Dino’s bestaan niet | Mark Janssen

Een indrukwekkend mooi uitklapbare boek van natuurtalent Mark Janssen. Het verhaal over de broertjes die in het donker op zoek gaan naar dino’s is wederom fenomenaal uitgebeeld onder begeleiding van gedoseerde hoeveelheid tekst.

Titel
Dino’s bestaan niet

Illustrator
Mark Janssen

Druk
Eerste druk, 2017

ISBN
9789047709176

Uitgever
Lamniscaat B.V

Doelgroep
Kinderen tot 6 jaar

Dino’s bestaan niet

Het verhaal over twee broertjes die in een donkere bos op dinojacht gaan. De grote broer Tim is stoer en nergens bang voor. Hij vertelt hoe hij de grote paarse dino gaat vangen en gaat rond slingeren aan zijn staart. Regelmatig herinnert hij zijn broertje Jesse dat ze alsof doen. Hij roept dan ook heel hard dat dino’s niet bestaan. Jesse daarentegen is niet helemaal overtuigd. Hij ziet dingen die zijn broer schijnbaar niet ziet. Dingen die wel heel erg op dino’s lijken. Als ze oog in oog komen te staan met een gigantische dino, rennen ze heel hard naar huis. De broertjes zijn daarna nooit meer op dinojacht geweest.

Lees ook: Eiland

Mark Janssen

Mark Janssen is sinds 1997 werkzaam als fulltime illustrator. Tot nu toe is bij meer dan 450 kinder- en prentenboeken betrokken geweest. Waaronder Niets gebeurd uit 2016, Eiland uit 2018 en Dino’s bestaan niet uit 2017.

Wat wij ervan vinden

Mijn kleuter is al een poos dol op dinosaurussen. Zij vond het verhaal spannend. Maar was, heel begrijpelijk, voornamelijk zeer onder de indruk van de plaatsjes.
Het mooie aan dit boek is, is het feit dat de geïllustreerde dino’s overeenkomen met de echte dino’s die heel lang geleden op Aarde liepen. De kleuren deden ons denken aan glow in the dark. Bijna lichtgevend en wonderlijk. Dit uitklapbare boek is een tikkeltje lastig om voor te lezen als je je kind op schoot hebt maar samen aan tafel of op de vloer gaat prima. Ook in dit boek weet de illustrator bijzonder veel details te verbergen waardoor elke pagina bijna een zoekplaatje wordt. Heel erg gaaf gedaan.

 

8 gedachten over “Dino’s bestaan niet | Mark Janssen”

Plaats een reactie