Recensie De verdwenen walvis van Hannah Gold

Titel: De verdwenen walvis
Auteur: 
Hannah Gold
Illustrator: Levi Pinfold, Mark Heuveling, Zeno
Oorspronkelijke titel: The Lost Whale
Vertaald door: Sandra C Hessels
Aantal pagina’s: 312
Adviesleeftijd: 9+
Uitgeverij: Volt

Leestip!

Boekrecensie: Nic Blake en de verdwenen Msaidizi

Boekrecensie: Bennie Blauw en de sleutel tot de regenboog

De verdwenen Walvis

De verdwenen walvis vertelt het onroerende verhaal van 11-jarige Rio, die bij zijn oma in Californië moet wonen terwijl zijn moeder in een kliniek is opgenomen. De jongen kent zijn oma nauwelijks en zijn gevoel van eenzaamheid en verlies worden hartverscheurend verwoord. Rio’s leven krijgt een onverwachte wending als hij Marina ontmoet en betrokken raakt bij walvisspottochten. Een bijzondere vriendschap ontstaat tussen Rio en de vriendelijke walvis Witsnuit. Maar wanneer Witsnuit plotseling verdwijnt wordt Rio de enige die dit mysterie kan oplossen.

Dit meeslepende avontuur en met emotie doordrenkt verhaal benadrukt de krachtige connectie tussen mens en dier en de helende invloed van de natuur. De vertelling laat zien hoe een kleine verandering grote gevolgen kan hebben en bevat belangrijke lessen over beschermen van de natuur en de waarde van familie. De prachtige illustraties van Levi Pinfold als een visueel element die de lezer nog meer het kinderboek in trekken. Met een emotioneel diepgaand verhaal is De verdwenen walvis een boek dat zowel kinderen als volwassenen kan raken. Een aanrader voor iedereen met liefde voor ingrijpende en betoverende avonturen die een diepe indruk achterlaten.

De verdwenen Walvis van Hannah Gold koop je onder andere hier

Hannah Gold

Een uitzonderlijk getalenteerde auteur achter bestsellers als De Laatste Beer is een meester in het vertellen van hartverwarmende verhalen die zowel jonge lezers als volwassenen wegblazen. Met een unieke schrijfstijl weet ze complexe emoties en diepgaande thema’s op een toegankelijke manier over te brengen (en bespreekbaar te maken). Haar werk blinkt uit in het vangen van de ongelooflijke band tussen mens en dier, zoals ze dat ook doet in De Verdwenen Walvis, en de helende kracht van de natuur. In De Laatste Beer neemt ze de lezer mee op een reis door de bevroren wildernis, waar een bijzondere vriendschap tussen een jongen en een ijsbeer opbloeit. Het boek weet de tederheid van deze relatie te vangen en leert ons belangrijke lessen over de natuur. Ze heeft bewezen een auteur te zijn die de kracht heeft om lezers van alle leeftijden te ontroeren en inspireren. Laat je dus vooral niet ontmoedigen door de adviesleeftijd.

De adviesleeftijd boek: Waar is het op gebaseerd?

De adviesleeftijd van in dit geval 9 jaar wordt gebaseerd op het niveau van taal en woordenschat van het boek, de mate van volwassenheid in de inhoud dus ook omgaan met emoties, sociale en morele kwesties, de onderwerpen in het boek, het aantal pagina’s en complexiteit van het plot, doelgroep die de uitgever en auteur in gedachten hebben bij het schrijven en publiceren van het boek. De adviesleeftijd is vooral een richtlijn om ouders, leraren en lezers te helpen bij het kiezen van boeken die geschikt zijn voor een bepaalde leeftijdsgroep en daarbij passende belevingswereld. Laten we hierbij niet vergeten dat kinderen zich op verschillende leesniveaus en met verschillende interesses ontwikkelen waardoor het vooral belangrijk blijft om rekening te houden met het individuele kind bij het kiezen van boeken.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie