Kinderfilm De Kleine Heks

De verhaallijn

De kleine heks, gespeeld door  Karoline Herfurth, zit er nogal mee. Ze is pas 127, wat nog super jong is voor een heks, en daarom is zij niet welkom op het grote heksenfeest op de Bloksberg. Een feest waar zij dolgraag wilt dansen. Ondanks dat haar raaf Abraxas het haar afraadt, vliegt zij er stiekem heen op haar bezem. Als ze de smaak eenmaal te pakken heeft en vrolijk mee danst, wordt zij betrapt. Haar oudtante, ook een heks, betrapt haar niet alleen, maar zet haar ook voor blok in aanwezigheid van alle heksen. De kleine heks wordt gestraft. Maar omdat ze aangeeft dat ze heel erg graag volgend jaar uitgenodigd wilt worden voor het feest, krijgt ze de kans zich te bewijzen als een goede heks. Als opdracht krijgt ze het grote heksenboek mee. Ze moet binnen een jaar alle spreuken uit haar hoofd leren. Dat het een flinke uitdaging wordt, dat weet zij maar gaat de uitdaging aan.

Haar oudtante houdt haar echter in de gaten. Zou ze dat met de goede bedoelingen doen of doet ze het juist om haar te dwarsbomen? Lukt het de kleine heks de zware opdracht te voldoen? En wat gebeurt er als het haar niet lukt?

De Kleine Heks 2018

Dit van oorsprong Duits verhaal is een boekverfilming van een wereldwijde klassieker De Kleine Heks, geschreven door Otfried Preußler. Het boek werd voor het eerst 60 jaar geleden met gigantisch succes in 47 talen uitgebracht.

Dit jaar werd de verfilming uitgebracht met de stemmen van Vivienne van den Assem (de kleine heks), Tygo Gernandt (de raaf Abraxas) en Sterre Koning, bekend als de zangeres, vlogster, presentatrice en actrice, die in 2016 bekend werd dankzij haar deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival (Fietje).

De kleine heks

De kleine heks

De kleine heks 2018 De kleine heks
De Kleine Heks De kleine heks 2018
Vivienne van den Assem De kleine heks 2018 met met de Nederlandse stemmen van Vivienne van den Assem, Tygo Gernandt en Sterre Koning

Het boek

Ook van het boek is er een superleuke vernieuwde versie uitgebracht bij Lemniscaat. Met de prachtige vertaling van Maydo van Marwijk Kooy en illustraties door Winnie Gebhardt-Gayler.

In grote lijnen blijft het verhaal hetzelfde als het origineel. Maar dan wel met een flinke make over zodat het past bij de jeugd van nu.

Het boek De Kleine Heks 2018
Naar de film in stijl

Voor deze speciale gelegenheid heeft De FeestwinkelXL dit waanzinnig leuk heksen verkleedjurkje beschikbaar gesteld. Een paars met zwart jurkje en bijpassende zwarte kat hoed ter waarde van €29,95. Mijn kleine heksjes zijn dol op verkleden en mochten dan ook in stijl naar de film waar ze al zo lang naar uitkeken.

Heksenjurkje Van Feestwinkel XL

Het was heerlijk cool in de zaal, maar goed ook want de jurkjes zijn redelijk warm (gedeeltelijk van fluweel). Mijn hoogsensitieve dochter vond het zonder een hemdje iets te veel kriebelen maar het andere heksje had plezier voor 2. Het was zo een leuk gezicht. Ze genoot van alle aandacht en begroette iedereen in de bioscoop vrolijk met een zwaai.

Eenmaal in de zaal ging de hoed natuurlijk af. De film duurde één uur en 3 kwartier. Maar wat ons betreft had het best langer gekund. Wat een ontzettend leuke film. Ik persoonlijk ben opgegroeid met sprookjes. Daarnaast ben ik nogal fan van Harry Potter, Nanny McPhee en soortgelijke films. Ik mag dan 34 zijn maar ik kan hier enorm van genieten. Ik vermoed dat het niet erfelijk is 😉 maar het is wel aanstekelijk. Onze meiden kunnen een goede film waarderen. Dat maakt ze bij voorbaat uitstekende recensenten. De Kleine Heks is een film dat je op het grote scherm wilt zien deze zomer. En zodra de film in de digitale vorm uitkomt, wil je die in huis hebben. Voor op een regenachtige dag. Als de kinderen erg moe zijn of juist niet lekker. Het is een feel good film voor alle leeftijden.

feestwinkel xl jurkje en De Kleine Heks boek verkleed meisje als heksje

 

 

Filmposter De Kleine Heks 2018

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

40 gedachten over “Kinderfilm De Kleine Heks”

 1. Mijn dochter is ook gek op verkleden, hoe warm het ook is en ik weet zeker dat zij een film van 1:45 uur ook wel vol kan houden, dus ik ga heel hard duimen dat ik mijn meisje blij mag maken met deze geweldige prijs

  Beantwoorden
 2. wat een ontzettend leuk gebaar, verras mijn kleindochter maar met dit fraaie exemplaar
  ze is dol op verkleden en een uitje naar de film is altijd FEEST

  Beantwoorden
 3. Jonge heks 128 jaar
  Raaf Abraxas
  Duits verhaal
  Otfried Preussler
  Nieuwe versie boek
  Vivian van Assem stem Kleine heks
  Aandacht zwaaien
  Kriebelende jurk
  Film had langer mogen duren
  Waarderen goede film

  Beantwoorden
 4. Ik heb ook 2 verkleedmonsters thuis, maar een heksenpak ontbreekt nog! En ook ik ben dol op magisvhe films, maar sowieso ben ik vaak ook wel te pirren voor een goede kinderfilm. Laatst zagen we in de bioscoop de trailer van deze film en mijn dochter (lees: ik!) wil er heel graag heen!

  Beantwoorden
 5. Ook ik ben opgegroeid met, en groot fan van, sprookjes en ga dan ook graag mee met mijn kleine (mannelijke) heks naar dit soort films! Hier is het wel erfelijk 😅

  Beantwoorden
 6. Ik ken wel een heksje die ik hier blij mee kan maken. Ze is 120 jaar jonger dan de kleine heks, maar leert ook graag toverspreuken uit het grote boek uit haar hoofd. Dus ik doe graag mee voor mijn dochter. Ze vind het heksenjurkje super leuk en ziet haar zelf er met carnaval al in lopen (ideaal dat het fluweel is en wat dikker voor carnaval)!

  Beantwoorden
 7. Oh wat leuk en zeker met 2 verklede kids. Dat kriebelen dat is wat minder maar een hemdje maalt dat dus wel goed. En ik ben zelfs 39 en vind dat nog steeds leuk hoor dus leeftijd maakt niets uit. Leuk om te lezen dat de film zo leuk is. Ik heb namelijk 3 jongens en een meisje en het zou wel leuk zijn om met mijn eigen mini heksje met escorte van de 3 broers (waarvan de oudste gek is op lezen) de film te gaan kijken…

  Beantwoorden
 8. Wat een leuke prijs, dat vind mijn meisje vast ook super leuk om verkleed naar de film te gaan. Ik doe heel graag mee voor een verkleedsetje in maat 134/146. Ik ben nu wel heel erg benieuwd geworden of het, het heksje lukt om alles te leren voordat het jaar om is, en of de grote heksen zocht dan aan de afspraak houden…en tante wat doet doe verder in het verhaal?

  Beantwoorden
 9. We zijn natuurlijk ook heel benieuwd of de kleine heks de zware opdracht kan volbrengen. Maar wij willen ook graag zo’n coole goodiebag met het heksenjurkje in maat 116 winnen.

  Beantwoorden
 10. Onze twee dochters kennende gaan deze film geweldig vinden! Ik ben nu stiekem ook wel nieuwsgierig geworden of het het kleine heksje gaat lukken om op het feest te komen!🍀

  Beantwoorden
 11. Bloksberg? Dat doet mij denken aan Bibi. Ook uit Duitsland. We komen graag met drie dochters de film kijken in het tweede deel van de zomervakantie

  Beantwoorden
 12. Onze kids zijn ook fan van sprookjes/magie films.. Harry Potter, de mooiste sprookjes, Narnia.. Ik geniet nog stiekem het meest, haha! Deze film over het avontuur van de kleine heks lijkt me ook machtig! Kunnen ze zich helemaal in verliezen en zou echt een verrassing zijn voor de zomervakantie!

  Beantwoorden
 13. Vorige week verkleedkleding (waaronder heksenjurk) naar de kringloopwinkel gebracht omdat mijn dochter eruit gegroeid is (overigens wil zij ook graag hemdjes onder zo’n kriebeljurk dragen) Ze vindt verkleden echter wel nog leuk en voor carnaval is het ook fijn om een verkleedpakje te hebben. Een preview van de film heeft ze ook al op tv gezien en gevraagd of we daar naar toe gaan. (met dit warme weer lijkt bioscoop met airco me geen straf….)
  Het boek kennen we nog niet. Ik las dat het al 60 jaar geleden voor het eerst uitgebracht is maar ik kan me niet herinneren dat ik het ooit gelezen heb terwijl ik toch echt veel gelezen heb, maar misschien wel vergeten dan.

  Beantwoorden
 14. Mijn boekenwurmen lijkt dit een super boek en film! Ze zijn dol op verkleden. Maar net zoals jouw heksje draagt de mijne ook het liefst een hemdje onder de jurk.

  Beantwoorden
 15. Ik waag graag een kansje voor mijn kleine ‘heksje’. Ik denk dat ze deze spannende film graag zou zien in (ondanks de warmte) zo’n fantastisch heksenjurkje. We zijn natuurlijk erg benieuwd of De Kleine Heks de kans krijgt om opnieuw naar het heksenfeest te gaan en of het haar lukt om aan haar opdracht te voldoen om alle spreuken uit haar hoofd te leren!

  Beantwoorden
 16. Net als jou ben ik ook opgegroeid met sprookjes en dit wil ik mijn zoontje ook meegeven. Hoe geweldig is het om samen mooie herinneringen te maken met onze kindjes

  Beantwoorden
 17. Wat een leuke prijs. En ik vind dit soort films met 39 jaar ook super leuk. Ik heb zelf ook een dochter die hoog sensitief is dus ik herken je verhaal van het kriebelstofje. Ik moet ook overal de labels uit knippen. Ik doe graag mee voor haar aan deze prijsvraag. Weet zeker dat wij hier ook enorm van gaan genieten.

  Beantwoorden
 18. Gelukkig was het heerlijk cool in de zaal. Met dit weer wel fijn ;_) Wij houden hier ook wel van en zijn erg nieuwsgierig naar de film. En de goodiebag en dan vooral het pakje zal zeker in de smaak vallen.

  Beantwoorden
 19. Helemaal in stijl de film bezoeken in het gave jurkje en daarna ook het boek mogen lezen! We zijn heel benieuwd of ze alle 100 spreuken heeft kunnen leren….

  (PS: 30 woorden zijn wel weinig woorden, was daar maar een goede spreuk voor 😉 )

  Beantwoorden
 20. Onze dochter zie ik hetzelfde doen als het Kleine Heksje, stiekem naar het feest gaan en als ze dan het hele Spreukenboek uit haar hoofd moeten leren. Is dat geen straf!

  Beantwoorden
 21. Wat een leuke film lijkt me dit! Zou er graag met mn eigen drie kleine heksjes naartoe willen, want in onze familie is het “kijken naar deze sprookjesfilms” wel erfelijk 😉

  Beantwoorden
 22. Oh wat leuk zeg ! En heg maakt het inderdaad nog leuker als de kids helemaal in stijl van een heks naar de bioscoop mogen gaan. Ik moet ee inderdaad ook niet aandenken met deze hitte maar mijn dochters zullen het er voor over hebben 🤭 de film duurd voor mijn dochters misschien iets te lang maar we proberen het graag uit. En hoe gaaf is het dat we na het bekijken van de film thuis kunnen lezen uit het heksenboek 😍

  Beantwoorden
 23. Wat een ontzettende leuke actie!
  We zijn erg benieuwd naar het verhaal van de 127 jaar oude heks en haar verhalen. Mijn dochter de kleine boekenwurm vindt het top om het boek te lezen, mijn jongste dochter vindt het dan weer te gek om rond te paraderen in zo een te gek heksen outfit! En zeker met deze warme dagen is het geen straf om in een koele bioscoop te zitten

  Beantwoorden
 24. Wow, ben even zoekend naar de juiste woorden… Ik word namelijk afgeleid én enthousiast van een heel ander interessant en hier altijd aan-de-orde-van-de-dag gegeven in jouw artikel.. HSP. (In ons gezin zijn 3 gezinsleden HSP, waarvan de jongste van 4, HSP en strong-willed).

  Otfried Preusler is één van mijn lievelingsschrijvers van kinderboeken (denk aan “Het Spookje” en “de Kleine waterman” en het inmiddels ook verfilmde en bloedstollende “Meester van de zwarte molen”). “De kleine heks” kennen we hier nog niet, maar we hebben al wel positieve verhalen gehoord over deze leuke kinderfilm! Het heksenpakje is met deze tropische temperaturen ongetwijfeld wat warm, maar er komen ook weer aangenamere dagen aan…!

  We vinden het gaaf om via Mama Planeet mee te mogen dingen naar de bioscoopkaartjes. ×♡

  Beantwoorden
 25. Superleuk ik doe graag mee voor mijn kleine heksje en tovenaars. De film lijkt me erg spannend en we zijn benieuwd of het haar lukt alle spreuken uit haar hoofd te leren. Ik hoop op een goed einde. Harry Potter is ook erg leuk. Heb daar zelf ook een aantal boeken van gelezen. De kostuums van je meisjes zijn zo gaaf! Eens wat anders dan een prinses en nog even dan is het weer Halloween. 🙂

  Beantwoorden
 26. Ik denk dat leeftijd helemaal niets uitmaakt wat betreft het houden van dit soort films. Volgens mij. Hebben de mensen die hier van houden gewoon een gezonde dosis fantasie en inlevingsvermogen 😉
  Ik kan hier ook enorm van genieten en dat zie ik ook terug in onze zoon en dochter. Iedere keer als er een voorstukje van de film op tv langs komt roepen ze in koor dat ze daar zo graag heen willen.
  Sorry, ik zie nu dat ik wel wat meer dan 30 woorden nodig had voor mijn reactie.

