Dinoland Zwolle | Is het themapark uitdagend genoeg voor grote kinderen?

Wat doe je als je kind stapelgek is op dino’s? Dan ga je naar een van de leukste dinoparken die Nederland rijk is: Dinoland Zwolle. Waar je meer dan 100 levensechte dinosaurussen kunt zien en voelen. We weten dat het themapark zeer geschikt is voor jonge kinderen vanaf 2 jaar maar is het ook aan te raden voor grote kinderen die leergierig zijn en graag actief?

Bij dino’s op bezoek met peuters en kleuters

Sinds 2016 is Overijssel een geweldige park rijker waar alles draait om dinosaurussen. Van de indrukwekkend groot nagebouwde Styracosaurus, Plateosaurus, Triceratops en Tyrannosauraus Rex tot Dsyngaripterus en alles ertussen. Je kijkt je ogen uit. Zowel binnen als buiten is er veel te zien en te doen voor kids. Een heerlijke speeltuin waar kinderen kunnen rennen, klimmen, klauteren, met zand of water spelen en ontdekken. Als een archeoloog het skelet van de beroemde T-Rex opgraven. In het paleolab zet je de paleontoloog in je aan het werk met activiteiten als goud of edelstenen zoeken, dino kleien, verven en uithakken, fossielen zeven en geodes kraken. Genieten tijdens de dinoclub voor de allerkleinsten of de dinoshow over de tijdmachine. Genoeg te doen en genoeg gelegenheid om te relaxen mits je de tijd ervoor neemt echt te genieten. Want een volwaardig bezoek kost gemakkelijk 7-8 uur van je tijd. Goed om te weten en tijd te nemen voor dit fijn en toegankelijk uitje waar je met je peuter of kleuter heen kan voor een dagje uit of kinderfeestje.

Tekst gaat verder onder de foto’s. 

Dinoland Zwolle met grote kinderen en tieners

Het feit dat de speeltuin qua oppervlakte heel goed te doen is met jonge kinderen kan vraagtekens oproepen bij ouders van oudere kinderen en tieners die meer uitdaging vragen op cognitief en fysiek niveau. Toch zal de plek je positief verrassen. Sowieso straalt Dinoland Zwolle een bepaalde rust uit waar menig volwassene en kind zich door aangetrokken worden. Ik vermoed dat dat komt door de combinatie van de natuur, juiste afstanden tussen activiteiten maar ook gebruikte kleuren en materialen. Als het op de activiteiten aankomt zijn de bewegende dino’s misschien minder interessant om te zien maar des te leuker om je dino kennis te testen. Ken en herken je ze allemaal? Wat weet je over de desbetreffende dino? En ken je alle feitjes die erbij staan? Er valt altijd wat te leren.

Natuurlijk kunnen grote en kleine kinderen zich prima vermaken met de bovengenoemde bezigheden. Feit is dat er ook veel kinderen zijn, los van de leeftijd, die meer uitdaging nodig hebben. Er is meer nodig om ergens voldoening uit te halen. Ze zijn, net als mijn kinderen, wat veeleisender als het gaat om de avonturen die ze beleven. Maar ook voor deze kinderen is er zat te beleven bij Dinoland. Op cognitief vlak zal met name de T-Rexpeditie hoog scoren. Dit is een interactieve tentoonstelling waar het skelet van een T-Rex op levensechte formaat staat. De plek waar heel veel feitjes staan die mega interessant zijn voor de dino-liefhebbers. Het verschil tussen het ei van een vleeseter en een planteneter bijvoorbeeld. Voetafdruk van een Camptosaurus op ware grote. Leuk om je eigen hand of voet erbij te leggen ter vergelijking. Reststukken van tanden en klauwen van een Spinosaurus, Velociraptor of Giganotosaurus. Hoewel de meeste dino-fans al een heleboel weten over hun favoriete 66 miljoen jaar geleden uitgestorven reptielen, valt er nog veel te leren en ontdekken. Leuk om gaandeweg erover te discussiëren.

Op fysiek gebied zullen vooral de klimmuur, skelterbaan, indoor lasergamen en hoogteparcours de oogjes doen sprankelen. Met name het laatste is voor de adrenaline junkies een absolute must-do. Wil je je angst voor hoogtes overwinnen? Dat kan in deze dinopark heel goed. Deze toffe hoogteparcours met 8 hindernissen biedt ook een gave uitzicht over het speel- en doepark wat absoluut de moeite waard is. Al bij al, Dinoland Zwolle is een leuke speelpark voor kinderen tussen 2 en 12 jaar.

Tekst gaat verder onder de foto’s. 

Overdekte activiteiten voor kinderen

Het speel- en doepark Dinoland is heel leuk voor een dagje uit als je in de buurt woont, maar ook als je een flinke rit moet maken of als onderdeel van je vakantie in de omgeving. Ook als het weer niet meewerkt? Ja ook dan is er onder andere een overdekte speelhal waar je kroost kan klimmen en klauteren, lasergamen, gamen en interactieve spellen spelen, maar ook de paleolab waar je verschillende activiteiten kunt doen. Leestip –> Dinoland Zwolle: Kleine onderzoeker activiteiten onder de loep

Tekst gaat verder onder de foto’s. 

Eetgelegenheid & betaalbaarheid

In vergelijking met de laatste keer dat wij hier waren is er niet veel veranderd. Het is nog steeds een stijlvolle, nette plek waar je lekker kunt eten. Als ik foto’s van 4 jaar geleden terugkijk en het vergelijk met de huidige situatie valt het mij op dat er minder dino’s in het restaurant staan. Ook is de naam veranderd. Het heet tegenwoordig Dinosaur. Zou mijn opmerking van destijds er iets te maken hebben? Ah wat maakt het ook uit. Qua menu is er op zich genoeg keus. Goedkoop is het niet, maar het is wel lekker. Zelf had ik een broodje gezond en de kinderen een pannenkoek. Over de rest kan ik natuurlijk niet oordelen. In het verlengstuk van het restaurant vind je het overdekte terras waar je bijvoorbeeld een eenvoudig ijsje of slush-puppy kunt kopen.

Daar tegenover staat dat het park liever niet heeft dat je zelf eten en drinken meeneemt, maar dit niet verbieden. Een dagje Dinoland Zwolle is, inclusief parkeren, heel betaalbaar. Zeker wanneer je het vergelijkt met andere soortgelijke uitjes. Entree voor peuters kost €8,50 en voor kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen €14,75 per persoon. Parkeren onder normale omstandigheden kost €5. Al bij al ben je voor een gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen maximaal €64 kwijt voor een dagje uit. Op het gebied van eten kun je dus zelf bepalen wat voor jou werkt. Wat je ook doet, loop het restaurant ook eens binnen. Het is de moeite waard.

Tekst gaat verder onder de foto’s. 

Praktische informatie

Actuele informatie over de wisselende openingstijden, Mercure dino overnachting en meer vind je natuurlijk op de site van Dinoland Zwolle.

 

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

 

Redactie

Plaats een reactie