erg van drukke kleding met felle kleuren, maar kan die items lastig combineren met effen gekleurde kledingstukken. Evie (4) houdt erg van roze en echte meisjeskleding. Dat is wel te zien in haar kledingkast. Haar kledingkast is nog de babykast van haar oudste zus en eigenlijk puilt het uit. Er zit alleen zomerkleding in, de winterkleding heb ik er al uit gehaald. Op de bovenste plank liggen haar ondergoed, sokken en pyjama’s voor het grijpen. Het hanggedeelte hangt vol met jurken, eronder liggen de zomer t-shirts en in de lade alle rokken, leggings en korte broeken. Ongeveer eenmaal per week (op wasdag) hang ik alles weer netjes op zijn plek. Dat is het nadeel van zelf kleding uitkiezen uit een volle kast, dat wordt terug gepropt. Ook wisselt ze in de middag wel eens van kleding. We zijn iedere keer weer blij als ze een maat uitgegroeid is, dan gaan er weer tassen vol de deur uit.

Hoeveel geef je maandelijks uit aan kleding voor jezelf?

Als moeder van drie dochters gaan zij altijd voor, ik kom er qua kleding en verzorging achteraan hobbelen en geef niet veel geld uit aan kleding per maand. De oudste twee hebben kleedgeld, dat is op hun leeftijd geen vast bedrag maar het potje wordt indien gewenst aangevuld. Dit kleedgeld is vrij te besteden voor hen, al houden we schoenen en (winter)jassen wel in de gaten.

Deel het meest bijzondere verhaal achter een van je kledingstukken.

Evie heeft voor kerst een mooie zwarte jurk met gouden sterren uitgekozen en draagt deze het hele jaar door. Ze vindt hem zo mooi en krijgt er regelmatig complimentjes voor.

Wat is je oudste kledingstuk?

Het oudste kledingstuk van Evie is door haar oudste zus ook gedragen en toentertijd ook nog eens tweedehands gekregen. Kleding gaat hier soms jaren mee, op legging of maillot na, daar vallen ze soms binnen 24 uur al een gat in.

Wat is je nieuwste aanwinst? Waar heb je het gekocht en hoeveel heeft het mogen kosten?

Evie mag zelf haar kleding in de winkel uitzoeken. Wij houden in ons achterhoofd wat ze mag kiezen of nodig heeft en zoeken de winkel uit naar gelang het budget. Bij H&M bijvoorbeeld kunnen we ons geen buil vallen.

Laat je favoriete item zien. Waarom ben je er zo dol op?

Dat is Evie haar Kerstjurk, die draagt ze het liefste iedere dag.

Welk item is het minst favoriet?

Wat Evie niet wil dragen gaat direct de deur uit naar een ander klein zusje op school. Zij mag zelf beslissen wat ze aantrekt, we geven soms alleen een tip dat een maillot niet geschikt is tijdens hittegolf.

Heb je een favoriet merk? Welke is dat en waarom ben je er gek op? Hoeveel items heb je ervan in je kast hangen?

Gezien de smalle heupen van onze dochters dragen zij graag broeken van Bennetton, H&M of Esprit. Daar hebben we hele maatseries vanliggen, behalve de middelste, want die draagt geen broeken. Ook hebben we zwarte thermo-leggings in alle maten en vind ik de jurkjes van Petit Louis erg mooi. Al dragen ze die maar tot een jaar of zeven, daarna vinden ze het zelf niet meer mooi.

Lees ook: De kledingkast van Lisa | Ik vind altijd wel een excuus om te shoppen

Ben je shopaholic? Hoe uit zich dat?

Ik ben geen shopaholic, wel een herstellende verzamelaar.  In het verleden (nesteldrang) heb ik dozen vol meisjeskleding gekocht of geruild op Marktplaats. Voor een eventuele jongen had ik al 70 kilo kleding liggen. Toen de derde een meisje bleek is de lokale weggeefhoek erg verblijd met dozen vol jongenskleding van maat 50-104. Na een Marie Kondo actie heb ik 37 vuilniszakken vol spullen weggedaan en probeer tegenwoordig niets meer aan te nemen of aan te schaffen.

Heb je een gekregen item in je kast hangen? Wat vind je er nou echt van?

Aan het einde van ieder seizoen zoeken de meisjes hun kledingkast uit en geven wat te klein is aan hun zus. Als zij het niet wil hebben gaat het de deur uit of in het geval van de middelste wordt het bewaard voor als de jongste het wel wil hebben. Dat gaat grotendeels over broeken. De meisjes zijn blij met de kleding die ze van hun zus krijgen, dat scheelt weer in het kleedgeld.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik ben er erg trots op dat de meisjes zelf de eigen kleding uitzoeken en zich er mooi in vinden. Het maakt ze ook niet uit wat een ander ervan vindt. Ze dragen vol trots hetgeen ze uitkiezen.

Zit er een bepaalde stijl/kleur in je garderobe?

Evie draagt graag echte meisjeskleding, liefst met vlinders of sterren.

Welk kledingstuk mag er absoluut niet ontbreken in de kledingkast van een mama zoals jezelf?

Een lange jurk, dan pas vinden onze dochters mij echt mooi, al draag ik liever broeken.

Maak je gebruik van accessoires? Wat zijn multifunctionele accessoires die echt een must-have zijn?

Evie loopt te kust en te keur rond met zonnebrillen, meisjesriemen, bloemenkransen in haar haar. Alles ligt haar voor het grijpen met twee oudere zussen.

Heb je tips voor andere mama’s? Do’s en dont’s? Hoe je kledingstuk mooi te houden etc. 

Je kind en jijzelf hebben vaak meer kleding dan je denkt. Probeer maar eens een weekgarderobe samen te stellen met alles wat in je kast hangt en je zult merken dat je per seizoen wel twee weken kunt vullen al draag je alles maar eenmaal.

11 gedachten over “De kledingkast van Linda | Mijn kleuter bepaalt zelf wat ze draagt”

  1. Wat handig dat de jongere kinderen kleding kunnen overnemen van de ouderen. Het lijkt me persoonlijk wel lastig om kinderkleding te kopen, ze groeien er immers zo snel uit..

  2. Die kerstjurk met sterretjes is echt super leuk. Ik zou het bijzonder moeilijk hebben om minder kleren voor mezelf te kopen maar allicht heb ik daarom geen kinderen 😉 voor kinderen zou ik ook niet zo veel geld aan kleren besteden omdat zij er snel uitgroeien.

  3. Leuk neergelegd.. Ikzelf koop ook altijd iets eerst voor m’n Kids.. Ik vind ik belangrijk dat hun goed gekleed zijn omdat ze zo snel groeien.. Ik niet.. Hahaha

Een reactie plaatsen