  Beantwoorden
 27. Wat een opgave voor de Kleine Heks om binnen een jaar alle spreuken uit je hoofd uit het grote Heksenboek te kennen terwijl ze gecontroleerd wordt door haar oudtante!

  Beantwoorden
 28. Mijn hooggevoelige dochters willen deze film super graag zien en mijn man en ik stiekem ook. En de film duurt nog lang ook: 1 uur en 3 kwartier! Wauw!!!

  Beantwoorden
 29. Onze meiden zijn gek op Duitse/Nederlands ingesproken films! De dolle tweeling vinden ze bijvoorbeeld ook te gek! En mijn man en ik vinden fantasie/sprookjesfilms ook gaaf en deze film duurt lekker lang: 1 uur en 45 minuten! Dat wordt genieten met z’n vieren!

  Beantwoorden
 30. Doe graag mee voor dot mooie pakket met vrijkaartjes zodat ik oudste dochter en 1 van mn nichtjes mee kan nemen naar de bios, we thuis mooi kunnen verkleden met mooie verkleedjurkje van feestwinkel xl
  1uur en 3kwartier hier denk ik genoeg wel voor de film dan de aandacht wel weer weg
  Toverspreuken en vliegende bezem dat past precies hier met de magie waarin onze oudste nog heilig in geloofd. Heerlijk thuis met alle fantasie weer naspelen ook
  De vernieuwde versie van het boek van uitgever lemniscaat gaan we ook zeker kopen
  Meer als 30 woorden maargoed haha we willen supersupergraag meedoen

  Beantwoorden
 31. Ik ben zelf gek op heksen. Dochterlief is gek op Halloween en alles daarom heen….hopenlijk is het met deze hitte, net als bij jullie lekker koel in de bios!

  Beantwoorden
 32. Wat een prachtige jurk! Ik zie jou kleine heksje zo voor me, groetend een zwaaiend naar iedereen die deze gezinsfilm gaat zien. Gelukkig is mijn kleine heksje niet hoopsensitief dus kan het hempje gewoon uit, want er worden nog veel warme dagen beloofd.
  En wat betreft je leeftijd, 34 of bijna 40, van sprookjes en fantasie verhalen kan je je hele leven genieten, zelfs al ben je 100!

  Beantwoorden
 33. Dat lijkt me een leuke film voor mijn dochter van 9 en omdat je zegt voor alle leeftijden, ook geschikt voor mijn dochter en de buurjongens van 9 en 12? Het jurkje is ook erg leuk, verkleedkleren worden hier nog steeds gebruikt. Ook leuk voor Halloween! Wij zijn sowieso fan van heksenverhalen. Het verhaal lijkt me een mooie combi van De heksen van Roald Dahl, De hopeloze heks en Hennie de heks. Wij doen graag mee met deze winactie!

  Beantwoorden
 34. Wat een leuke #ACTIE.!

  Dit van oorsprong Duitse boek, door Otfried Preußler. Het boek werd voor het eerst 60 jaar geleden met gigantisch succes in 47 talen uitgebracht.

  De kleine heks is pas 127 wanneer ze naar een feest gaat waar ze niet welkom is! Ze wordt betrapt door haar oudtante, deze zet haar voor het blok en ze moet een heel boek met spreuken uit haar hoofd leren. Dat is bijna niet te doen. Haar oudtante houdt haar in de gaten, maar waarschijnlijk niet met de juiste bedoelingen.

  Er is een nieuw boek uitgebracht! Bedoeld voor de jeugd van nu. Al denk ik zelf dat het oude ook erg leuk is!

  Verkleed naar de film geweest die 1 uur en een kwartier duurde maar dat was veel te kort. Fan van Harry Potter en Ben nu MC Phee.

  Sorry korter kreeg ik het niet voor elkaar of ik moest woorden en geen zinnen gebruiken haha. En dat vond ik er niet uitzien.

  Groetjesik heb mijn best gedaan Claudia!

  Beantwoorden
 35. Geweldig!! Het heksenpakje zal mijn jongste geweldig vinden ze heeft een toverstafje gekregen bij toverland geweldig om het compleet te maken en de film beide en een Coole bioscoop.

  Beantwoorden

Plaats een reactie