De kledingkast van Lisa | Ik vind altijd wel een excuus om te shoppen

De kledingkast van Lisa | Ik vind altijd wel een excuus om te shoppen

Mijn naam is Lisa (27), vrouw van Sander (30), mama van Fien (12 weken), woonachtig in IJsselstein, leerling begeleider gehandicaptenzorg bij Reinaerde Studio 10 te Nieuwegein, doe graag heel veel in een hele korte tijd, heb lichte autistische trekjes en een stuk of 1000 hobby’s en ben net begonnen met mijn blog OneFienDay, een blog over van alles en nog wat maar dan wel gewoon zoals het is! Rozengeur en babypoep!


Ben jij modebewust volgens jezelf en je omgeving?

Ik heb zeg maar zo mijn dagen. Het ene moment past alles bij elkaar en kijk ik in de spiegel en denk ik “jemig vrouw je ziet er f****** lekker uit!” Het andere moment loop ik door het centrum van IJsselstein en bedenk ik me dat ik mijn korte broek, hardloop jas en mijn uggs nog aan heb.

Hoeveel geef je maandelijks uit aan kleding voor jezelf?

Cliché maar waar, voor ik beviel van Fien gaf ik ongeveer 150 a 200 euro per maand uit aan kleding voor mijzelf. Sinds Fien zit het geld allemaal in haar kledingkast en dan heus niet omdat ze zo snel groeit hoor! Alles is gewoon té leuk!

Deel het meest bijzondere verhaal achter een van je kledingstukken.

Mijn waardevolste kledingstuk is mijn gestreepte oversized pyamablouse van H&M. Deze had ik aan toen ik aan het bevallen was.
Ik kwam aan in het ziekenhuis in mijn joggingpak maar wilde perse mijn pyamablouse aan dus ik heb mij, tussen mijn beginnende weeënstorm door, nog even omgekleed. Ik heb zelfs nog even geklaagd dat ik de blouse wel had mogen strijken!

 

Wat is je oudste kledingstuk?

Mijn oudste kledingstuk is dit groene jurkje. Deze kocht ik toen ik mijn eerste echte baan kreeg op kantoor in 2011.

Wat is je nieuwste aanwinst? Waar heb je het gekocht en hoeveel heeft het mogen kosten?

Mijn nieuwste aanwinst is mijn oversized spijkerjas. Ik kocht hem bij LEUK! Fashion in IJsselstein en hij heeft mij 49,95 euro gekost.

Laat je favoriete item zien. Waarom ben je er zo dol op?

Mijn favoriete item zijn mijn bikerboots van Steve Madden.  Ik ben er zo gek op omdat ze elke outfit net een beetje meer pit geven!

 

Welk item is het minst favoriet?

Mijn minste favoriete item is deze bordeaux rode jurk! Ik vindt hem echt prachtig maar hij staat mij gewoon niet mooi en dat kan ik niet uitstaan!

 

Heb je een favoriet merk? Welke is dat en waarom ben je er gek op? Hoeveel items heb je ervan?

Ik heb geen favoriet merk maar dit komt misschien ook omdat ik ook niet heel stijlvast ben. Ik koop wat ik leuk vind. Maakt niet uit waar het vandaan komt of wat voor merkje er aan hangt.

Ben je shopaholic? Hoe uit zich dat?

Shopaholic vind ik te overdreven, laat ik zeggen dat ik altijd wel een excuus vind om iets voor mijzelf of voor mij kleine meisje te kopen. Hoeft overigens niet duur te zijn, ik word intens gelukkig van items van de Wibra of Zeeman voor een prikkie!

Heb je een gekregen item in je kast hangen? Wat vind je er nou echt van?

Nou gekregen is niet het goede woord. Ik heb iets genomen haha, mijn schoonzusje wilde een broek weggooien die prima nog een ronde gedragen kon worden dus die heb ik nu in mijn kast liggen.

Lees ook: De kledingkast van Emmy | Ik kies voor comfort

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik heb een paar items waar ik trots op ben in mijn kast hangen. Ik heb recent een aantal playsuits gekocht. Ik had nooit gedacht dat ik deze zo snel na mijn bevalling weer aan kon en daar ben ik best trots op!

Zit er een bepaalde stijl/kleur in je garderobe?

Kleur zal je niet snel vinden in mijn kleding kast! Ik wil dat wel altijd erg graag hebben maar ik denk altijd na 2 x dragen “goh heb je haar weer in dat gele ding!” Qua “kleur” komt het bij mij niet veel verder dan zwart, legergroen en grijs!

 Welk kledingstuk mag er absoluut niet ontbreken in de kledingkast van een mama zoals jezelf?

De oversized trui of blouse! Als nieuwe mama heb je soms dagen dat je niet uren voor de spiegel kan staan om je op te tutten. Het is super relaxt om je enorme trui aan te doen, paar boots of sneakers eronder, haar in een knot en af je is look! Zie je er lekker gestyled uit en het kost je bijna geen moeite!

Maak je gebruik van accessoires? Wat zijn multifunctionele accessoires die echt een must-have zijn?

Mijn accessoires komen niet verder dan mijn standaard sieraden en ik wil een hoogst enkele keer een bandana in mijn haar slingeren. Ik voel me snel te aangekleed wanneer ik veel gebruik maak van accessoires.

Heb je tips voor andere mama’s? Do’s en dont’s? Hoe je kledingstuk mooi te houden etc.

Mijn gouden tip is: Wees voorbereid! bedenk in je bed al wat je de volgende dag aan wil, leg het desnoods al klaar! Zo kan je super snel aankleden in de ochtend en stijlvol de deur uit ook al heb je een ochtend met de kleine vol met huilbuien, aankleedgevechten, spuugaanvallen en spuitluiers!

10 gedachten over “De kledingkast van Lisa | Ik vind altijd wel een excuus om te shoppen”

  1. Leuk om te lezen. Ik heb ook een tijdje gehad dat ik 100€ per maand uitgaf aan kleding en ik hou dan niet eens van merkkleding dus volr €100 kan ik veel shoppen haha

Een reactie plaatsen