De tools waar deze supermama niet zonder kan

Wat is het eerste waar jij aan denkt als ik je deze vraag zou stellen? Vandaag deel ik de tools waar deze supermama niet zonder kan met je. Ik ben benieuwd hoeveel overlappingen wij hebben.

Snel internet

Als ik denk aan de tools waar ik niet zonder kan, dan is het eerste wat mij te binnen schiet mijn KPN glasvezel abonnement. Terwijl mijn kinderen klimmen en klauteren in de achtertuin tik ik verder op mijn laptop. Tussendoor regel ik ook de taart voor de verjaardag van de jongste. Ik beantwoord de binnengekomen emails. Natuurlijk stuur ik manlief ook nog een paar heerlijke kiekjes van onze spelende meiden. En dat allemaal terwijl ik avondeten sta voor te bereiden en de scheidsrechter speel voor de kinderen. Net een supermama. Ideaal! Snel internet vind ik essentieel. Uit ervaring weet ik hoe lastig dat gaat als je internetverbinding niet optimaal werkt. En wat dat met mijn stresslevel doet. Wij leven in een nogal technologische tijd. Het is niet vreemd dat dit een belangrijk onderdeel is van welvaart en het leven. Kun je je herinneren hoe het vroeger was? Geen internet hebben omdat een huisgenoot aan het bellen was? Vandaag de dag is dat onvoorstelbaar. Destijds was het frustrerend maar vrij normaal. Glasvezel bestond toen niet eens. En de andere optie was peperduur.

Social Media

Niet alleen als blogger maar ook als mama kan ik mij het leven zonder social media niet meer voorstellen. Herkenbaar? Je deelt kennis met anderen, een lach en een traan, maakt nieuwe vriendschappen en onderhoud de oude. De kracht van social media is ongekend groot. Toch blijven mijn 2 favorieten Facebook en Pinterest. Facebook om het bovengenoemde. Pinterest omdat het boordevol staat met creativiteit in de breedste zin van het woord.

ipad 820272 1920

Toon van Eneco

Ik kan het vanaf een afstand, via een app, bedienen. Ik kan het programmeren en mijn verbruik gedetailleerd inzien. Waar ik weer naar behoefte op kan inspelen. Met mijn neus op de feiten worden gedrukt zie ik als slim besparen. Maar zonder de tool hierboven werkt dit niet naar behoren.

De camera

Dat ik dol ben op fotograferen is geen geheim. Vastleggen van herinneringen en dat waar ik van hou. Zoals mijn 2 draakjes. Nu moet ik heel eerlijk toegeven dat ik mijn telefooncamera vaker gebruik. Dit heeft vooral te maken met het mijzelf makkelijker willen maken. Mijn telefoon heb ik altijd bij me. En als ik op stap ga met mijn gezin moet ik al genoeg meeslepen. Dan wil ik nog wel eens bewust de camera ‘vergeten’.

Google Analytics

Als bloggende mama vind ik dit, naast WordPress, de belangrijkste tool. Hoe vaak wordt een artikel gelezen binnen een periode? Wat zijn de meest gelezen artikelen van het aflopen jaar? Komen de meeste lezers via Facebook binnen of via Google? Google Analytics beantwoordt al deze vragen en meer. Ik ben op zich dol op cijfertjes, al maken ze mij vaak genoeg ook zenuwachtig. In het begin keek ik een paar keer op een dag op de app. Tegenwoordig eens per week. Door ernaar te kijken veranderen de cijfers niet. En dit geeft meer rust.

De tools waar deze supermama niet zonder kan

Geen verrassende uitkomst als ik het zo terug lees. De meeste dingen hebben met snel internet te maken. Ooit eens geteld hoeveel apps je op je smartphone hebt? Precies. Waar gebruiken we het allemaal niet voor. En hoe frustrerend is het als je traag internet hebt. Ik verander op dat soort momenten in Ursula. Iets met geen geduld.

Hoe zit het met jou supermama? Welke tools vind jij onmisbaar? 

PicsArt 09 05 06.47.52

 

 

Sandra

12 gedachten over “De tools waar deze supermama niet zonder kan”

 1. Waar ik niet zonder kan? Lijstje komt redelijk overeen met die van jou. Een goed werkende laptop, fotocamera, goede smartphone met fatsoenlijke camera en een fijne nachtrust haha. Hoewel je dat laatste dan weer niet kan kopen helaas, maar met slaaptekort loop ik achter de feiten aan en dat is niet handig.

  Beantwoorden
 2. Ik ben nog geen moeder, dus over ‘supermama tools’ kan ik niet meepraten maar als blogger kan ik me wel goed vinden in jouw tools. Zo vind ik Google Analytics inderdaad ook erg belangrijk en loop ik ook de hele dag met mijn camera rond om foto’s te maken. Social Media en snel Internet is daarbij natuurlijk onmisbaar!

  Beantwoorden
 3. Heel erg herkenbaar lijstje! Ik vind SM ook echt onmisbaar, maar soms ook wel te veel tijd in beslag nemen. Beetje een haat/liefdeverhouding, haha. En snel internet, wat we daar toch zonder zouden moeten!

  Beantwoorden
 4. Google Analytics. Jaaaa! Hier nog zo een! Zo moest ik enorm lachen dat mijn website voor 54% mannen trok, Wait, what?! Ik heb een moederblog! haha! Leuk he, zo kan je alles in de gaten houden

  Beantwoorden
 5. Best een herkenbaar lijst! Zeker het snelle internet.. Laatst was er iets mis met onze verbinding en het internet was zoooo traag.. Dan merk je gelijk dat je echt niet meer zonder kunt – helemaal niet als blogger!

  Beantwoorden
 6. ik word zelf een beetje een heks als ik traag internet heb. kan ik echt niet tegen. snel snel snel. ik ben geen mama, maar ik denk dat veel mensen hier een hekel aan hebben 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie