Recensie: De klos in het bos! van Thea Stilton

Titel: De klos in het bos!
Auteur: 
Thea Stilton
Illustrator:Barbara Pellizzari, Flavio Ferron, Davide Turotti en anderen
Oorspronkelijke titel: Tea Sisters in pericolo!
Vertaald door: Pauline Akkerhuis
Aantal pagina’s: 118
Adviesleeftijd: 7+
Uitgeverij: Pelckmans

Leestip!

Boekrecensie: Thea Stilton & Zing je gek!

Boekrecensie: Thea Sisters Sirenen 2: De schat in de diepzee van Thea Stilton

8 leukste kinderboeken van het najaar 2022

De klos in het bos! 

De klos in het bos is een betoverend kinderboek van Thea Stilton dat jonge lezers meeneemt op een avontuurlijke reis vol verrassingen. In dit boek volgen we de Thea Sisters, vijf muizinnen met elk hun eigen persoonlijkheid en talenten. Het verhaal begint wanneer de Thea Sisters uitgenodigd worden om deel te nemen aan een speurtocht in het betoverende Donkere Woud. Ze worden meegesleept door raadselachtige aanwijzingen en spannende ontdekkingen terwijl ze proberen te achterhalen wie de eigenaar is van een mysterieuze klos garen. Terwijl ze zich een weg banen door het dichte bos, worden leerrijke uitspraken gedaan over samenwerking, vriendschap en doorzettingsvermogen.

De klos in het bos! zit vol kleurrijke illustraties die we van de makers gewend zijn. Illustraties die de avonturen van de muizinnen tot leven brengen en de verbeelding van jonge lezers prikkelen. De schrijfstijl van het team achter Thea Stilton is vlot en meeslepend, waardoor kinderen zich gemakkelijk kunnen inleven in de wereld van de Thea Sisters. Het boek is zoveel meer dan een boeiend verhaal, zoals we dat van Geronimo en Thea Sisters gewend zijn, alleen in dit geval gericht op de beginnende lezer. Het boek is dan ook officieel een AVI E3 boek. Met, zoals altijd, leuke extra’s in het boek zoals recepten, knutseltips met stappenplan, zoek de verschillen plaatjes en allerlei spelletjes.

De klos in het bos! van Thea Stilton is onder andere hier te koop. 

Thea Sisters 

Zowel Geronimo als Thea Stilton zijn fictieve personages bedacht door de Italiaanse Elisabetta Dami die inmiddels al decennialang boeken voor kinderen op de markt brengt. Beide personages zijn zo populair dat ze internationaal geregistreerd staan als merknamen. Gaandeweg zijn daaruit Thea Sisters ontstaan die vrij makkelijk de fans voor zich wisten te winnen. Het idee van Elisabetta Dami achter de 5 vriendinnen was om de verhalen van Geronimo Stilton te verrijken en zo meer variatie te bieden. De Thea Sisters spelen een centrale rol in hun eigen boeken zoals deze en beleven hun eigen avonturen, vaak met thema’s als vriendschap, teamwork en het ontdekken van de wereld. De hersenspinsel van de auteur was een goed idee en heeft de populariteit van de Geronimo Stilton boekenreeks vergroot en geleid tot talloze avonturenboeken voor kinderen van diverse leeftijden.

Meer AVI E3 kinderboeken van Thea Stilton ter inspiratie:

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie