Dora and the lost city of gold

Sinds 2000 bij de peuters en kleuters mateloos populaire Dora kreeg in 2019 een eigen life action movie. Deze is alleen niet geschikt voor de jonge kinderen. Dora and the lost city of gold is uit op dvd en blu-ray maar hoe zit het en is het de moeite waard?

Lees ook

Kinderen leren omgaan met stress | Mindgym voor kids

Mag jouw kind zelf bepalen wat hij/zij draagt? + Tips hoe je dit aanpakt

Kinderen en social media | Mediaopvoeding in ons huis

Fors besparen op je zorgverzekering tips

Oververhitting bij smartphone | Wat te doen en hoe te voorkomen

Dora and the lost city of gold

Als animatiefiguur is Dora een avontuurlijk, wijs meisje dat graag anderen helpt. Met haar leren de kleintjes Engels. Dat is in Dora and the lost city of gold toch wel anders.

Dora (Isabela Moner) woont met haar moeder (Eva Langoria) en vader (Michael Peña) in de Jungle. Omdat ze haar willen beschermen terwijl ze op zoek gaan naar de verloren gouden stad, sturen ze haar naar familie in de grote stad. Daar ziet ze haar neef Diego (Jeff Wahlberg) weer en gaan ze samen naar de middelbare school. Alhoewel samen, Dora valt zoveel op met haar bijzondere gedrag dat tiener Diego zich kapot schaamt voor haar. Totdat zij,samen met nog 2 anderen, worden ontvoerd en naar de jungle worden gebracht. Hier wordt duidelijk dat de ouders van Dora in gevaar zijn en een zogenaamde vriend van haar ouders heeft hun hulp nodig om ze te redden. Eenmaal bij the city of gold blijkt zijn vriendelijkheid erg gespeeld. Aan Dora en haar vrienden om de ouders van Dora te redden maar ook de verloren gouden stad te beschermen voor hebberige dieven.

Wat wij ervan vonden

Life action Dora is vrij direct herkenbaar. Hetzelfde kapsel en kleding. Haar gedigitaliseerde vriendje Boots speelt een vrij kleine rol. Ook is er geen pratende rugzak. De film is duidelijk gemaakt voor wat oudere fans en hun ouders en daarmee realistischer. De film doet een beetje denken aan de Indiana Jones voor kinderen. Een avontuurlijke familiefilm.

Enige bekende in de film is Eva Langoria in de rol van Dora’s moeder. Wees niet teleurgesteld, haar rol is niet groot. Ook is zij redelijk onherkenbaar. De prachtige vrouw met pit zoals we haar kennen uit haar andere films zul je hier niet zien. De 2 uur durende Dora and the lost city of gold is geschikt voor 9 jaar en ouder. Met Nederlandse ondertiteling als de beste optie. Maar mijn kleuters genoten er ook enorm van. Het is echt een film om als gezin naar te kijken. Vol actie en humor. En hoewel ik de originele Dora vreselijk irritant vind, is dit een verademing. Het is een leuke film om samen te zien. Niet alleen de eerste keer, maar ook de tweede en de derde keer.

YouTube player

Life action Dora filmposter

MamaPlaneet logo

Redactie

1 gedachte over “Dora and the lost city of gold”

  1. Ik dacht dat ik na jaren Dora in tekenfilmversie he-le-maal klaar was met Dora. Maar vooruit, Ik ga haar nog 1 kans. Hilarisch deze film! Ik heb echt genoten😂 vooral ook in het begin waar papa denkt dat Dora niet helemaal 100 is, omdat ze in zichzelf praat 🙈🙈🤣🤣

    Beantwoorden

Plaats een reactie