8 tips voor een geslaagd dino kinderfeestje

Wanneer kinderen op basisschool starten groeit hun sociale kring explosief. Daarom krijgen de meeste kinderen een kinderfeestje vanaf de leeftijd van 4-5 jaar. De ene ouder vindt het organiseren geweldig, de ander vreselijk. Desondanks willen we onze kinderen een geweldige dag bezorgen met hun vriendjes en vriendinnetjes en blije bekkies als ze naar huis gaan. Dino is een populaire thema als het gaat om partijtjes. Omdat je zelf bepaalt of je het eenvoudig houdt of over de top gaat, geven we je tips, ideeën en inspiratie voor een geslaagd dinofeestje.

Lees ook

Dinoland Zwolle | Waar dinosaurussen tot leven komen

IJsbeelden festival Zwolle | R-IJS door de tijd

Bigben Luminous lichtgevende bluetooth-luidspreker

8 tips voor een te gek dino kinderfeestje

De meest voorkomende thema’s voor een kinderfeestje zijn prinsessen, eenhoorn, disney, lego, piraten, superhelden en dino’s. Super leuk natuurlijk maar een geslaagd kinderfeestje thuis vraagt wel om creativiteit. Daar zijn mensen, vooral ouders, nogal op vooruit gegaan in de loop der tijd. Wil je het kinderfeestje van je kind van vorig jaar overtreffen of ook zo een toffe verjaardag organiseren als die van de buurjongen, dan ga je deze tips zeker waarderen.

♦ Begin op tijd met organiseren

Tijd vliegt als je niet oplet. Omdat we allemaal een redelijk chaotisch en druk leven leiden is het belangrijk om in je agenda een datum te noteren wanneer je start met de voorbereidingen. Dit ook omdat sommige producten die je wellicht wilt bestellen bij ome Alie langer op zich laten wachten. Handig wanneer je bijvoorbeeld een professional wilt uitnodigen om tijdens het feestje de kinderen te vermaken. En om stress te minimaliseren. Kortom: start op tijd dan beleef je hier zelf ook veel meer plezier aan.

♦ Betrek je kind erbij

Ook kleuters kunnen heel goed hun wensen uitspreken als het gaat om kind verjaardag met vriendjes en vriendinnetjes. Betrek ze erbij. Misschien hebben ze een hele duidelijke voorkeur voor bepaalde dino spelletjes of willen ze heel graag knutselen. Je bent immers hun dag aan het organiseren. En het laatste wat je wilt is hun voorbijlopen of iets plannen wat ze helemaal niks vinden. Voor hun begint de voorpret al met plannen. Ze voelen zich groot omdat ze mee mogen denken. Ga daarom met de bijna jarige zitten en leg ideeën voor en maak een lijstje.

♦ Tijd en planning

Voor een feestje thuis is een draaiboek een prettige houvast in de gezellige chaos. Daarin staat bijvoorbeeld dat je de gasten vanaf 12 uur welkom heet met een drankje. Om 13 uur opent de jarige alle cadeautjes etc. Een draaiboek of niet, een kinderverjaardag heeft in principe altijd een kop, romp en staat. Oftewel een begin (welkom), midden (kinderfeestje zelf) en afsluiting(rustmoment voor ze opgehaald worden). Laat het feestje niet te lang duren en pas de tijd aan de leeftijd aan. Zo is een 4-jarige na 2,5 uur gevloerd. Hou hier rekening mee in je planning.

♦ Uitnodigingen

Wat betreft het aantal kinderen, de meeste ouders kiezen ervoor de leeftijd van de jarige plus 1 aan te houden. Zorg voor een toffe uitnodiging zoals deze! Super leuk om te krijgen maar ook om te maken. Ook hier kun je het kind erbij betrekken. Zo krijgen ze er helemaal zin in! Wat heb je nodig? Een klein doosje, wat snippers of hooi en een dinosaurus ei met een mini dino figuurtje. Meer informatie vind je hier.  Deel ze uit of verstuur ze op tijd, dat wil zeggen minimaal een 10 dagen van tevoren. Vergeet niet de volgende gegevens erop te zetten: Wie, wat, waar, wanneer.

uitnodiging dinofeestje

♦ Dino aankleding

Een geslaagd dino kinderfeestje maak je natuurlijk compleet met bijpassende aankleding. Vind je alles kant en klaar kopen erg duur, dan kun je gemakkelijk ook dingen zelf maken. Wees creatief. Gebruik groen, bruin, zwart en bruin om de ruimte te versieren. Kunstplanten- en bladeren of de echte voor wie durft, opblaasbare dinosaurus ballonnen en slingers. Kies je voor kartonnen bekers en borden met de thema dino of ga je voor de blanco variant om wat rust in de tent te brengen? Wel of geen geen dino tafelkleed? Je keus wordt bepaald door de smaak, wat je op tafel wilt zetten en natuurlijk budget.

Dinofeestje aankleding

♦ Dinoproof eten en drinken

Zowel de taart als de hapjes en drankjes moeten natuurlijk wel dinoproof zijn. Na ja moet niet maar als je een dinofeestje hebt is dat wel zo leuk. Het hoeft ook niet zo lastig te zijn, kijk maar. Wat broccoli, komkommers, wortels geserveerd op de ultra toffe dino borden. Chocolade rozijnen als dino poep, druiven als dino eitjes, sandwiches of kipnuggets in de vorm van een dinosaurus, koekjes met de voetafdrukken van een dino…je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het is vrij makkelijk te maken met een groots effect. Score!

dino koekjes

♦ Dino spelletjes

Zorg voor voldoende activiteiten. Van Dino weetjes kwartet tot dino’s van gips maken of in elkaar zetten. Kleurplaten, verkleden en wat dino speelgoed doen het heel goed. De rest doen de kinderen zelf . Schaf een piñata passend bij het Dino thema aan. Afhankelijk van de leeftijd kun je hier een challenge aan koppelen. Een foto challenge bijvoorbeeld met een heuse Dinoproof photobooth waarbij kinderen opdrachten moeten vervullen. Voor meer uitdaging zou je dit getimed kunnen doen. Of je maakt dino eieren met kinderen. Zie hieronder filmpje met uitleg van Lady Lemonade.

YouTube player


♦ Aandenken

De laatste jaren nemen we steeds meer  Amerikaanse tradities over, ook als het gaat om kinderfeestjes. Behalve tientallen foto’s die je achteraf naar de ouders stuurt als aandenken is het gebruikelijk om de kinderen bij weggaan een cadeau mee te geven. Een cadeau in de vorm van een heuse goodiebag. Een goodiebag met daarin de eventueel zelfgemaakte dinoknutsels, wat kleine cadeautjes passend bij de thema zoals bijvoorbeeld een stuiterbal, dino figuur of mok en wat lekkers.

Meer tips, inspiratie en voorbeelden vind je op mijn Pinterest bord Dino Party.

dino kinderfeestje met feestmuts, versiering, kleurrijke bordjes en bekers en natuurlijk verjaardagstaart

MamaPlaneet logo

 

Redactie

49 gedachten over “8 tips voor een geslaagd dino kinderfeestje”

 1. Wauw ik zou heel graag willen winnen voor de 2e verjaardag van mijn dochtertje Jaxi! Over 4 weken is ze jarig! Ze is op het moment helemaal fan van Mimie (Minnie Mouse 😉). Ik zou het heel leuk vinden om de verjaardag van mijn dochter in de thema van Minnie Mouse te kunnen vieren! Ik weet zeker dat Jaxi het geweldig gaat vinden! 🍀🍀🍀🍀

  Beantwoorden
 2. Dit zou ik echt super gaaf vinden om aan mn dochter die feb 6 wordt te kunnen geven door omstandig heden niet haar feestjeckunnen vieren met 5 jaar en als grote zus van 2 draakjes van 1 en2 verdiend zei dit zo erg we duimen en voor super actie

  Beantwoorden
 3. Wauw die bon willen we wel winnen!! Het duurt nog wel even voor dat de kids jarig zijn in april, maar een goede voorbereiding is het halve werk!! Hier ook een echte dino fan en een elsa fan in huis dus dat word vast een geweldig feest met deze versiering!! Ik ga duimen!! 🤗🤗

  Beantwoorden
 4. Super leuke actie! Lees alles van mamaplaneet met veel plezier! Mijn dochtertje wordt 28dec alweer 7jaar dus deze bon zou goed van pas komen.

  Beantwoorden
 5. Ik ben kleuterjuf in spé en volg de site op de voet. Steeds opnieuw vind ik er handige tips and tricks. In dit artikel voor een geslaagd dinofeestje staan opnieuw zeer bruikbaar tips! De bon zou goed van pas komen om een themafeestje te geven aan het einde van mijn stageperiode. 😊

  Beantwoorden
 6. Mijn oudste word in januari 11.. dan hebben we net de dure decembermaand🎅 gehad en hoe ouder kleine meisjes worden hoe duurder😉
  Zij wil heel graag een regenboog/unicorn🌈🦄 thema. 50 euro shoptegoed zou dan zeker goed uitkomen.

  Beantwoorden
 7. Dit jaar toen dochter 5 werd heeft ze niet een feestje gehad. Na 3week vroeg ze of dat nog kwam maar daar hadden we niet echt meer op gerekend en afgesproken jaar erop wel te doen.was al bijna zomervakantie en zelf drukke maand met werken. Man niet vrij

  Volgend jaar krijgt ze dan haar eerste kinderfeestje bij 6 jaar en wil daar dan echt leuk feestje van maken.
  Ze is nu zelf al erg mee bezig wie moet komen en welke spelletjes we moeten doen.
  Dit tegoed zou erg leuk en welkom zijn

  Beantwoorden
 8. Een verjaardagsfeestje is ECHT nodig voor mijn peuter om een kleuter te worden 😜 We hebben al een thema in gedachte waaraan gewerkt wordt. Deze winactie helpt ons verder om het te verwezenlijken.

  Beantwoorden
 9. Ohhh ik doe graag mee. Mijn dochter is over een paar weken jarig en dit komt dan goed uit. Zij wilt (als ieder andere meisje), een unicorn thema. Ik bak graag, dus de unicorn taart is geen probleem, met de aankleding kan ik hulp gebruiken. Ik heb ook een moodboard op pinterest. Fingers crossed

  Beantwoorden
 10. Ik wil dit zeker wel graag winnen! Mijn jongste dochter wordt over bijna 3 maanden alweer 5 jaar. We willen op deze leeftijd graag nog thuis een feestje houden, en ze is helemaal weg van prinsessen. Heb even op de site zitten neuzen, en zie dat ze superleuke Prinsessia versiering hebben.
  Maar een eenhoorn feestje is ook leuk. Of een circusfeestje. Of een kook feestje. Of, of, of…., gaat misschien toch nog heel moeilijk kiezen worden haha.

  Beantwoorden
 11. Binnenkort wordt mijn jongste zoontje 1 jaar en een themafeestje met dieren zou dan erg fijn zijn om te organiseren voor de familie. Op de site heb ik al heel wat leuke dingen voorbij zien komen. Ik kan me zo al de verwonderde blik van mijn zoontje voorstellen als het hele huis versierd is!

  Beantwoorden
 12. Oooh wat cool. Mijn dochter Julia is jarig in februari.. lijkt me heel gaaf om een themafeestje te gaan geven en ik weet zeker dat Julia dat ook super leuk zou vinden.. ik ben benieuwd en doe daarom ook heeel graag mee ☺️☺️ Fingers crossed 🤞🏼

  Facebook: An Na

  Beantwoorden
 13. Te gekke actie! Zelf zijn we helaas helemaal niet zo creatief en halen hier graag tips vandaan!!😍 23 november is onze Lucas jarig en we zouden het tegoed graag aan zijn verjaardagsfeestje besteden 🎉🎂

  Beantwoorden
 14. Ik doe graag mee. In maart is mijn zoon jarig en we zijn van plan een “legerfeestje” te houden. We kunnen ergens in de buurt een soort speurtocht doen, speelt zich in de 2e wereld oorlog af, en dan moeten ze met een legertruck met chauffeur op zoek naar iemand die verdwenen is, in de bossen ergens.
  Het zou natuurlijk super leuk zijn als we als de kinderen eerst hier thuis een stuk taart komen eten, en cadeautjes geven, alles al in army-thema hebben. Dat heeft feestartikelen.nl ook zie ik.
  Mijn dochter is in laatst mei jarig dan is het vaak al lekker warm, voor haar is zo’n zomerthema met flamingo’s en tropische vogels erg leuk.

  Beantwoorden
 15. Dit is natuurlijk geweldig om een feestje compleet te maken! Ik zou mijn zoontjes feestje hier graag mee opfleuren. Het thema Formule 1 zou enorm in de smaak vallen, vindt papa ook leuk, maar natuurlijk zou ik hem zelf laten kiezen. Het is tenslotte zijn feestje!

  Beantwoorden
 16. Aangezien onze jongste over 2 maanden zijn eerste, eigen kinderfeestje gaat vieren, zou zo’n cadeaubon voor te besteden aan een kinderfeestje echt top zijn! Dus ik zeg hiep hiep hoera voor deze win actie.

  Beantwoorden
 17. Mijn tweelingjongens worden in december 5.
  Ik wil ze een onvergetelijk eerste verjaardagsfeestje met vriendjes geven. Dat moet lukken met de leuke spulletjes van Feestartikelen.nl
  Groetjes
  Anita

  Beantwoorden
 18. Ik doe graag mee omdat het soms lastig is om een feestje te plannen voor een tweeling die op 5 december jarig is. Met een beetje hulp wordt dat alweer een stuk makkelijker denk ik 🙂

  Beantwoorden
 19. Super leuk! Ik ben gek op themafeesten. Ons ventje heeft tot nu toe Robin Hood, Aladdin en Cars gehad dus probeer nu inspiratie op te doen. Shoptegoed zal zeker helpen om er weer wat moois van te maken 😉 en dan kan mama er weer ‘ een feestje’ van maken :p

  Beantwoorden
 20. omdat het feestje van mijn dochter er aan komt.Dit jaar wil ze als thema panda…..Bijna niet te vinden en als het er is erg duur.Dus heel graag!

  Beantwoorden
 21. Ik wil graag winnen om mijn dochter een prinsessenverjaardag te bezorgen. Ik ben zelf helaas niet zo creatief dus een pakket met spullen zou voor mij echt ideaal zijn.

  Beantwoorden
 22. Wat een super leuke winactie.
  Zou goed uitkomen 17 november wordt ons dochter 5 jaar oud wij hebben een thema emoji en zou super leuk zijn om wat verjaardags tegoed te winnen en vindt het super leuk om jullie blog te lezen

  Veel liefst mama van jelissa

  Beantwoorden
 23. Omdat het altijd een feest is om met versiering de verjaardag van onze kinderen “groots” te vieren!
  De versiering bepaalt voor een groot deel de eerste sfeer!
  De gezichten dan van onze kinderen als ze beneden komen en de slingers zien..ze stralen altijd van oor tot oor. Laat het feest maar beginnen!

  Beantwoorden
 24. Wat lief dat jullie dit doen… Zou dolgraag mee willen doen voor mn dochtertje.. ze is 29 november jarig, maar vanwege mn zwangerschap en andere dure onkosten zal ik dit jaar een minder groot feestje voor dr kunnen geven. Deze prijs zou ons enorm op weg helpen naar toch een mooi feest voor Aaliyah ♡

  Beantwoorden
 25. Wauw … wat een leuke website zeg. Ik ben dol op kinderfeestjes. Het eerste feestje hier in huis is van onze Gijs. Hij wordt 6 en ik zie al wel een feestje met als thema ‘gereedschap’ voor me. Ik zou dolgraag vast leuke spullen uitzoeken voor zijn feestje.

  Beantwoorden
 26. Oh ik hou van themafeestjes, dat werkt super makkelijk vind ik omdat je dan maar binnen dat thema hoort te denken. Ik wil dit graag winnen om voor mijn zoontje een leuk feest te kunnen bouwen, het is bijna zijn verjaardag, dus deze actie komt als geroepen! Nu fingers crossed.

  Beantwoorden
 27. Wat leuk, voor de eerste verjaardag heel simpel de kleur roze gebruikt, maar nu wil ik toch heel graag een thema aan de verjaardag koppelen, laten we duimen!

  Beantwoorden
 28. Mijn oudste baas is bijna jarig, 6 jaar! Hij heeft als wens vd toekomst om een ‘soldatenman’ te worden, dus hoe cool zou het dan zijn om een soldatenfeest te organiseren! Marcheren links rechts…hup!

  Beantwoorden
 29. Doe graag mee als trouwe lezer voor mijn oudste meid.
  In februari wordt ze 9 jaar. We doen het kinderfeestje altijd in thema. Vinden we leuk en spreekt de kinderen aan.

  Beantwoorden
 30. Wat een super leuke actie! Mijn oudste is in maart jarig en helemaal dol op dino’s, deze tips komen dus zeker van pas. En als we het shoptegoed winnen word het natuurlijk helemaal een knalfeest!

  Beantwoorden
 31. Heel erg graag voor de eerste verjaardag van ons kleine meisje in februari! Het duurt nog wel even maar wat zou het gaaf zijn als we toch deze super leuke bon zouden winnen!

  Beantwoorden
 32. Ik moet winnen omdat onze zoon wel een echt kinderfeestje verdient.
  Hij woont sinds dit jaar bij ons en een feestje zou een goede manier zijn om zijn klasgenootjes te leren kennen.
  Hij is 29 november jarig

  Beantwoorden
 33. Mijn zoon wordt in maart alweer 6. Vorig jaar heb ik een Ridder feest georganiseerd en dat was heel erg goed geslaagd. Ik denk dat het dit jaar Brandweer of ook Dino gaat worden en van de kadokaart kan ik alle benodigdheden hiervoor aanschaffen

  Beantwoorden
 34. Oh deze prijsvraag komt als geroepen. Ik was druk online aan het zoeken naar kinderfeest ideeën. Onze dochter is al begonnen met het aftellen naar haar verjaardag nog 13 nachtjes slapen nog (slik!) en we moeten nog iets verzinnen voor het feestje. Wat een leuke ideeën van het dino feestje. Leuk ook met die herbivoren en carnivoren. Onze dochter is helemaal fan van Jill en ik zie dat daar ook een themafeest van is. Perfect idee!

  Beantwoorden
 35. oohh dat is een leuk cadeau zeg! ik doe graag mee voor onze zoon die in januari 7 wordt, hij mag dan voor het eerst helemaal een eigen feestje geven, dus hoe cool zou het zijn als we daar samen een echt themafeest van kunnen maken🍀🍀

  Beantwoorden
 36. Wat super leuk! Ik maak graag kans voor alle 2 mijn kindjes. Er zitten 2 dagen tussen hun verjaardag en het is natuurlijk niet leuk als dezelfde versiering er hangt van de 1ste. Mijn zoontje is dol op dino’s en mijn dochter vind prinsessen heel leuk.

  Beantwoorden
 37. Leuk!! Over een half jaartje wordt mijn oudste dochter 6, een prinsessen of Barbie feestje zal ze super vinden! 🎉 kan maar vast goed voorbereid zijn 😅☺️

  Beantwoorden
 38. Wat leuk!! Mijn dochter is op 29 oktober jarig geweest en op zaterdag 10 november viert ze haar feestje. Het thema is politie en boeven…..(ja echt!) en dat hebben ze in de webshop!!! 🙂
  Ik moet alle inkopen nog doen en heb alleen een draaiboek klaar liggen. Het zou dus heeeeeeeel leuk zijn om een kansje te mogen maken!!

  Beantwoorden
 39. Mijn 3 kinderen zijn in 2 dagen na elkaar jarig. Zelf ben ik dan nog weer een dag later jarig… Meestal versieren we de kamer een keer en laten dat dan de hele tijd hangen. Het zou geweldig leuk zijn om de feestversiering voor een kind helemaal naar zijn/haar wens te hebben! Dan voelt deze zich ook eens speciaal.

  Beantwoorden
 40. Wat leuk om een thema feestje te organiseren voor mijn kleindochter die in mei jarig is.
  Ik denk dat ze het geweldig leuk zou vinden, dat oma voor haar een feestje geeft op haar vijfde verjaardag.
  Ik volg op Bloglovin en heb geliked en geloved en doe graag mee met deze winactie.

  Beantwoorden
 41. O wouw, onze twee jongste dochters zijn compleet pardengek….één van onze meisjes heeft zelfs een eigen pony; niet zo moeilijk om het thema te kiezen dus haha! Onze jongste wil graag haar verjaardag vieren waar haar zus het ook al twee keer gevierd heeft….daar kunnen ze paardrijden, frietjes eten èn een paardenknutsel maken…..en het liefst helemaal in stijl dus ❤️🐴❤️

  Beantwoorden
 42. Oh wat leuk !!! Ik waag dolgraag een kansje mee omdat mijn jongste dochter in januari alweer 5 jaar oud word en ze graag een feestje van paarden wil geven. En laat ik nou net op hun site zien staan dat ze paarden thema hebben 😍

  Beantwoorden
 43. Komt er binnenkort nog zo’n actie. Dan wil ik graag meedoen voor onze tweeling. Ze zijn beide gek van Paw Patrol dus ik hoop dat er iets te winnen is in dit thema. Mocht je ideeen hebben hoe je snel en toch leuk in dit thema een kinderfeest kunt organiseren voor een man of 10, dan hoor ik het graag. Heb zelf al wat rond gekeken, maar de Paw Patrol versiering is niet heel goedkoop.
  Online heb ik verschillende items gevonden die mij wel leuk lijken. Vergelijkbare items heeft de actiesite ook dus laten we hopen dat er weer een toffe actie komt.

  Beantwoorden
 44. Goede tips! Zo wordt het feestje zeker een groot succes. Om helemaal in de ”dino-stijl” te komen, is mokken bedrukken met dino plaatjes bijvoorbeeld ook een idee. Deze zouden de kids ook zelfs mee naar huis kunnen nemen als herinnering, hoe leuk!

  Anne

  Beantwoorden

Plaats een reactie