Elektrische kinderauto | Bestuurbare auto kind kiezen tips

Een elektrische kinderauto is de manier hoe jij je liefde voor auto’s aan je kind door kan geven. Zie jij je kind al in een mini BMW rijden? Een elektrische kinderauto is eigenlijk wat de naam al zegt: een elektrische auto voor peuters, kleuters en kinderen vanaf een jaar of drie. Maar, het is niet zomaar een auto voor kinderen. Deze blitse wagen rijdt op elektriciteit. Het gaat echt om een kleine versie van auto’s van topmerken. Je zou dus praktisch gezien je eigen auto in het klein voor je kind kunnen bestellen. Om mee in de tuin te rijden of om in de straat rondjes te rijden, hoe leuk is dat? Je kan je kind uren speelplezier geven met een elektrische kinderauto. En je hebt ook nog keuze uit heel veel soorten en merken? Meer hierover lees je hieronder.

Uit welke elektrische kinderauto’s kan je kiezen?

Waar het als eerste handig is om op te letten, is hoeveel vermogen de auto bevat. Je kunt kiezen tussen een 6V en 12V. Een 6V auto rijdt met een motor en is daarom veel minder sterk dan een 12V auto. Hier zitten namelijk minimaal twee motoren in, wat betekent dat de auto wel vier keer zo veel vermogen heeft. Hier zitten nog meer voordelen aan, namelijk dat de elektrische kinderauto veel meer grip heeft. Ook kan hij hierdoor makkelijker in bijvoorbeeld gras rijden. Een ander punt is dat de 12V auto veel sneller gaat (maximaal 5 kilometer per uur). Eigenlijk worden 6V auto’s bijna niet meer verkocht. Nieuw zijn wel de 24V auto’s, die nog meer vermogen hebben.

Bekende automerken voor kinderen met licentie

Wanneer je ervoor kiest om een elektrische kinderauto aan te schaffen, wil je natuurlijk wel dat deze auto echt van een topmerk is. Van welk merk zou jij een elektrische kinderauto willen hebben voor jouw kind? Wat dacht je bijvoorbeeld van een Mercedes, een Audi, een BMW of een Range Rover? Hoe leuk is het als jouw kind in zo’n auto rondrijdt! De auto’s hebben daadwerkelijk een licentie van deze merken! Verder is het goed om te weten dat de elektrische kinderauto’s geschikt zijn voor kinderen van 1 tot en met 6. In sommige auto’s kunnen kinderen in hun eentje zitten, maar er zijn ook tweepersoonsmodellen verkrijgbaar.

Wat krijg je standaard bij je bestelling?

Omdat het gaat om een elektrische kinderauto, krijg je bij de bestelling standaard een oplaadbare accu bijgeleverd. Hier krijg je de oplader dan vanzelfsprekend ook bij. Door de accu op te laden, zorg je ervoor dat de auto weer meer kracht krijgt. Daarnaast krijg je wanneer je een elektrische kinderauto bestelt, ook een gratis gepersonaliseerde kentekenplaat bijgeleverd. Je kan zelf kiezen wat je op deze kentekenplaat wil zetten. Misschien kies je voor de naam van een van je kinderen, maar je kan ook je achternaam of nog iets anders erop laten zetten. De naam mag in ieder geval bestaan uit maximaal 15 karakters.

Veiligheid & Onderhoud elektrische auto voor kinderen

♦ Wat vooral goed is om te weten is dat je de auto nooit met een lege accu moet wegzetten. Zelfs in de periode wanneer je peuter of kleuter deze nauwelijks gebruikt is het verstandig minstens eens per maand de accu van het voertuig op te laden.
♦ Beetje vergelijkbaar met een analoge babyfoon die andere apparaten op dezelfde frequentie oppikt, kan de afstandsbediening van een elektrische auto voor kinderen hetzelfde doen. Dus mocht je twee autootjes tegelijk in gebruik weet dat dit kan gebeuren.
♦ Alleen stilstaand schakelen of de auto in de andere versnelling zetten anders kunnen de tandwielen en/of schakelaars kapotgaan.
♦ Peuter, kleuter of ouder kind nooit zonder toezicht van een volwassene in een elektrische auto laten rijden.
♦ Tijdens opladen van de accu is de auto aangesloten aan een adapter. Het voertuig kan dan niet worden gebruikt.
♦ Afhankelijk van het gewicht van het kind of kinderen en ondergrond kan er zo een uur mee gereden worden.
♦ Opladen van de accu dient altijd door een volwassenen te worden gedaan.
♦ Als het goed is staat er in de handleiding in welke stekker de adapter past om schade aan de accu te voorkomen.
♦ Te lang laden is schadelijk voor de accu.
♦ Een elektrische auto voor kinderen verplaatsen kan door deze vast te pakken aan de carrosserie, het koetswerk dus. Vermijd dit via het stuur te doen omdat deze kan breken.
♦ De elektrische auto, met name de accu, mag niet nat of vochtig worden. Berg deze daarom op een droge, niet te koude plek op en maak het schoon met een vochtig doekje.
♦ Maakt de afstandsbediening slecht of geen contact met het voertuig, vervang dan de batterijen.
♦ Het voertuig alleen met een volledig opgeladen accu gebruiken. Wanneer deze niet naar behoren werkt is het verstandig eerst de bedradingen en zekeringen te controleren. Door middel van een spanningsmeter kun je de voltage van de accu meten om uit te sluiten deze defect is.

Ook mogelijk: kinderquads en kindermotors

Het is zeker niet alleen mogelijk om elektrische kinderauto’s te kopen. Je kunt ook gaan voor andere voertuigen van topmerken. Wat dacht je van een kinderquad of een elektrische kindermotor? Ook hiervan worden alleen quads en motors van topmerken met een licentie aangeboden. Ben jij dus meer een motorfan dan een autofan? Ook dan kan je je liefde aan je kind overbrengen. Daarnaast helpt deze het kind spelenderwijs de omgeving verkennen, coördinatie en oriëntatiegevoel verder te ontwikkelen. Niet dat een fiets of een ander buitenspeelgoed op wieltjes dat niet doet, maar een auto geeft toch wel een bijzonder gevoel. Een gevoel van groot zijn en zelfstandigheid, net als papa en mama.

Peuter en kleuter in elektrische kinderenauto voor kinderen Mamaplaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Sandra

1 gedachte over “Elektrische kinderauto | Bestuurbare auto kind kiezen tips”

Plaats een reactie