Elektrische mamafiets | Stukje vrijheid op twee wielen

Laat ik beginnen met vertellen dat ik een gruwelijke hekel heb gekregen aan fietsen. Sinds ik alles op de fiets moet doen met twee jonge kinderen en ik vrij snel uitgeput ben, is fietsen minder leuk geworden. Het leven in een dorp heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo zijn er maar een beperkt aantal winkels en speeltuinen. Met één auto en een man die bijna 60 uur per week van huis is, voelt het alsof ik een stukje zelfstandigheid heb moeten inleveren. Tijdens brainstormen was ik er al vrij snel uit. Waarom ik een elektrische mamafiets overweeg?

De voordelen van elektrisch fietsen

De elektrische fiets is een interessante vervanger van de auto. Sowieso voor de gezondheid, want met regelmatig fietsen voorkom je bijvoorbeeld obesitas en zelfs bepaalde vormen van kanker. Door een gezonde leefstijl verleng je je leven. Daarnaast verbeter je niet alleen je conditie maar ook je weerstand.

Het is ook stukken milieuvriendelijker. Zo is de accu vaak recyclebaar. Behalve dat scheelt het vaak ook tijd en afstand. Vaak is de fietsafstand korter dan met de auto. En je hoeft niet in de file te staan 😉

En wat ik persoonlijk heel fijn vind is het feit dat ik geen tegenwind heb. Nooit meer hijgend en zwetend terwijl ik een heuvel op moet met twee kinderen in de fietskar.

En ik laat als ouder een goed voorbeeld zien van een gezonde, maar leuke gewoonte.

E-Bike Marktleider van Nederland

Stella is uitgeroepen tot de E-bike marktleider van ons land. Dit is overigens niet de eerste waardering die Stella krijgt. In mei 2017 werd Stella ook al door de Consumentenbond verkozen tot ‘Beste Koop’ tijdens een onafhankelijke e-bike test. Van de 36 geteste e-bikes van verschillende Nederlandse topmerken scoorde deze e-bike specialist op alle testonderdelen goed. Ook dit jaar zijn deze best geteste elektrische fietsen in de prijzen gevallen. Dit keer als winnaar van de ANWB Fiets Select test.

Door gebruik van A-merken als Samsung, tot 5 jaar garantie, snelle levering en de bijzonder goede service biedt dit Hollands product kwaliteit voor een eerlijke prijs. De afgelopen jaren is dit niet ongemerkt gebleven.

Stella elektrische mamafiets

Klant is koning

Door afwezigheid van dure schakels zoals een importeur, een tussenhandel en een dealers, zijn de prijzen stukken aangenamer. Vanuit de fabriek in Nunspeet bij de klant thuis. Heb je geen tijd of zin naar een van de vele testcentra bij jou in de buurt te gaan, dan komt het serviceteam van Stella bij jou. De eerste servicebeurt en de voorrijkosten zijn geheel gratis.

Testcenter – elektrische mamafiets test

Een aantal weken geleden was ik bij een van de vele testcenters. Daar hebben wij De Fiore getest. Deze elektrische mamafiets viel behoorlijk in de smaak. Door de ruime instap bijvoorbeeld. In de tijd dat mijn jongste nog voorop zat en de oudste achterop vond ik op en af stappen redelijk irritant door de smalle instap. Zo fijn dat het ook anders kan.

De stuurblokkering zorgt ervoor dat het stuur stabiel blijft. Kans dat de fiets omvalt is onder normale omstandigheden minimaal.

Krachtige Samsung voorwielmotor en accu waarmee je tot 150 kilometer kunt fietsen. 150! En vind je dat niet voldoende dan kun je het nog upgraden tot 185. En aangezien elektrische fietsen steeds populairder wordt, komen er steeds meer oplaadpunten. Je hoeft niet bang te zijn dat je door je enthousiasme met een lege accu komt te staan.

Normaal gesproken zijn elektrische fietsen redelijk zwaar. De Fiore weeg 26 kilogram inclusief de accu. Een prachtige parelmoer witte mamafiets waar je 25 kilometer per uur mee kan fietsen. Shimano Nexus 8 versnellingen met 5 ondersteuningslevels van de motor. Anti lek banden en rollerbrake remmen. Niet dat ik veel verstand heb van alle genoemde termen, maar door onder andere vragen te stellen aan de vriendelijke medewerkers ben ik wel een stuk wijzer geworden.

Wat tijdens een proefrit bij zowel mijn man als bij mijzelf in de smaak viel was het feit dat de motor heel makkelijk aanslaat, het stuur heel soepel draait, display goed zichtbaar is en fietsen heel stabiel voelt.

Ondanks dat ik vrij snel verliefd werd op deze stoere mamafiets, keek ik rond. Ik wist van mijn schoonouders, die al aantal jaar heel blij zijn met hun Stella fietsen, dat een kijkje in de outlet ook de moeite waard is. Een elektrische fiets aanschaffen is geen goedkope investering. Maar als je ziet wat je voor 1000 euro al krijgt, dan zul je de overweging sneller maken. De duurste fiets in de winkel was overigens een van 2900 euro.

Heb jij ooit een proefrit gemaakt op een elektrische mamafiets of overweeg je een aankoop?

Stella elektrische mamafiets
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

9 gedachten over “Elektrische mamafiets | Stukje vrijheid op twee wielen”

  1. Ik heb ook een hekel aan fietsen omdat ik op een dorp woon ben ik er wel afhankelijk van ben ook al een poos aan het denken over elektrische fiets

    Beantwoorden
  2. Een elektrische fiets lijkt me echt heerlijk! M’n schoonouders hebben elektrische fietsen en dat gaat zó gemakkelijk. Hier in de stad durf ik het helaas niet, omdat we geen eigen fietsenstalling hebben en ik bang ben dat hij gejat of gesloopt wordt. We fietsen wel heel graag, dus wij moeten nog even ouderwets doortrappen!

    Beantwoorden
  3. Nog nooit een testrit gedaan nee maar ik hoorde al van familie en vrienden dat het zalig is om elektrisch te fietsen. Momenteel doe ik zelf nog te weinig met de fiets omdat ik te ver weg werk maar wie weet ooit 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie