De kledingkast van | Yasmin Yazylicious

De kledingkast van | Yasmin Yazylicious

Mijn naam is Yasmin en ik blog over beauty en mijn leven. Ik ben moeder van Dion (6) en Indy (2). En naast het drukke leventje van een moeder werk ik 24 uur per week op kantoor.

Ben jij modebewust volgens jezelf en je omgeving?

Ja ik denk het wel. Hoewel ik ook vaak genoeg in mijn tokkiepak (huispak) op de bank lig, probeer ik zo veel mogelijk gestyled/verzorgd voor de dag te komen. En met 2 kleine kinderen is dat soms nog best een uitdaging hoor. Mijn liefde voor schoenen is wel groter dan de liefde voor kleding. Ik heb niet 1 specifieke stijl of smaak. Het ligt eraan met welke bui ik wakker wordt. Soms casual en soms juist met wat meer chique erin.

Hoeveel geef je maandelijks uit aan kleding voor jezelf?

Dat vind ik een lastige want ik koop ook veel kleding voor de kinderen en het wisselt nogal per maand. Misschien een gemiddeld bedrag van €250. Ik hou het het eigenlijk nooit bij.

Deel het meest bijzondere verhaal achter een van je kledingstukken.

Ik had het voor mijzelf goed gepraat dat die paar beige suède pumps van Peter Kaiser alla €170 echt wel aan mijn voeten mochten prijken. Soort van ‘because I’m worth it”. Na wikken en wegen kocht ik ze. Ik was ontzettend blij omdat ik hiermee een overwinning voor mijzelf had behaald. Ik vond vroeger namelijk dat ik het ‘niet waard’ was om op zulke dure schoenen te mogen lopen.

Na een paar dagen was mijn kleuter ergens flink boos om. En heeft toen met een ballpoint huis gehouden in onze slaapkamer. Muren/dekbed en witte kleding op het droogrek werden niet gespaard. En zo ook werden mijn loei dure pumps bekrast met ballpoint. *ieeeks* Dit kon niets of niemand meer schoonmaken en de verzekering kon niets voor mij betekenen. De schoenmaker kon het enkel proberen te verven in zwart. Maar hiermee zou het fijne soepele leer wel veranderen in harder kartonachtig leer. Dit heeft toch wel even zeer gedaan! Binnen een maand had ik overigens een nieuw paar gekocht. En binnen een jaar was mijn collectie Peter Kaiser uitgegroeid van 1 naar 7 paar 🙂

Wat is je oudste kledingstuk?

Dat zijn drie zwarte skinny’s van Vero Moda. Ik geloof dat ze inmiddels 5  jaar oud zijn. Door het vele dragen zijn twee ervan bij de dijen nu helaas een beetje aan het slijten! Ze zijn ook niet meer te koop en nog steeds heb ik geen fijne vervanging gevonden. Deze broeken zitten hoog in de taille en slanken af met een ritsje in de rug ipv aan de zij of voorkant.

Wat is je nieuwste aanwinst? Waar heb je het gekocht en hoeveel heeft het mogen kosten?

Een paar beige Maruti’s. Afgeprijsd in de sale van €80 voor €40.

Wat is je favoriet item? Waarom ben je er zo dol op?

Mijn favoriete item(s) zijn toch weer schoenen. Het één casual en het andere wat chiquer. Maar beide lopen heerlijk als pantoffeltjes.

Welk item is het minst favoriet?

Dat zijn een paar licht roze pumps. Ik vind ze gaaf en ik heb er een tof bijpassend tasje bij. Maar de hoogte is echt heel hoog (12cm) en alleen kantoor/zit waardig. Boodschappen kan ik er No Way mee doen. Ik kan prima op hoge hakken lopen maar bij hakken hoger dan 10cm begint mijn achterwerk flink mee te bewegen met lopen. En aangezien ik niet de allerslankste ben, is dat echt niet charmant om te zien!

Heb je een favoriet merk? 

Peter Kaiser (7 paar) en Maruti (2 paar) zijn op dit moment mijn favoriete merken wat betreft schoenmerken. Voor broeken ben ik op het moment erg tevreden met een aantal van Esprit (3 paar). Vesten koop ik graag bij Miss Etam (3 paar). En ik heb een aantal mouwloze luchtige blousjes(5 paar) van Bonprix (Bodyflirt) die makkelijk te dragen zijn onder een vestje/bolero/colbertje. Heel handig voor op kantoor!Niet te warm en niet te koud.

