Disney On Ice Onvergetelijke Avonturen 2018

Na een rit van 4(!) uur waren we dan eindelijk bij Ahoy Rotterdam voor het uitje waar we al weken naar uitkijken. Of het de lange reis en stress waard was? Laat ik zeggen dat ik van begin tot eind van de spectakel met een smile van oor tot oor heb gezeten. Mijn kleine Disney fans keken vol bewondering naar de indrukwekkende show. Wat je kunt verwachten?

Disney On Ice in Ahoy Rotterdam

Disney on Ice Onvergetelijke Avonturen vindt plaats in Hal 1. Wij parkeerden bij P3 en liepen zo naar de ingang van Ahoy die om 18 uur de deuren opende. Hou er rekening mee dat je het parkeren van te voren betaalt om de drukte erna te voorkomen.

Wij hebben vlak voor de ingang van de zaal nog even een hapje gegeten in Ahoy zelf. Kipsaté met patat of een lekkere biefstuk. Het was goed te doen. Inclusief eten voor 2 volwassenen en 2 kinderen waren wij ongeveer 30 euro kwijt. In Hal 1 is er nog meer eetgelegenheid. Zo kun je bijvoorbeeld churros halen, een frietje of luxe belegde broodjes. Eenmaal op je zitplaat hoef je ook niets te missen want er lopen genoeg mensen rond met popcorn en suikerspin.

Opening met Mickey Mouse

De show start natuurlijk met Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy en Donald Duck. Op zoek naar de schat proberen zij een raadsel op te lossen door hints verstopt in de voorstellingen. Na een korte introductie start de show echt. En hoe! De Lion King is indrukwekkend! De herkenbare karakters, de liedjes waarbij de kinderen lekker kunnen mee dansen en de bekende stemmen uit de film!

2018 12 15 09.14.20

Sneeuwwitje

Na de Lion King is Sneeuwwitje en de zeven dwergen aan de beurt. Zo leuk om een klassieker als deze tot leven te zien komen. Dit is overigens ook het enige stuk waarin de heks voorkomt. Bij de rest hebben ze dat weggelaten.

Alladin

Nadat Sneeuwwitje haar ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ kreeg met haar prins, kwam Alladin. Het decor is waanzinnig mooi. Er wordt flink uitgepakt. Het verhaal wordt in het kort verteld en eindigt met een mooie dans van Alladin en zijn Yasmine.

2018 12 15 09.14.53

Kleine zeemeermin

Kleine Zeemeermin wordt al herkend voor ze het ijs op komt. Zo gaaf! Ook dit verhaal wordt in een paar minuten samengevat met herkenbare liedjes en kleurrijke kostuums die de onderzee wereld moeten voorstellen.

Rapunzel

Mijn eigen meiden zijn nogal fan van Rapunzel. Zij waren dan ook een klein beetje teleurgesteld dat Rapunzel met een dansje met haar Flynn weer uit zicht verdween. Mijn kleuter riep al tegen mij ‘Mama, zo gaat het verhaal niet’.

Disney Prinsessen

Dit wordt dik en dwars goedgemaakt doordat er vlak voor de pauze vrijwel alle Disney prinsessen met hun prinsen het ijs op komen. Naast de karakters die we al hebben gezien, werden we verrast met de opkomst van Belle en het Beest, Assepoester, Doornroosje, Mulan, Prinses en de Kikker. Bijna alle Disney prinsessen met hun prins waren er. Bijna, want Viana ontbrak. Net als de roodharige krullenbol uit Brave. Desondanks zag ik de glinsterende oogjes van mijn peuter. Ze straalde en was volledig gefocust om niets te missen.

2018 12 15 09.15.49

Toy Story

Na een pauze van 1o minuten ging Disney On Ice Onvergetelijke Avonturen verder met Toy Story. De pauze was eigenlijk iets te kort gezien de drukte en de wachtrijen voor de toiletten. Vorig jaar was dit een stuk dat eigenlijk iets te lang duurde. Dat was dit jaar anders. Met een vrolijke dans met alle karakters verdwenen de levende speelgoedhelden weer achter de schermen.

Dory

Het verhaal van Dory start met haar ouders die samen verstoppertje spelen, net als in de film. Dit gaat alleen niet zo goed wegens de korte termijn geheugenverlies van Dory. Nadat ze haar ouders kwijtraakt, maakt ze vrienden met Nemo en zijn papa. Zij helpen haar met haar zoektocht naar haar papa en mama.

Frozen

De show van ongeveer 2 uur eindigt, net als vorig jaar, met de Frozen zusjes Elsa en Anna. Samen met hun vrienden Kristof en Olaf maken ze er weer een prachtige show van.

2018 12 15 09.16.40

Afsluiting met een prachtige boodschap

Mickey en Minnie Mouse, Goofy en Donald Duck sluiten de show af met de uitslag van hun speurtocht. Oplossing is natuurlijk liefde! Liefde is de allergrootste schat ter wereld. Mooie boodschap!

Wat wij er van vonden

Na een lange rit, veel in de file te hebben gestaan en stressen keken we uit naar een fijn avondje. Dat werd het absoluut. Persoonlijk vond ik de show mooier dan die van vorig jaar. Misschien omdat ik als meisjes mama meer heb met prinsessen? De meiden deden onderweg een dutje dus konden enorm genieten van het hele spektakel in de late uurtjes. We waren alleen zo uit ons doen na alles en uiteindelijk ook erg moe dat we vergaten naar de Meet & Greet te gaan na afloop van de show. Heel erg jammer! Maar de prachtige herinnering van de avond blijft ♥ Onderweg naar het hotel bespraken we de avond nog even na en konden voor het slapengaan nog nagenieten van de show.

2018 12 15 08.58.52

Disney On Ice Onvergetelijke Avonturen

Wil je deze Disneywaardige show niet missen? Disney On Ice Onvergetelijke Avonturen speelt woensdag 12 december t/m zondag 16 december in Rotterdam Ahoy en zaterdag 22 december t/m zondag 30 december in Jaarbeurs Utrecht. De tickets kun je hier kopen.

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

Plaats een reactie