Recensie: Fabulant 2: De laatste tovenaar van Marloes Kemming

Titel: Fabulant 2: De laatste tovenaar
Auteur: 
Marloes Kemming
Illustrator: Kristel Steenbergen
Aantal pagina’s: 238
Adviesleeftijd: 10+
Uitgeverij: Moon/Overamstel Uitgevers

Leestip!

Recensie – Fabulant: De duistere koningin

Recensie: Nic Blake en de verdwenen Msaidizi

Fabulant 2: De laatste tovenaar

Letterlijke betekenis van fabulant is ‘fantast’. Een benaming voor iemand die fabeltjes vertelt of schrijft, een woord dat sinds begin 1800 vanuit het Frans werd overgenomen. In dit geval een verwijzing naar de fictieve wereld in het boek. Een magische wereld waar Isa al kennis mee maakte in het eerste deel. Dit keer gaat ze met haar oom Arnold, panter Nobel en haar vrienden de strijd aan met de gevaarlijke Resa, de grote vijand van het Stelsel. De duistere koningin die dankzij de genoemde helden vastzat op Aarde. Tot ze ontsnapt waardoor de groep overhaast naar Ierland moeten vertrekken om haar weer tegen te houden. Met de plattegrond voor in het boek kun je de reis van de hoofpersonen volgen. Dit spannend avontuur neemt je mee langs magische amuletten, een geheime poort en drie bijzondere geesten maar ook de laatste tovenaar wat het boek een bijzondere draai geeft. Marloes Kemming’s pakkende beeldende schrijfstijl doet je bijna geloven dat je zelf de reis maakt. Het is lekker vlot, fantasierijk en origineel met een mooie balans tussen details en ruimte voor eigen verbeelding. Behalve het boeiende verhaal waardoor je wilt blijven lezen, bevat dit pareltje ook humor en waardevolle lessen. Het boek bevat eigenlijk alle ingrediënten om verslavend groot te worden onder fans van de legendarische Harry Potter. Een plek die je niet zomaar verdient, toch hoort dit meesterwerk van Marloes er nu al tussen. Een nieuwe serie, dat helaas niet los te lezen is aangezien het verhaal verdergaat waar de vorige eindigde, dat wat ons betreft veel meer aandacht verdient. Met opnieuw een cliffhanger en een stukje van deel 3. Yes!

Fabulant 2: De laatste tovenaar is onder andere hier te koop.

Marloes Kemming

Marloes Kemming is een Nederlandse schrijfster geboren in 1983. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en kunstacademie in Antwerpen. Na haar studie besloot ze een aantal jaar lang te backpacken en de wereld te zien. Sinds haar terugkeer woont ze in Amsterdam waar ze als communicatieadviseur werkt. Ze schrijft artikelen over reizen en eten, romans en kinderboeken. Ze is absoluut geen onbekende als auteur. Zo won ze met haar debuut Het kleine leven van Norbert Jones Coffeecompany Book Award 2015 bijvoorbeeld. Toch is de Fabulant serie haar eerste 10+ werk waar ze enorm groot succes mee boekt. Zo was Fabulant: De duistere koningin de runner-up voor de Hotze de Roos prijs 2023.

Ook een fan van haar schrijfstijl en vergelijkbare fantasy boeken voor de jeugd? Dan wil je deze pareltjes ook hebben gelezen.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

Sandra

Plaats een reactie