Zo zet je thuis een overheerlijke espresso op tafel

Op het gebied van koffie is er vandaag de dag ontzettend veel mogelijk. Waar we vroeger thuis eigenlijk alleen nog filterkoffie dronken, drinken we nu vaak lungo’s en espresso’s. Ben je met name dol op een espresso? Dan bestel je deze koffie waarschijnlijk standaard als je in een horecagelegenheid zit. Toch kun je tegenwoordig ook prima zelf een overheerlijke espresso op tafel zetten. In deze tekst vertellen wij jou hoe je dit doet.

Lees ook

13 leuke chocolade feitjes die je nog niet wist

Weet welke bonen je moet hebben

Wil je thuis een espresso maken? Gebruik hier dan bij voorkeur koffiebonen voor. Wanneer je op zoek gaat naar deze bonen, ontdek je al snel dat er ontzettend veel keuze is. Hierdoor weet je mogelijk niet goed welke boon je moet hebben. Voor een espresso raden wij jou aan voor een donkere boon te kiezen. Donkere bonen zijn namelijk langer gebrand, waardoor ze een krachtige smaak hebben.
Maal de bonen vlak voordat je de espresso maakt

Wanneer je thuis een bonenapparaat hebt, is het betrekkelijk eenvoudig om een espresso op tafel te zetten. Dit apparaat heeft namelijk vaak een functie om een espresso te maken. De bonen worden gemalen en vervolgens stroomt er koffie in jouw kopje. Heb je geen bonenapparaat? Dan moet je de bonen eerst zelf malen. Gebruik hier een elektrische of handmatige koffiemolen voor. Maal de bonen altijd vlak voordat je de espresso maakt. Als je de bonen lang van tevoren maalt, verliezen ze hun smaak namelijk.

Zoek de juiste verhouding

Een espresso staat bekend om zijn krachtige smaak. Daarom moet je altijd zorgen voor de juiste verhouding tussen bonen en water. Gebruik je te veel water? Dan wordt de espresso te slap. Als je te veel bonen gebruikt, kan de espresso (veel) te sterk worden. Wat de beste verhouding is? Dat verschilt per persoon. Experimenteer in het begin daarom met de verhouding water-bonen.
Verwarm jouw kopje van tevoren

Als je regelmatig een espresso bestelt in een horecagelegenheid, is het je vast opgevallen dat het kopje warm is. Dit is essentieel om een overheerlijke espresso op tafel te zetten. Maak jouw kopje daarom ook altijd warm voordat je de koffie inschenkt. Heb je geen warmhoudplaatje in huis? Geen probleem, want je kunt ook heet water gebruiken.

Koop capsules voor een espresso

Heb je thuis een koffiezetapparaat waar capsules in kunnen? Dan zit hier waarschijnlijk ook een functie op om espresso’s te maken. In dat geval is het geen lastige opgave om thuis een overheerlijke espresso op tafel te zetten. Je moet er in dat geval alleen voor zorgen dat je de juiste koffie capsules in huis hebt. Het verschilt per persoon wat de juiste capsules zijn. Zo houdt de een meer van een koffie met fruittonen, terwijl de ander liever voor capsules met een echte, harde koffiesmaak gaat.

Espresso zetten tips mamaplaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie