Eiland | Mark Janssen

Een adembenemend mooi boek zonder tekst. De bijna magische illustraties van Mark Janssen zorgen ervoor dat je het verhaal niet eens mist. Met een beetje fantasie maak je immers je eigen verhaal. Iedere keer weer.

Titel
Eiland

Illustrator
Mark Janssen

Druk
Eerste druk, 2018

ISBN
9789047710639

Uitgeverij
Lemniscaat

Doelgroep
Alle leeftijden

Eiland 

Een buitengewoon mooi boek met een bijzonder verhaal in plaatjes. Op elke bladzijde van dit hardcover boek is zoveel te zien en te ontdekken dat je elke keer weer een nieuw verhaal kunt bedenken.

Lees ook: Dino’s bestaan niet

Het gaat om een vader, dochtertje en hun hond. Varend over de zee lijden zij geheel onverwacht schipbreuk. Hun schip is helaas niet meer te redden. Gelukkig weet de vader zijn dochter en de hond op een plank te zetten en naar het onbewoond eiland te zwemmen. Na wekenlang op hulp gewacht te hebben, heeft het gezin geen andere keus dan te settelen. Ze bouwen een huis en maken van het eiland hun thuis. Maanden vliegen voorbij. We zien verschillende seizoenen voorbijkomen. Ze zijn veilig en zien er gelukkig uit. Zonder ooit gemerkt te hebben dat het eiland waar zij zich op hebben gevestigd wel heel bijzonder is. En dan op een dag zien zij een schip in de verte. Eindelijk worden ze gered. En dan blijkt dat ze het wel degelijk wisten hoe bijzonder het eiland is en tonen ze hun dankbaarheid.

https://www.instagram.com/p/Bg77PADAY1t/?taken-by=mamaplaneet

Dat is het verhaal van mijn dochters en mij na de eerste keer. De tweede keer waren we meer op ontdekkingstour en zagen we een heleboel nieuwe details waardoor het verhaal werd aangepast.

Een fantastische manier om leergierige kinderen ruimte te bieden hun creativiteit en fantasie te gebruiken voor een taalkundig avontuur.

Wij hebben er immers ook spelletjes bij bedacht. Dochterlief bekijkt het boek en mag daarna haar versie vertellen. Ook beantwoord zij mijn vragen bij een aantal illustraties. Zij vindt het geweldig dat ze de regie heeft. En ik vind het mooi om te zien wat haar creatieve brein in de illustraties ziet.

Juist omdat het boek ruimte biedt voor eigen inbreng, vind ik het boek geschikt voor alle leeftijden. Het is ook echt een boek dat je heel goed over een jaar erbij kan pakken en net zo kan bewonderen als de allereerste keer.

 

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

4 gedachten over “Eiland | Mark Janssen”

Plaats een reactie