De kledingkast van | Marlies Voor Mijn Kleintje

Hoi, ik ben Marlies. Ik ben 35 jaar en moeder van 3 geweldige kinderen Emy, Joël en Rosalie. Ook al weer 15 jaar getrouwd met de leukste man in het land!
In het dagelijks leven probeer ik een gezonde levensstijl aan te houden. Een gezonde balans hierin maakt het haalbaar en een wijntje op z’n tijd gaat er altijd in.

Op voormijnkleintje blog ik over zaken waar ik mee bezig ben. 🙂 Meestal over eten, gezondheid en zaken die de wereld een stukje groener maken.Verder doe ik de boekhouding in een jeugdgevangenis.

Ben jij modebewust volgens jezelf en je omgeving?

Nee helemaal niet! Ik weet niet wat mijn omgeving daar van vindt, daar vraag ik niet naar en eerlijk gezegd interesseert me dat niet zo.

Hoeveel geef je maandelijks uit aan kleding voor jezelf?

Ongeveer 100 euro.

Je meest bijzondere verhaal achter een kledingstuk is…

Ik hou er van om bepaalde items in een bijzondere stad te kopen. Zo heb ik mijn winterjas uit New York en ben daar nog steeds ontzettend blij mee.

Wat is je oudste kledingstuk?

Ik ben al een tijdje bezig met iets wat project 333 heet. Dit heeft mij geleerd kleding weg te gooien wat ik toch niet gebruik. Ik heb nog 2 sportbroeken die minimaal 10 jaar oud zijn en die heb ik vervangen, maar nog niet weggegooid. Dit is ook meteen mijn oudste kledingstuk.

Lees ook De kledingkast van Lisa | Ik vind altijd wel een excuus om te shoppen

Wat is je nieuwste aanwinst? Waar heb je het gekocht en hoeveel heeft het mogen kosten?

Sportkleding! 2 korte broekjes, een sport bh en 2 sport shirts. Ze zijn van de h&m en het was rond de 65 euro.

Wat je favoriete item? Waarom ben je er zo dol op?

Mijn zwarte leren jas. Zit lekker en past overal bij.

Welk item is het minst favoriet?

Minst favoriete kleding stukken heb ik niet meer. Als ik ergens niet blij van wordt gaat het weg. Maar als ik dan toch iets moet noemen zijn het mijn slippers, die wil ik nog graag vervangen.

Heb je een favoriet merk? Welke is dat en waarom ben je er gek op? 

Ik heb niet echt een favoriet merk, maar kom er wel achter dat kwaliteit belangrijk voor me is. Ik heb niet zoveel kleding dus wat ik heb moet niet te snel afgedragen ogen.

King Louie vind ik leuk, omdat het net even anders is en mooi valt (5 stuks) en Expresso blijft lang mooi. (2 stuks) Garcia heb ik niet zo lang terug ontdekt, ook mooi. (3 stuks)

Ben je shopaholic? Hoe uit zich dat?

Nee. Ik bedenk elke 3 maanden welke kleding ik ga dragen en koop soms iets bij en dan kom ik daarna vrij weinig in het dorp.

Heb je een gekregen item in je kast hangen? Wat vind je er nou echt van?

Zeker! Ik heb een kledingstuk voor mijn verjaardag gekregen. Ik vind het erg leuk om te krijgen en heb het ook met plezier gedragen. Nu is het een beetje een vormloos ding geworden en zal binnenkort uit mijn kast verdwijnen. 😉

Ik ben ook een voorstander van het dragen van tweedehands kleding, maar het moet wel goed zitten. Ik krijg geregeld wat kleding van anderen, erg goed voor mijn budget.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Dat ik niet veel nodig heb en met de juiste kennis van mijn eigen figuur bijna nooit meer een miskoop heb.

Zit er een bepaalde stijl/kleur in je garderobe?

Netjes maar makkelijk ook casual te maken of andersom. Mijn kleur is zwart, blauw, wit, groen, aubergine en roze

Welk kledingstuk mag er absoluut niet ontbreken in de kledingkast van een mama zoals jezelf?

Een Spijkerbroek!

Maak je gebruik van accessoires? Wat zijn multifunctionele accessoires die echt een must-have zijn?

Ik gebruik 3 horloges en 2 paar oorbellen. Verder gebruik ik eigenlijk niets. Een zilver horloge met zilveren oorbellen en een goud kleurig horloge met gouden oorbellen. Lekker simpel en wat mij betreft de enige must-have.

Heb je tips voor andere mama’s? Do’s en dont’s? 

Begin eens met project 333. Elk kledingstuk wordt een snoepje in je eigen kledingkast. Echt, ik ben heel blij met alle kleding stukken die ik heb en dat gun ik iedereen!

11 gedachten over “De kledingkast van | Marlies Voor Mijn Kleintje”

  1. Wat een leuke antwoorden heb je gegeven! Bedankt ook voor de tip van de H&M sportkleding, daar ga ik zeker eens kijken want bij de Hunkemoller is alles zo duur.

  2. Wow 100 euro is best veel om uit te geven aan kleding elke maand vind ik. Zelf heb ik de regel dat als ik iets langer dan een jaar niet draag dat het dan in de kleding zak gaat naar suriname. Dit werkt super goed. Ook heb ik tegenwoordig schoonzusjes die zo nu en dan wel wat meepikken.

  3. Afgelopen maand dus 65 euro aan sportkleding en voor 40 euro een mooi rood jurkje voor een feest. Deze maand heb ik in de uitverkoop nog een spijkerbroek en een zomerbroek gekocht omdat van al het sporten mijn broeken strakker zitten. 🤔 bij elkaar 90 euro. In mei en juni nog een rokje en een korte broek en Allstars. Dus ja, ik zou willen dat ik minder uit zou geven maar dat is niet zo.🤗 Groetjes Marlies

Een reactie plaatsen