Disney On Ice | Betoverende werelden 2017

Voor mij een kinderdroom die uitkwam. Gisteren mochten wij namelijk Disney On Ice in Rotterdam Ahoy bijwonen. Mede dankzij een dutje, die ze normaal gesproken niet meer nodig hebben, konden mijn lieve meiden ook genieten van de show. En waar keken zij vooral naar uit? Elsa, Anna en Olaf natuurlijk.

Na een lange rit van 2 en een half uur richting Rotterdam kwamen we dan aan bij Ahoy Plaza. Ik ben blij dat we op tijd waren vertrokken want het was erg druk op de Ring van Rotterdam.

Een kleine 5 minuten voor de show daadwerkelijk begon, was een heuse voorprogramma act van een aantal ijs skatende mannen die met een frisbee het publiek warm maakten voor de show.

Iets na 19 uur was het dan zover. Aan de legendes Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy en Donald Duck de eer de show niet alleen te openen maar ook te hosten.

Toy Story

Mocht je de derde film hebben gezien dan voelt het als de live voorstelling. Dat is het eigenlijk ook. Andy is inmiddels bijna een volwassene en bereidt zich voor op de universiteit. Tijdens het speelgoed opruimen belandt er per ongeluk een doos bij de vuilnis. De poppen denken dat Andy dat bewust heeft gedaan en besluiten zich te verstoppen in een doos met speelgoed voor het kinderdagverblijf. Woody heeft er geen goed gevoel over en besloot op zoek te gaan naar zijn grote vriend Andy terwijl de rest achterblijft. Lotso de knuffelbeer, Buzz Lightyear, Barbie, Ken, Jessie, Meneer Aardappelhoofd, Mevrouw aardappelhoofd, Rex, Slinky, de soldaten en de rest komen allemaal voorbij.

Op het puntje van hun stoel (en uiteindelijk op schoot) keken de meiden aandachtig toe om geen moment te hoeven missen. Barbie en Ken die pirouettes maken, de soldaten, Spaans sprekende Buzz die met Jessie danst en de voorbij vliegende Woody hebben nogal een indruk gemaakt.

toy story disney on ice betoverende werelden 2017 rotterdam

 

De kleine zeemeermin

Wat een nostalgie. Heerlijk! De onwijs leuke Sebastiaan krijgt hoofdpijn van Ariël die verliefd is geworden op een mens. Ze wil dolgraag benen zodat ze op het land kan lopen en naar hem toe kan. De boze zeeheks Ursula wilt haar daar wel een handje bij ‘helpen’ in ruil voor haar stem. Wel moet Ariël voor middernacht terug anders raakt zij voor altijd haar zeemeerminnenstaart én haar prachtige stem kwijt.

In vergelijking met Toy Story was dit verhaal aanzienlijk korter. Begrijpelijk maar zowel de kinderen als wijzelf vonden dit wel wat prettiger.

de kleine zeemeermin disney on ice 2017

Cars

Mickey en Minnie komen het podium op in een cabrio. Ze krijgen echter autopech en hebben wat hulp nodig. Gelukkig zijn daar Bliksem, Mack, Sally en Takel om ze te helpen en de boel op stelten te zetten.

De bijna kleuter was vooral te spreken over het feit dat niemand de auto bestuurt aangezien er niemand achter het stuur zit. De jongste vond het vooral een onwijs leuk gezicht al die grappige auto’s.

cars disney on ice 2017

Frozen

En daar was het moment dan waar velen op wachtten. De wereldberoemde zusjes uit Arendelle waren aan de beurt. Het verhaal begint met zingende Anna die voor Elsa zingt ‘Kroningdag’ op de dag dat ze Hans ontmoet. De twee besloten na 1 dag te willen trouwen en vragen op de dag van de kroning van Elsa om haar zegen. Nadat Elsa haar zus geen toestemming voor haar huwelijk wilt geven krijgen de twee zussen ruzie waarbij Anna een van Elsa’s handschoenen pakt. Uiteindelijk krijgt iedereen te zien dat Elsa krachten heeft. Iets waar ze zelf ook enorm van schrikt en wegrent. Anna besluit haar zus te gaan zoeken en laat het koninkrijk in handen van Hans. Onderweg ontmoet ze Kristoff en Olaf met wie ze de weg naar Noorderberg vervolgt. Elsa is blij haar zus te zien maar denkt dat het beter is haar met rust te laten en stuurt haar weg. Anna weigert te vertrekken zonder haar zus en wordt per ongeluk geraakt door haar zus. Anna verkeert in levens gevaar. Kristoff brengt haar naar Hans, aangezien de kus van ware liefde de vloek kan verbreken en Anna kan redden. De ware aard van Hans komt eindelijk boven water. In een sneeuwstorm probeert Hans Elsa te vermoorden. Anna ziet dat en gebruikt haar laatste kracht om het leven van haar zus te redden. Dit lukt, maar zijzelf bevriest. Althans voor heel even. Want een daad van ware liefde ontdooit een bevroren hart, zoals Olaf dat zegt. Door deze wijze woorden beseft ook Elsa hoe zij Arendelle kan ontdooien en haar krachten haar beheersen.

Wij hebben de film wel 30 keer gezien. Maar het blijft indrukwekkend. De prachtige stemmen, de meeslepende liedjes, de mooie zusjes, de onzelfzuchtige Kristoff en de grappige Olaf. Ik hoorde een klein gilletje bij mijn zenuwachtige dochter toen ze Anna op het ijs zag. Zij niet alleen. Het publiek leek eindelijk te krijgen waar ze voor kwamen. Een klein lief jongetje achter ons zong de sterren van de hemel terwijl Elsa ‘Laat het los, laat het gaan‘ zong. Überschattig! Aandachtig vasthouden leek ineens geen moeite te kosten. Elke keer dat er een hoofdrolspeler bij kwam klonk het publiek alleen maar enthousiaster. Heel even leek Olaf zelfs geliefder dan Elsa maar wellicht dat ik mij daar in vergis. Al bij al, een waanzinnige afsluiter.

Lees ook: Disney On Ice Onvergetelijke Avonturen 2018

De zusjes Elsa en Anna Disney on Ice 2017 rotterdam

Praktische informatie en tips

♥ Mocht je zo dicht mogelijk bij Hal 1 willen parkeren dan moet je bij P4 zijn. De kosten zijn €13 per dag.

♥ Direct parkeren betalen is wel een aanrader gezien de drukte na afloop.

♥ Hal 1 is een uur voor de show al open.

♥ Voor zover ik het heb gezien is er maar 1 invalide toilet / verschoonruimte. Hou hier rekening mee. Ondanks de drukte loopt het wel goed door waardoor er geen rij staat in de pauze. De toiletten vind je achterin de hal, bij Drinks.

♥ De show duurt bijna 2 uur. De pauze duurt 15 tot 20 minuten.

♥ Zowel voor de ingang van Hal 1 als binnen zijn er een heleboel kraampjes met Disney merchandise. Hou rekening met hoge prijzen.

♥ De meeste medewerkers spreken Engels

♥ In hal 1 zijn er onder andere churros, patat en popcorn te koop. Ook is er een cafe waar je wat kunt drinken.

♥ De show lijkt gericht op de hoofdtribune.

♥ De temperatuur is zeer aangenaam binnen. Te warm aankleden is niet nodig.

♥ Om de hoek voor de ingang van hal 1 vind je garderobe. Voor €2 per jas kun je daar veilig je jas ophangen. Heel fijn gezien de ruimte bij de stoelen.

♥ Mocht je nog willen gaan, dan kan dat in Rotterdam tot en met 17 december, in Jaarbeurs Utrecht tussen 23 en 26 december en in Amsterdam RAI tussen 28 en 30 december. De tickets zijn te verkrijgen op DisneyOnIce.nl.

mickey mouse & minnie mouse Disney on Ice 2017
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

9 gedachten over “Disney On Ice | Betoverende werelden 2017”

  1. Ik ben er nog nooit bij geweest. Heel goed je tips aan het einde van het artikel. Twee uur lang op een stoel zitten vind ik best lang. Twee jaar terug bij het Kerstcircus in Carré was het ook een erg lange zit. Zeker voor een kleintje. Ik moet zelf overigens best vaak naar het toilet. Ook niet ideaal.

    Beantwoorden
  2. Ik lees er veel over maar ben er nog nooit geweest (best slecht voor een disney fan als ik). Ik weet nooit zo goed of ik het nu wel echt zo mooi vind om alles op schaatsen te zien… het lijkt me zo beperkt. Maar aan jouw blog te lezen is het wel echt de moeite waard! (al is mijn favoriet, de kleine zeemeermin dan wel weer vrij kort :-/)

    Beantwoorden

Plaats een reactie