Ben je shopaholic? Hoe uit zich dat?

Niet meer zo erg als vroeger! Ik merk nu ik wat ouder wordt dat ik selectiever aan het worden ben met kopen. Vroeger als er bijvoorbeeld sale bij Zalando was dan kocht ik gerust 6 paar schoenen in slechts 1 maand. ‘Ze waren immers zo goedkoop!

Ging ik boodschappen doen, dan liep ik in het winkelcentrum eerst nog even binnen bij H&M. Tegenwoordig koop ik liever 1 item van goede kwaliteit die wat duurder is dan 5 goedkopere items die in de kast blijven liggen of na het wassen lelijk worden. Maar mijn hartje gaat wel harder kloppen bij het zien van mooie spulletjes. Soms moet ik mij echt bedwingen om niet overstag te gaan om ook nog eens een tas te kopen terwijl ik net al schoenen heb gekocht. Ik kan mij lastiger bedwingen trouwens wanneer ik leuke kleren voor de kinderen zie.

Heb je een gekregen item in je kast hangen? Wat vind je er nou echt van?

Ja. 1 tas heb ik van mijn man in Miami gekregen. Een oranje leren tas van Clarks. Toen ik hem in de winkel zag liggen was ik er meteen verliefd op, maar het prijskaartje was slikken. Helemaal in Miami waar alles nog eens extra duurder is. Toen heb ik hem gekregen van mijn man. Nog steeds vind ik het een mooie fijne tas en komt hij vanwege de kleur in de zomer uit de kast.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Mijn eerste paar dure pumps. Omdat hier dus een overwinning voor mijzelf aan vast zit. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu bewust koop en mijzelf dure items gun. Niet dat ik persé alleen hele dure spullen koop hoor! Begrijp me niet verkeerd. Ik kijk niet zo zeer naar merk, maar naar dat wat ik mooi vind. Dat kan een blouse zijn van de H&M van €15 of schoenen van €170. Verschil is alleen dat ik vroeger dan die dure schoenen mijzelf niet gunde terwijl ik het wel kon betalen.

Lees ook: De kledingkast van | Ergens tussen casual mamastijl en casual chic vind je MamaPlaneet

Zit er een bepaalde stijl/kleur in je garderobe?

Het was altijd erg zwart/wit/blauw. Tegenwoordig probeer ik er wat meer kleur in te brengen. Mijn man vroeg iets te vaak of ik soms naar een begrafenis ging, omdat ik altijd zwarte kleding droeg. Dus het zwart combineer ik nu vaak met bijvoorbeeld een vest of blouse in andere kleur. En als ik wel helemaal in het zwart ben vind ik het leuk om er fel blauwe of roze pumps onder te dragen.

Welk kledingstuk mag er absoluut niet ontbreken in de kledingkast van een mama zoals jezelf?

Tokkiepak! Gewoon een heerlijk loszittend huispak wat je in huis kunt dragen. Kinderen naar bed, dan zelf uitgebreid badderen om vervolgens te crashen in je tokkiepak op de bank met chocola, wijn en een serie. Niets mis mee!

Maak je gebruik van accessoires? Wat zijn multifunctionele accessoires die echt een must-have zijn?

Jazeker! Ik hou van sieraden en afwisseling. Investeer als het even kan in een paar goede items die een leven lang mee gaan. Van een merk waarbij je je collectie kunt sparen en uitbreiden. Je hebt eigenlijk ook maar 1 rete goeie zonnebril nodig voor je outfit. En een mooie tas.

Heb je tips voor andere mama’s? Do’s en dont’s? 

Wat ik andere mama’s wil meegeven is dat ze vooral zichzelf wat mogen gunnen en niet alles alleen maar naar de kinderen hoeft te gaan. Vergeet jezelf niet. Koop bewust! Voor sommige items kun je beter even sparen. En dan 1 prachtig item kopen wat heel lang mee gaat. En waar je nog lang plezier aan beleeft. Maar bedenk ook dat je je vooral moet kleden waarin jij je goed voelt. Je hoeft er heus niet als een Kim K bij te lopen op het schoolplein. Maar ook niet in Crocs of in je slaap t-shirt 😉

 

18 gedachten over “De kledingkast van | Yasmin Yazylicious”

  1. Ik voel gewoon de schoenenpassie! En m’n hart brak een beetje bij het stukje over de bekladderde schoenen :'( respect trouwens, want ik kan echt voor geen meter op hakken lopen.

Een reactie plaatsen