De mooiste kindertekeningen bewaren | 11 interessante ideeën en tips

Kinderen beginnen al heel vroeg met experimenteren met verschillende afdrukken en vormen. Geleidelijk veranderen de eerste krassen in steeds duidelijkere patronen en details. Het is een natuurlijk proces en onderdeel van de ontwikkeling die gelijk loopt aan zijn of haar mentale groei. Leuk tekenen helpt hen de wereld om zich heen te waarnemen en begrijpen. Daarnaast is het super goed voor de ontwikkeling van fijne motoriek, verwerking van emoties en stimuleert het de fantasie. Dit stimuleer je met liefde, respect en erkenning. Is je kleine een Van Gogh in de dop en word je regelmatig liefdevol overladen met de leukste creaties? Alles verzamelen voor later is helaas geen doen. Tijd voor declutteren. Maak samen met het kind een selectie van de mooiste tekeningen. Hier 11 interessante ideeën om ze te bewaren.

Poster 

Je kunt de innerlijke kunstenaar in je kroost aanwakkeren door zijn werk op te hangen. Dat kan met een magneet op de koelkast of in een lijstje aan de muur. Maar je kunt ook een poster maken. Breng stimuleren van creatieve uitingen naar de next level. Geef zijn zelfvertrouwen een flinke boost door een collage te maken van de mooiste tekeningen bijvoorbeeld. Het hangt vast fantastisch in de kinderkamer of ergens anders in huis.

Knuffel

Op zoek naar een origineel cadeau voor de verjaardag, feestdagen of als troost? Neem de kindertekening waar het huisdier, overleden familielid of fantasiedier op staat en laat daar een toffe knuffel van maken. Dit bijzonder idee leent zich uitstekend om als cadeau gegeven te worden. Een persoonlijk cadeau dat het kind emotioneel veel goeds kan brengen is misschien juist dat wat hij op dat moment nodig heeft.

Album

Het kan zomaar zo zijn dat je thuis een doos vol schetsen en andere herinneringen hebt staan. Een leuke manier om deze op te bergen is een fotoalbum. Een ambitieus taakje waar je niet in een handomdraai mee klaar bent. Maar je kunt alle kinder art op een geheel eigen wijze, met data en andere leuke info, wel op een leuke en ruimtebesparende manier bewaren.

Slinger

Kinderen tekenen zoveel dat je onmogelijk ieder ontwerp individueel tot iets bijzonders kunt omtoveren. En dat hoeft ook niet. Door er een slinger van te maken bundel je een groot aantal exemplaren bij elkaar en maak je er een slinger van voor vieringen zoals zijn eigen verjaardag. Dat geeft het feestje een persoonlijk tintje dat je vrij eenvoudig samen met je kind maakt.

Kledingstuk

Sommige meesterwerkjes verdienen eigen spotlights. Transformeer een afbeelding naar een shirt, trui, jurk of sjaal. Het kind kan doelbewust een schets ontwerpen dat op het kledingstuk komt te staan of je kiest een van de bestaande plaatjes ervoor. Het one of a kind resultaat is simpelweg fantastisch.

Sieraden

Als een foto of door een professioneel geschilderd portret op een ketting kan, waarom niet een kindertekening? Het kan in de vorm van gegraveerde lijntjes op een plaatje of een figuur als hanger op een ketting, armband of broche. Een dierbaar item dat geschikt is als cadeau voor een ander of jezelf.

Beddengoed

Een eigen deken, kussensloop of dekbedovertrek met je eigen prent als aandenken is een buitengewoon leuk idee om kindertekeningen te bewaren. Het staat geweldig in onder andere zijn eigen leeshoekje of bed, maar ook op de bank. Gepersonaliseerd woonaccessoires is praktisch maar ook zeer geschikt om generaties lang in de familie te blijven.

Puzzel

Tegenwoordig kun je zelf een puzzel ontwerpen en laten afdrukken. Dit kan van verschillende materialen zoals stevig papier, karton of hout. Het kan van bestaande kindertekening of een nieuwe creatie. Een eenvoudige versie maak je ook gemakkelijk thuis. Dat doe je door een mooie schets te maken die je vervolgens op stevig papier opplakt of daarna de vormen van een puzzel op te tekenen zodat je het uit kan knippen.

Magneet

Een leuke variant op de puzzel is magneetjes maken. Ook hier maak je eerst een mooie tekening of je gebruikt een bestaand voorbeeld. Daarna plak je deze op een magneetvel. Zorg er wel voor dat je het op de juiste kant plakt, dus vooraf even testen kan verstandig zijn. De creatie laat je drogen en knip je daarna uit. Tenslotte spuit je de zelfgemaakte magneet met spuitlak voor extra bescherming. Super leuk om te doen!

Serviesgoed

Met keramiekstiften in verschillende kleuren en witten borden en mokken met glad oppervlak creëer je origineel serviesgoed. Een leuk idee om de kindertekeningen te bewaren en als geschenk weg te geven voor moeder- of vaderdag, aan opa, oma of de juf. Trek hier wel voldoende tijd voor uit. Het is best lastig om een eenvoudig ontwerp te tekenen op een mok, maar een bord zal waarschijnlijk wat makkelijker gaan.

Tas

Een leuke DIY waar je verschillende tekenmaterialen voor kunt gebruiken. Van stiften, krijt of verf geschikt voor textiel tot applicaties als glitters, tape en pailletten. Maak er een knutselmiddag van om een katoenen tas, gymtas of etui te voorzien van een mooie tekening waar je nog lang plezier van hebt.

11 interessante ideeën om de mooiste kindertekeningen te bewaren

Je ziet het, je hoeft je niet te beperken tot kindercreaties in een doos op zolder bewaren. Start met declutteren en zoek samen de kunstwerkjes uit. Daarna kun je de mooiste kindertekeningen bewaren door ze met deze 11 verrassende ideeën op te hangen of opbergen. Op deze manier leuke en dierbare herinneringen koesteren van en voor dierbaren is bijzonder. Grote kans dat ze nog jaren in de familie blijven. Wil je toch graag een back-up plan? Dan is online bewaren een uitstekende optie. Hier zijn verschillende handige apps voor beschikbaar.

Kindertekeningen bewaren: 11 verrassende ideeën en tips voor kids art ophangen of opbergen mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie