Dinoland Zwolle | Waar dinosaurussen tot leven komen

We mochten laatst met onze dino liefhebbers naar Dinoland. Onze ervaring inclusief een heleboel praktische informatie lees je hieronder. Ik mag ook iemand blij maken met gratis dagtickets.

T-Rexpeditie

Eenmaal langs de kassa kom je in de T-Rexpeditie. Een indrukwekkend gave ruimte waar veel te zien, doen en leren valt over de dinosaurussen. Zo staat, in samenwerking met Naturalis, een skelet van een T-Rex op ware grote in het midden van de ruimte. Verder is er een virtual reality hoek waar je door de VR-bril de meest angstaanjagende dinosaurussen in 3D kunt bewonderen. Een knutselhoek waar kinderen een dino kunnen kralenstrijken. Een tafel waar je een dino naar eigen wens kunt inkleuren om het vervolgens tot leven te brengen. Een photobooth waar je met een dino naar keuze op de foto kan en een Jurassic Sandbox waar mijn meiden veel langer hadden willen spelen. Iets met gebrek aan tijd  😳

Hoewel het voor jonge kinderen nogal een schrik kan zijn zonder waarschuwing voor zulke reuzen te staan, was het hier vooral wennen. Vooral de kleuter werd overvallen waardoor we haar even moesten troosten en nogmaals uitleggen dat het deze gigantische beesten niet echt zijn. Daarna ging het prima. Binnen no time zat ze aan tafel een dino van de mooiste kleuren te voorzien om hem vervolgens op het scherm voorbij te zien lopen. IJs gebroken? Check!  😉

dinosaurus levensgroot op de muur met kleine plaatjes en tekst eronder dino educatief
skelet van t-rex levensgroot kleurplaat inkleuren en dino's tot leven wekken
skelet bek met grote tanden van een dinosaurus educatieve interactieve blok over dinosaurussen
zandbak met projectie waarin kinderen spelen 2 kinderen zitten aan tafel kralen te strijken

Raptor Dock

Vanuit de T-Rexpeditie kom je buiten. Het is vooral een super gave binnenplein waar je doorheen loopt met, hoe kan het ook anders, dinosaurussen maar ook een speeltoestel, wat stoere voertuigen en een fonteintje.

Eenmaal voorbij de dino-vrije zone, loop je tegen de Raptor Dock aan. De kinderen kunnen lekker klimmen, klauteren en glijden met enge dino geluiden op de achtergrond.

Zo van buitenaf deed het mij denken op een kinderversie van een escape room. De meiden vonden het geweldig. De kleuter ging rechts onderin naar binnen en de peuter kwam links via de glijbaan naar buiten. Mijn energiebommen waren een half uur lang zoet met spelen en ontdekken.

hoge groene hek met 2 dinosaurussen bovenaan dino's, motor buiten
Raptor Dock kind op haar hurken aan het spelen

Speeltuin

Als je doorloopt kom je langs een gezellige speeltuin. Wat ik zelf niet zo handig vond was het feit dat als je kind om welke reden dan ook gehaald moet worden, dat heel lastig gaat. De ingang is heel krap en voor een volwassene niet makkelijk om naar binnen te klimmen.

T-rextaurant

Aan de linkerkant vind je onder andere het restaurant. Wij waren er op een bijna tropische dag dus binnen was er bijna niemand. Iedereen zat natuurlijk buiten te genieten in de zon. Helemaal prima. Zo konden wij met onze moeilijke eters in een omgeving met iets minder prikkels lunchen.
Het restaurant zag er prachtig uit. Wat mij wel opviel was dat het vernoemd is naar T-Rex maar binnen vooral Langnek te zien is. Niet minder leuk, wel opvallend.

Het restaurant straalt luxe uit. Het ziet er gezellig en modern uit. Netheid vind ik persoonlijk heel belangrijk. En daar kon ik niets over opmerken. Vriendelijke mensen achter de kassa en simpel maar lekker eten met Beter Leven Keurmerk.

kindvriendelijke speeltuin bij het water in Dinoland
langnek midden in een restaurant 2 kinderen staan voor een kooi met baby dinosaurus in en een vliegende dino ernaast
Restaurant in Dinoland Zwolle restaurant dinoland zwolle

De grote speeltuin

En als we verder doorlopen het park in kom je langs een heleboel reusachtige dinosaurussen waarvan een aantal zowel geluid maken als bewegen. Om heel eerlijk te zijn hebben wij hier niet heel veel tijd doorbracht. Een echte dinofanaat ziet zoiets niet voor het eerst. Dat maakt het niet minder leuk, wel minder indrukwekkend. De meiden hadden de grote speeltuin al snel gespot dus wij waren snel doorgelopen.

Wist je dat honden welkom zijn in Dinoland?
Verspreid over het park zijn er drinkbakken te vinden en er is een hondentoilet aanwezig. 

De grote speeltuin daarentegen was WAUW! Hier alleen al kan een kind zich uitstekend de hele dag vermaken. Ontzettend leuke speeltuin waar ook veel ouders weer even kind kunnen zijn 😀 Er is hier in ieder geval meer dan genoeg te doen voor jong en oud. Van Dino skelet blootleggen, hoogte- en laagteparcours tot klimwand, minigolf en natuurlijk lekker klimmen, klauteren en in het zand spelen. Heel erg leuk! Alleen voor deze speeltuin alleen al zou ik vaker terug willen komen.

 vleesetende dino's in Dinoland  reuze dino's in Zwolle
 Speeltuin, zand, speeltoestellen, dino's  speeltuin, zand, strandachtig, speeltoestellen voor kinderen in Dinoland Zwolle
 klein meisje loopt langs een dinosaurus  Dinoland
 grote speetuin  Jeep in zand
 kind loopt naar de grote blauwe glijbaan  speeltuin
 PicsArt 05 01 09.04.14  Speeltuin Dinoland vanuit de hoogte gezien
 super coole speeltuin met ingestorte vliegtuin nagebouwd  T-Rex in Dinoland Zwolle

Paleolab

Een geweldige plek dat heel wat anders biedt dan de rest van het park. Kindvriendelijke Paleontologie. Een plek waar je goud kunt zoeken, een dinosaurus kunt kleien, fossielen zeven, edelstenen zoeken, en knutselen. Kortom volop creativiteit. De meeste activiteiten zijn ook heel goed geschikt voor jongere kinderen onder begeleiding van een volwassene. De wat oudere dinoliefhebbers vinden dit ongetwijfeld waanzinnig leuk.
Hier kun je ook wat drinken of een ijsje halen en even tot adem komen binnen of buiten.

Paleolab Dinoland bord waarop staat Goud zoeken

Paleolab Dinoland Zwolle
Meer outdoor fun

Zoals ik al zei waren wij er op een tropische dag. Wat afkoeling is dan super fijn. Gelukkig kon dat voor het Paleolab. Lekker op blote voeten spetteren en spelen met water. Heerlijk!

Bloete voeten pad Dinoland
Na wat waterpret en een ijsje, liepen wij door. We probeerden nog ‘levende’ dino’s te zien met Augmented Reality maar helaas werkte de app niet. Links van Paleolab liepen wij door een rustig stukje waar we op de bank nog even genoten van het uitzicht over het water.

Daarna kon de pret niet op met Bungee trampolines waar je overigens extra voor moet betalen. Dit kwam heel goed uit, zo kon ik eens uitgebreid om mij heen kijken en zag ik aan de linkerkant Lasergamen en natuurlijk nog meer gave dino’s waar mijn jongste dochter wel een klik mee had  😆

 Bungee trampoline  krokodil ligt in het gras met een dinosaurus in het water op de achtergrond
 2 dezelfde dino's  kind aait dinosaurus en telt de tanden in zijn bek
 Lagergam arena Dinoland Zwolle  2 kinderen in een spin draaimolen

Indoor fun

Via het restaurant kom je bij de toiletten en verschoonruimte. Je kunt dan ook niet meer om het indoor speelparadijs heen. Dat de meiden hier nog even wilden spelen voor we naar huis gaan, snap ik heel goed. Het ziet er kleurrijk, dinoproof en uitnodigend uit. Manlief wist zich ook prima te vermaken met gamen terwijl de dames de grootste lol hadden in de ballenbak en de glijbaan.

 Indoor speelparadijs Dinoland Zwolle  Dinoland indoor fun
 Gamen Dinoland Zwolle  Playstation 2 toestellen
 Glijbaan indoor speeltuin  glijbaan dinoland

Praktische informatie

Adres

Willemsvaart 19
8019 AB Zwolle

Openingstijden

Dinopark Zwolle heeft verschillende openingstijden. Actuele informatie vind je op de Dinoland site.

Prijzen

Kinderen van 2 en 3 jaar betalen €5,50
Vanaf 4 jaar is dat €9,50
Meer informatie over de prijzen is op de Dinoland site te vinden

Winactie

Ik mag iemand blij maken met 2 vrijkaarten voor Dinoland. Lees hieronder hoe je kans maakt.

♦ Vertel mij in de reactie onder dit artikel welk onderdeel jou het leukste lijkt en waarom.

Zorg dat je met een geldig emailadres mee doet. De winnaar krijgt van mij een email waarop binnen 2 uur op gereageerd dient te worden.

Het is een korte winactie. Meedoen kan tot 12 uur vandaag. Vanmiddag, vrijdag, 4 mei loot ik een winnaar. Let op! Ik verwacht een snelle reactie van je, anders loot ik een nieuwe winnaar.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

UPDATE

De winactie is gesloten. De winnaar is bekend gemaakt.

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

44 gedachten over “Dinoland Zwolle | Waar dinosaurussen tot leven komen”

 1. Mijn oudste dochter zou het paleolab geweldig vinden. Zij is echt een onderzoeker en mag graag leren! We zijn nog nooit in dinoland geweest. Wie weet maken we nu kans 🍀.

  Beantwoorden
 2. Ik denk dat onze 6 jarige zich het meest zal vermaken in de Raptor Dock en/ of het Paleolab. We spelen nu al de hele dag Jurassic Park en Indominus Rex en Blue. Hij is helemaal van het onderzoeken. ‘Meneer’ is dan ook helemaal teleurgesteld dat hij niet naar de nieuwe film in de bios mag 😅
  Je beschrijving en foto’s zijn erg leuk, dan zou dit toch wel super zijn.

  Beantwoorden
 3. De T-rexpeditie lijkt mij supercool voor de oudste…. hoe ziet zo’n dino er nu uit en hoe zit het met de botten
  Mijn middelste vind het paleolab waarschijnlijk leuk! Beetje ontdekken en avonturieren.
  En de jongste is nog maar 1, maar die kan vast heerlijk indoor en outdoor spelen

  Beantwoorden
 4. Ik zou graag mijn kleine dinogek kennis laten maken met de dino’s.
  Sinds kort kan hij zelf van de glijbaan dus wij worden enthousiast van speeltuinen!

  We nemen dan een vriend(innet)je met moeder mee.

  Beantwoorden
 5. voor kleine lex zijn de dino’s favoriet
  maar ik weet zeker dat hij ook in de speeltuin volop geniet
  hij is mega dinofan, zou leuk zijn als ik hem hiermee verwen

  Beantwoorden
 6. De dino,s zelf. Maar ook het schatzoeken zou mijn zoontje erg leuk vinden. Hij is gek van graven en dingen opzoeken tussen het zand.

  Beantwoorden
 7. Wat leuk joh ik ken dit park helemaal niet! Vind het wel een must om ooit met mijn 3 jongens naartoe te gaan dit is echt wat voor hun denk ik!!! Ik doe graag mee!

  Beantwoorden
 8. Mijn dochter van 3 is gek op dino’s
  Alles aan speelgoed van dino’s wil ze hebben..
  We waren al van plan in juli naar dinoland te gaan, ze heeft nog nooit een hele grote dino gezien, dus haar reactie erop lijkt ons fantastisch denk echt dat ze onder de indruk zal zijn

  Beantwoorden
 9. Wat een leuk uitje! Ik kende het nog niet….Bedankt voor de goede de goede omschrijving! Onze jongens van 5 en 6 zullen dit fantastisch vinden! Ik denk dat de T-rexpeditie de meeste indruk op hun zal maken. Wat ik vooral leuk vind is dat er zoveel verschillende dingen te doen zijn en zowel binnen als buiten!

  Beantwoorden
 10. Mijn jongens zijn allebei dol op dinos dus de grote levensechte dinos lijkt mij het leukst! Ik doe heel graag mee!

  Beantwoorden
 11. Mijn jongens zijn dol op dinos vooral de jongste van 3! Heeft elke dinofilm gezien die er bestaat. Wat hij het leukste vind is opgraven! Moet eerlijk zegge dat we er al een keer zijn geweest en dat hij niet kan wachten om weer te gaan! En dat opgraven was voor hem echt het hoogtepunt daar kan ik hem wel een halve dag kwijt! Dus heel graag zouden we nogmaals gaan!

  Beantwoorden
 12. Wat zou het leuk zijn om daar met mijn dino-kindjes heen te gaan. Zelfs de jongste van 1 roept al de hele dag ‘DINO!’ Het paleolab lijkt ons het leukst. Lekker zelf ontdekken en doen.

  🍀🍀🍀

  Beantwoorden
 13. Goedenmorgen,

  Wat een leuke blog. Ik krijg er gelijk zin in om met me kinderen er naar toe te gaan. Vooral leuk voor me zoontje van 9 jaar die gek op dinos is. Ik denk dat hij het leukste de dinos kijken vind. Daarnaast lijkt het paleolab ook heel erg leuk. Het zou leuk zijn om te winnen wij zijn aan het duimen groetjesss

  Beantwoorden
 14. Wow dat lijkt me zo gaaf, jouw schrijven maakt mij nieuwsgierig naar de dino’s:) ik zou er graag met mijn broer heen gaan, vind hij ook vast cool✌️

  Groetjes Angela

  Beantwoorden
 15. Mijn zoontje gaat denk ik voor de buitenspeeltuin en m’n dochter voor het Paleolab (ja dat laatste kaartje koop ik er erg graag zelf bij). Ons zoontje wil hier al 2 jaar naartoe… we wonen er niet eens enorm ver vandaan (halfuurtje rijden gok ik), maar we zijn er nog niet geweest… Ik zou hem hier zo vreselijk blij mee maken!!

  Beantwoorden
 16. T-Rexpeditie!!!
  Met stip op nummer 1 voor onze stoere Dino fan Milan van 7 jaar! Hij is niet alleen fan van dino’s maar weet er ook nog eens heel veel van en wil er alleen nog maar meer over leren😀

  Beantwoorden
 17. T-Rexpeditie!!!
  Met stip op nummer 1 voor onze grote Dino fan Milan van 7 jaar! Hij weet wel heel veel van dino’s maar willen altijd meer over leren😄

  Beantwoorden
 18. wat lijkt me dit een gaaf park zeg. Zelf een stuiterbal van 6 en een dame van 10. beide gek op dino’s. Vooral het Paleolab zullen ze geweldig vinden. Ooh handig dat je zegt van lastige toegang speeltuin. ben 1.82 dus zal proppen worden ja haha even extra goed de kids waarschuwen dat ze bij mama moeten komen ene ik niet bij hun haha.
  Heerlijk uitje in deze vakantie. onze kids hebben 2 weken dus ja fie willen wat ondernemen!

  Beantwoorden
 19. Ik doe graag mee met deze leuke winactie. Ik heb het artikel aan mijn man laten zien en hij was ook super enthousiast! Ons zoontje van net 2 is een grote avonturier, gek op dino’s en vind het heerlijk om te spelen, dus dit park zou echt te gek zijn om te bezoeken! Het leukste gedeelte lijkt ons de grote speeltuin, hier is het vaste stek om iedere dag lekker naar buiten en op pad te gaan, maar zo’n super toffe speeltuin als die van Dinoland is een droom voor onze kleine man!

  Beantwoorden
 20. Wat een ontzettend gaaf park lijkt mij dit!
  Ik heb het volgens mij al wel eens eerder gezegd maar mijn zoontje is erg geïnteresseerd in opgravingen e.d. Zijn grootste interesse ligt bij Egypte, maar ook dinosaurussen mogen niet ontbreken!
  Ik denk dat, naast de speeltuin wat alle kinderen wel leuk vinden, ook het paleolab een groot avontuur zal zijn voor hem. 🤞

  Beantwoorden
 21. De paleolab. Mijn zoontje wil alles altijd weten en hier zou hij alles kunnen leren over een hele coole onderwerp! De feit dat het hands on is en speels zou ook zijn aandacht erbij houden!!! Klinkt echt super!

  Beantwoorden
 22. Wat een toffe kans!
  Hier kiest zoon denk ik voor de trexpedititie al denk ik dat hij alles te gek vind. Wat ik zo lees het perfecte uitje voor onze grote dino fan.
  En aangezien hij snel mag afzwemmen het perfecte cadeautje!

  Beantwoorden
 23. Mijn oudste van 9 lijkt het paleolab en raptor Dock het leukste! De middelste lijkt de T-rexpeditie het leukste! Mama lijkt het over het algemeen erg leuk en leerzaam 😃

  Beantwoorden
 24. Mijn kinderen zouden erg graag 2 kaarten winnen. Omdat ze erg van dino’s houden. En mijn zoon bijna alle namen kent. Het leukste lijkt ze het goudzoeken en het opgraven. En natuurlijk de dino’s bekijken en show.

  Beantwoorden
 25. Mijn kleine man van 3,5 jaar is helemaal gek van klauteren en klimmen maar het mooiste vindt hij schat zoeken oftewel goud zoeken.

  In de mei vakantie wou ik met hem naar dinoland dus winnen van kaartjes zou helemaal tof zijn.

  Beantwoorden
 26. Ik zou super graag willen winnen voor mijn 4 jarige zoon! Buitenspelen doet hij het liefst dus ben benieuwd naar die leuke speeltuin 👍🏼😬

  Beantwoorden
 27. Nav jouw verslag denk ik dat wij ons bij de T-rexpeditie ons het best zouden vermaken. Onze zoon is 10 en ontzettend leergierig, dus ik denk zomaar dat hij dit fantastiech zou vinden. Om daarna tóch nog even lekker de speeltuin in te duiken

  Beantwoorden
 28. de grote buitenspeeltuin lijkt mij heel gaaf voor mijn dochters van 3 en 5! En dan al die dino’s eromheen, de foto’s zien er prachtig uit! Het lijkt me een heerlijk uitje!

  Beantwoorden
 29. Hoi ten eerste wat een leuke win actie ik zou graag willen winnen voor mijn zoon van vijf is helemaal weg van t-rex zeurt ons de oren van de kop als we een keer die kant op gaan dus wie weet en zoals ik als zei hij is helemaal weg van t-rex dus lijkt mij de t-rexepeditie helemaal geweldig voor hem en de speeltuin.

  Beantwoorden
 30. Als ik dan moet kiezen ga ik voor de speeltuin en indoorfun
  Denk beide dochters die leuk vinden dat zijn de gedeeltes ze beide goed vermaken (worden deze maand 5 en 2) dochter van maandag alweer 5 vind dino’s geweldig en zwolle echt heel dichtbij ook nog dus dit zou geweldig zijn om te winnen

  Beantwoorden
 31. Wauw gaaf
  Als ik echt moet kiezen ga ik voor de speeltuin en de indoorfun omdat beide dochters daar zich zeker vermaken (worden deze maand 5 en 2)
  Oudste dol op dini’s en zwolle ook nog heel dichtbij dus zou super zijn

  Beantwoorden
 32. Oeh lastig kiezen! Ik denk dat mijn kleine onderzoekster het paleolab gewéldig vind. Goud zoeken spreekt enorm tot de verbeelding 🙂

  Beantwoorden
 33. Wauw dit park ken ik helemaal niet! Kom dan ook uit Friesland haha..prachtige foto’s! ziet er echt heel gaaf uit. Kon dan ook geen keuze maken. Met mooi weer lijkt mij het outdoor gedeelte en de speeltuin echt super gaaf! Maar mijn dochter zal als eerst voor het inkleuren van de dino gaan om hem daarna op een groot scherm tot leven te zien komen. (kleine kunstenares in de dop). Wordt helemaal enthousiast van je blog haha.

  Beantwoorden
 34. O dit zoumijn zoon echt geweldig vinden!
  Deze vakantie hebben we nog niet echt wat kunnen doen omdat ik ziek ben dus misschien gaat dit dan wel lukken!

  Beantwoorden
 35. We zijn naar de wintervertelling geweest, dus nog niet het hele park gezien (is dan niet open) maar mijn zoontje zou ook graag de rest zien! Hij vroeg toen meteen al of we nog eens gingen! En mijn dochter vindt t ook super leuk!

  Beantwoorden
 36. Ik zou heel graag willen winnen voor onze zoon Lars.
  Toen hij twee jaar oud was zijn wij eens naar een dinopark in Kroatië geweest tijdens de vakantie. Hij is nu 5 jaar oud en heeft het nog steeds over het dinopark.
  Als ik zou winnen zou je een klein jongetje heeeeeel erg blij maken.

  Beantwoorden
 37. Hoi hoi,

  Wat toevallig!!! Gisteren net een dagje geweest en de dag was gewoon te kort. Dusss zoonlief wil heeel graag nog een keertje😊

  Het leukste; hmmmm…bijna alles. De speeltuin blijft toch erg leuk met al die dinos!!!

  Hopelijk mogen we in de zomer nog een keertje.

  Groetjes

  Beantwoorden
 38. Vorig jaar langs gereden en getwijfeld. Nu wel beetje spijt van. Paleolab lukkt ons het.leukst vooral met mooi weer. Daar gaan we voor. Jack onze dino fan heeft er wel een ritje voor over 😄

  Beantwoorden
 39. Hoi hoi, Zoon lief is gek op dino’s. Hij is 4 en vandaag zijn we naar dinoland in Wedde geweest. Maar Dinoland in Zwolle lijkt ons nog leuker want er is veel meer te doen. Geweldig voor mijn kleine man.

  Groetjes

  Beantwoorden
 40. Dit staat al op op wensenlijstje voor deze zomer, vrijkaartjes zouden helemaal top zijn natuurlijk! Het klinkt allemaal leuk! Mijn zoontje zal ongetwijfeld de grote speeltuin geweldig maar ik denk dat het Paleolab ook fantastisch zal zijn, lekker zelf aan de slag, creatief en leerzaam.

  Beantwoorden

Plaats een reactie