Foto op hout

Foto op hout

Dat ik dol ben op foto’s maken is een feit. Vooral van ons prachtig gezinnetje. Om de paar maanden halen we de duizenden foto’s van de overvolle mobiele telefoons en zetten het over op de externe harde schrijf. En daar staan de foto’s dan. Netjes in mapjes geordend. Zonde natuurlijk, want we hebben waanzinnig veel mooie foto’s waar dus verder bijna niet meer naar wordt omgekeken. Tijd om daar wat aan te veranderen.

Nu hadden we twee grote canvasdoeken hangen van de newborn fotoshoot van allebei de meiden. Sinds de herinrichting van de woonkamer afgelopen zomer, passen ze alleen totaal niet meer in ons interieur. Het gevolg is dat we al maandenlang tegen lege witte muren aankijken. Daar komt nu verandering in.

Bestelproces

Bij Foto op hout, een dochterbedrijf van Fotocadeau, kun je terecht voor bijvoorbeeld een foto op fotoblok of een tuinposter. Maar je kunt ook kiezen voor wanddecoratie.
Ik mocht een foto op hout bestellen om te reviewen. Heel enthousiast ging ik uitgebreid neuzen op de website. Een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke website met een vrij simpel bestelproces waar je toch wel goed op moet letten of je de foto afgedrukt wilt hebben op horizontale of juist de verticale planken.

Houtsoorten

Wat mij enorm aansprak waren de opties die je hebt. Zo zijn er vier verschillende houtsoorten waarop geprint kan worden, namelijk steigerhout, multiplex, vurenhout en ayoushout. Verschillen en overeenkomsten worden helder uitgelegd op de website met daarbij een aantal voorbeelden.
Zelf twijfelde ik tussen vurenhout en ayoushout. Toch heb ik voor ayoushout gekozen. Waarom? Voornamelijk omdat het geschikt is voor zowel binnen als buitengebruik.

De bezorging

Toen de bezorger met het pakketje aankwam, wat overigens best zwaar is, was ik dan ook ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat. De bezorging was wel nogal een verrassing aangezien ik niet goed wist wanneer ik het zou krijgen. Een aangename verrassing dus. Wat ik ook fijn vond was de milieuvriendelijke formaat verpakking. Uit ervaring weet ik dat dit niet vanzelfsprekend is.

Het product

De foto is gedrukt op zes horizontale houten plankjes, met op de achterkant twee verticale planken. Zoals uitgelegd was dit mijn keuze. Het resultaat is een superstrakke, mooi afgedrukte foto met een luxe uitstraling. De whitewash maakt het helemaal af. Hierdoor komen de kleuren mooier naar voren en zijn de nerven minder zichtbaar. Dit kost dan wel wat extra, maar dat zie je er dan ook wel aan af.

Pluspunten

Simpel bestelproces
Overzichtelijke website met uitleg en voorbeelden
Ophangsysteem kun je erbij bestellen
Zeer betaalbaar
Ruime keuze
Milieuvriendelijke instelling van het bedrijf waaronder FSC-keurmerk
Fotobewerking mogelijk
Kwaliteit is indrukwekkend goed

Minpunten

Geen verzendbevestiging ontvangen (wel een ‘in productie’ notificatie)
Achteraf is het niet mogelijk om de bestelde foto terug te zien (de bestelling zelf blijft in je account zichtbaar)

Overweeg je eens wat anders als wanddecoratie? Ik zou zeggen doe er je voordeel mee.

8 gedachten over “Foto op hout

Een reactie plaatsen