Duinrell | Het landgoed van Sinterklaas

Als de grote kindervriend in Nederland is verblijft hij op Duinrell. Het huis van Sinterklaas staat er inclusief de pakjeskamer. Ook de pieten die mee zijn lopen er rond. Duinrell is ook dit jaar, net als de afgelopen jaren, omgetoverd tot het landgoed van Sinterklaas. Afgelopen zaterdag mochten wij dit eens van dichtbij bekijken.

Het landgoed van Sinterklaas

Nog voor de deuren van het park open gingen was de gezelligheid al duidelijk aanwezig. Onder andere de politiepiet, loodpiet en brandweerpiet liepen er rond om de kinderen en hun ouders een warm welkom te heten. Een heleboel vrolijke begroetingen en foto’s werden er op de vroege ochtend gemaakt. Mijn verlegen meiden keken nogal de kat uit de boom maar vlak voor de deuren open gingen, werd er wel een superleuke foto met twee pieten gemaakt 🙂

De Sinterklaas-sfeer is goed te voelen in het park van Duinrell. Naast de talloze pieten die rondlopen, hangen er overal cadeautjes, zijn op de borden Sint en pieten afgebeeld en staat er bij elke open attractie een piet. Bij elke stap dieper in het park, elke stap dichter bij het huis van Sinterklaas, wordt het overduidelijk waar je niet omheen kan: Dit is het landgoed van Sinterklaas.

PicsArt 11 26 07.27.14 PicsArt 11 26 07.26.21
PicsArt 11 26 07.25.31 PicsArt 11 26 08.20.39

Bij La Place hebben wij heerlijk gebruncht met zijn vieren. Een ruime keus aan eten is aanwezig, het is alleen redelijk aan de prijs. Zo kost een flesje Fristi al €2,90. Goedkoop is anders, maar goed een dagje uit met de kinderen is nou eenmaal niet goedkoop 😉

Vanuit La Place zie je het huis van Sinterklaas al. Het is er namelijk direct naast. Voor de ingang moet je wel weer buiten zijn. Je kunt niet vanuit het restaurant het huis in. Hier is heel bewust voor gekozen zodat alle bezoekers door één ingang naar binnen kunnen. Bij het verlaten van het huis kun je wel via het restaurant naar buiten. Ook een weloverwogen keus zoals je wellicht begrijpt.

De stal van Amerigo

Vlak bij de speeltuin en het reuzenrad vind je de stal van Amerigo. De schimmel is een cadeau voor het oog voor de paardenliefhebbers. Dit prachtige paard ontbreekt aan niets. Schuin tegenover de stal vind je de ingang van het huis van Sinterklaas. Je kunt hier eigenlijk niet omheen. Het wordt heel duidelijk aangegeven.

PicsArt 11 26 08.25.25

Het huis van Sinterklaas

Bij de ingang staan er een paar vrolijke pieten die je welkom heten. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. Althans dat overkwam ons. De grote slee met cadeaus, de kluizen van de pieten, de stickers op de grond om de looproute aan te wijzen. Zelfs een rollator overladen met cadeaus. Wat een geinig gezicht. En dan loop je de Pietenschool binnen. De profpiet stond les te geven toen wij binnenkwamen. De hoofd huispiet kwam een snoepje stelen. Links stond de keukenpiet haar kookkunsten te vertonen. De toekijkende kinderen mochten wel een stukje pannenkoek proeven. Lekker smullen!

 PicsArt 11 26 07.29.37 PicsArt 11 26 07.30.07
PicsArt 11 26 07.28.53 PicsArt 11 26 07.30.39

Je kijkt je ogen uit

Vanuit de keuken namen wij de trap naar boven. ”Wauw, riepen wij in koor. Boven stond namelijk een mooie, zwarte piano met daarachter een piano spelende piet die bekende pietenliedjes zong. Wij stonden namelijk in een heuse Pieten Jazz Café. Een aantal stappen verderop bevindt zich de slaapzaal van de pieten. Hier slapen alle pieten, inclusief hoofd huispiet en Diva Piet. Onze meisjes hadden hier een uitgebreid gesprek met de aanwezige piet. De meisjes stonden heel aandachtig te luisteren naar alles wat de piet te vertellen had. Te zoet voor woorden kan ik je vertellen.

Terug naar het Pieten Jazz Café, langs de prachtig zingende piet achter de piano, vind je aan de rechterkant de pakjeskamer. Een wat aan de donkere kant maar vol met kleurrijke pakjes. Onze meisjes mochten de piet helpen met inpakken van cadeaus. Een serieuze bedoeling.

Vanaf hier kijk je naar beneden het restaurant in. Behalve de pakjeskamer vind je hier ook de waszolder van de pieten. De waslijn met pietenkleding, de lange sokken en de onderbroek van Sinterklaas, de strijkplank met de strijkbout en de netjes opgevouwen was. Hier staat ook de naaimachine waar de pietenkleding wordt gerepareerd.

En dan loop je de slaapkamer van Sinterklaas binnen. De bijna kleuter en de peuter vonden dit toch wel heel spannend. ‘Slaapt Sinterklaas hier?’ ‘Heeft hij wel tijd om te slapen?’. Ja de bijna kleuter is soms wat bijdehand  😉 ‘Slaap is belangrijk. Ook al is Sinterklaas heel druk met alle voorbereidingen, er moet worden geslapen.’ Gelukkig gaf ik haar een bevredigend antwoord, want wij konden doorlopen.

Dat mijn meiden onder de indruk waren was vrij duidelijk. Maar ik was het zelf ook. Wat een werk, wat een creativiteit zit hierin verwerkt. Niets werd aan toeval overgelaten. Wij bevonden ons ‘echt’ in het huis van Sinterklaas.

 PicsArt 11 26 08.36.56  PicsArt 11 26 08.37.54
 PicsArt 11 26 08.15.42  PicsArt 11 26 08.38.27

 

Save the best for last

Als je denkt dat je alles hebt gezien, loop je de trap af de woonkamer in. DE woonkamer van Sinterklaas om wel te verstaan. Tot in de details ingerichte woonkamer van de Sint. Zijn bureau staat er, het grote Sinterklaasboek, de eettafel. Het was nogal een rommeltje dus de meisjes hielpen de postpiet al te graag door de ontvangen tekeningen te stapelen. Opgeruimd staat netjes!

Vanuit de woonkamer is het mogelijk het huis via het restaurant te verlaten. Mocht je trek hebben gekregen door alle indrukken, dan kun je hier een lekker hapje eten.

 PicsArt 11 26 09.25.39  PicsArt 11 26 09.14.35
 PicsArt 11 26 09.15.37  PicsArt 11 26 09.24.56

SisaSinterklaasconcert

Na het huis van Sinterklaas waren wij heel benieuwd naar het concert. Ik wist niet zo heel goed wat ik ervan moest verwachten. Over de kindvriendelijkheid hoefde ik mij geen zorgen te maken. Verder vond ik het wel prima. Als de kinderen het maar leuk hebben. De meiden hadden het ook leuk, maar wij ook. Ik heb serieus staan swingen op de aanstekelijke beats aangevuld met de teksten van sinterklaasliedjes. Wat een feestje!

Het concert werd gepresenteerd door Sita in de vorm van een wedstrijd. De Sint zelf was de jury. Na geweldige optredens van onder andere Diva Piet en de Party Pieten, werd er een winnaar gekozen. Wat mijn meiden ervan vonden? Die hebben staan swingen bij elk optreden. Ik ook. Ik was oprecht lichtelijk teleurgesteld dat het afgelopen was na een half uur. Dit was heel goed te doen, voor alle leeftijden. Of het voor herhaling vatbaar was? Absoluut. De songteksten bleven de rest van de dag in het hoofd hangen dus wij liepen zingend en dansend door het park.

Route naar het zomertheater werd heel duidelijk aangegeven met borden. Het concert vind vanaf 10.30 uur elk uur plaats, behalve om 13.30 uur. Dan doen alle pieten mee aan de Pietenparade.

PicsArt 11 26 10.15.23 PicsArt 11 26 09.45.00 PicsArt 11 26 10.15.53

Pietenparade

Ik moet eerlijk toegeven dat het concert niet meer overtroffen kon worden, maar ook de Pietenparade was heel leuk en gezellig. Echt alle pieten die op het landgoed van Sinterklaas rondlopen zijn hierbij aanwezig. De Sint zelf natuurlijk ook. Zelfs Rik de kikker en Sita deden mee aan de onwijs leuke pietenparade. Wat een geweldige afsluiter voor ons.

Hierna hebben wij nog een uur in het park rondgelopen en hebben de meisjes in de speeltuin gespeeld. Op de terugweg vielen mijn lieve meiden met een glimlach in slaap. Wat een geweldig dagje uit!

PicsArt 11 26 09.47.19 PicsArt 11 26 09.49.28
PicsArt 11 26 09.48.38 PicsArt 11 26 09.47.57
PicsArt 11 26 07.59.44 PicsArt 11 26 09.50.22

Wil je ook het landgoed van Sinterklaas in Duinrell bezoeken? Op de site (linkje in het paars) vind je meer informatie over de de data, prijzen, overnachtingsmogelijkheden en activiteiten.

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

9 gedachten over “Duinrell | Het landgoed van Sinterklaas”

  1. Wauw zo leuk, een heel dorp in Sint sfeer. Zalig. Wel grappig dat het paard van Sinterklaas bij jullie Amerigo heet. Bij ons heet hij Slecht-Weer-Vandaag omdat het slecht weer was die dag toen hij geboren was hihih

    Beantwoorden
  2. Wat leuk! Vooral ook dat de bekende Pieten van televisie ook rondlopen en zo benaderbaar zijn voor de kinderen. Het is dat we al een behoorlijke dosis Sinterklaas achter de kiezen hebben met Ernst en Bobbie en het Zapp Sinterklaasfeest, anders was ik komend weekend nog wel even gaan kijken.

    Beantwoorden
  3. Ik zag je post op Instagram al voorbij komen, wat ziet dit er super leuk uit zeg! Onze peuter zou dit inmiddels ook geweldig vinden. Wat hebben ze er in Duinrell veel aandacht aan besteed. Tof! Leuk verslag, lees fijn weg!

    Beantwoorden

Plaats een reactie