Diamond Painting handleiding | Breng je ideeën tot leven

Diamond painting is hot! Wil je ook starten met deze verslavend leuke hobby, lees dan hier hoe het werkt en andere super handige weetjes.

Bij strass-paintings.nl kan jij verschillende diamond paintings bestellen. Maar wat is diamond painting precies? Zoals de vertaling al doet vermoeden, is het eigenlijk schilderen met kleine diamantjes. Sommige mensen vinden het echter meer borduren met steentjes. Met diamond painting kan je hele schilderijen maken met kleine gekleurde steentjes. Je kan prachtige kunstwerken maken, alleen maar door steentjes op een canvas te plakken. Wil jij weten hoe het precies werkt? Lees dan verder!

Hoe werkt diamond painting en wat heb je ervoor nodig?

Bij een diamond painting krijg jij een zelfklevend canvas doek met patroon. Ook krijg je alle benodigde kleuren steentjes bijgeleverd. Met een pennetje, waaraan je de steentjes kunt vastkleven, kan je de steentjes vervolgens op het canvas doek bevestigen. Je bevestigt de steentjes op de plek waar het patroon aangeeft dat je het steentje moet plakken. Als je dit patroon precies volgt, dan ontstaat er een fantastisch kunstwerk. Om de steentjes aan het pennetje te kunnen laten plakken, heb je ook wax nodig. Daarnaast heb je ook een schudbakje en hersluitbare zakjes nodig. Strass-paintings.nl levert alle benodigdheden uiteraard gratis mee bij jouw bestelling.

Voor wie is diamond painting geschikt?

Diamond painting is geschikt voor iedereen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen de diamond paintings maken. Natuurlijk zijn er wel bepaalde ontwerpen geschikter voor kinderen, en andere ontwerpen zijn misschien wat te ingewikkeld voor kinderen. Kies daarom zeker een ontwerp uit dat jou aanspreekt. Hou je van dieren? Zo kan je enorm veel diamond paintings met dieren vinden. Maar ook landschappen, steden, personen en stillevens horen onder andere tot de opties. Als je het gezellig vindt, kun je tegelijk met iemand anders aan je diamond painting werken. Maar, ook veel mensen vinden het heerlijk om tot rust te komen door de kunstwerken te maken.

Hoe hang je je diamond painting op?

Als je een prachtig kunstwerk van strass-paintings.nl gemaakt hebt, is het natuurlijk super leuk om je werk ook daadwerkelijk op te hangen. Zo kan je nog tijden nagenieten van al het werk dat je erin gestopt hebt. Er zijn enkele mogelijkheden om jouw diamond painting op te kunnen hangen. Zo kan je bijvoorbeeld jouw kunstwerk in een fotolijstje doen. Een fotolijstje kan je namelijk eenvoudig ophangen. Ook is het mogelijk om een houten frame in elkaar te zetten, waarmee je je painting kan ophangen. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld plakgum of een posterhanger.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Als jij een diamond painting wil aanschaffen is het vooral belangrijk dat je erop let dat alle benodigde accessoires zijn bijgeleverd. Je doet namelijk diamond painting om lekker tot rust te kunnen komen, en niet om je nog druk te moeten maken over of alle accessoires er wel bij zitten. Verder is het belangrijk dat je let op het patroon van de painting. Je wilt natuurlijk wel iets maken waar jij zelf echt heel blij van wordt. Dit betekent dat je je kunt verwonderen over het grote aanbod aan prachtige ontwerpen. Daarnaast kan je ook letten op de maat van de painting. Misschien vind je het fijn om een lange tijd bezig te zijn met een hele grote painting, terwijl iemand anders liever wat korter werkt aan een wat kleinere diamond painting.

Diamond Painting handleiding voor beginners MamapLaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie