Fyns Sommerland Aarup Denemarken

Drie keer is scheepsrecht. In 1980 opende Fun Park Fyn de deuren om ruim 20 jaar lang als een populaire familiepark te dienen. Van welbekende botsauto’s, diverse reuzenrad en waterglijbanen tot verschillende openlucht attracties. Een heerlijke en betaalbare plek in Sixflag stijl waar het complete gezin van kon genieten. Helaas ging het park failliet en werd in 2006 noodgedwongen gesloten. Na verkoop heropenden de nieuwe eigenaars het als Hans Christian Andersen Park in 2008 om binnen de kortste keren te moeten sluiten. Mede door de financiële crisis waar de wereld zich in bevond destijds, kreeg het attractiepark geen eerlijke kans. Nu, ruim 40 jaar later sinds de eerste opening, krijgt Fyns Sommerland een nieuwe kans. Voor de locals een oude bekende in een modern jasje, voor buitenlandse toeristen een natuur speeltuin en klimpark waar jong en oud zich uitstekend kan vermaken. Wat er zoal te doen is en wat je kunt verwachten? Wij bezochten het park met ons gezin en delen alle tips en ervaringen in dit artikel.

Fyns Sommerland activiteiten

Dat het ruime park nog in ontwikkeling is mag de pret niet drukken. Al 3 maanden na opening biedt Fyns Sommerland zich aan voor een fantastisch dagje uit voor actieve outdoor gezinnen met kinderen. Het is in principe een grote natuur speeltuin waar men de natuur haar gang laat gaan. Een eigenzinnige zomerkamp waar je heel goed een familiedag in de buitenlucht kunt doorbrengen. Het is er zelfs ideaal voor. De aanwezige activiteiten worden zo aangeboden dat je (al dan niet met wat instructie en begeleiding) zelfstandig je gang kunt gaan. Zin in een wedstrijdje waarbij je met elkaar gaat concurreren? Of samen samenwerken om het doel te behalen? De grote keus aan variatie maakt dat je niet hoeft te kiezen wat je zoals wil doen, maar eerder in welke volgorde. Van vijf kamp zomerspelletjes en speurtochten door het terrein tot tennis of badminton met elkaar spelen, peddelen in een kajak of kano, mini-golfen, boogschieten, obstakel run parcours afleggen, racen op een BMX bike, skelteren, jeu de boules of ons favoriet zorbing en op 17 meter hoogte via een kabelbaan roetsjen.

Zorbing is een gigantische plastic bal waar je met zijn tweeën in vastgebonden zit. Volkomen veilig rol je zo van een heuvel af. Duizelig en lachwekkend leuke ervaring. Al is dit niet echt een activiteit die we na het eten zouden aanraden.

Wat Fyns Sommerland extra bijzonder maakt is het feit dat ze gezinnen juist aansporen mee te doen, in plaats van dat volwassenen vanaf de zijkant toekijken terwijl de jeugd zich vermaakt. Sportieve, actieve en creatieve activiteiten met verschillende moeilijkheidsgraden die het voor grote kinderen, tieners en (groot)ouders aantrekkelijk maken mee te doen. Plezier en zweet gegarandeerd, net als een sterkere band en spierpijn achteraf. Maar het is het zo waard.

Het WOW Park van Funen. Ja dat is misschien de beste vergelijking die we, kijkend naar eigen ervaring, kunnen maken. De hele dag buitenspelen voor kinderen en volwassenen. Ouderwets genieten, connecten met elkaar en je weer kind voelen. Dat is waar herinneringen maken echt om draait, dingen samen beleven. Hier kan dat.
Praktische informatie & tips

Fyns Sommerland
Fjellerupvej 81,
5560 Aarup
Denemarken

♦ In principe kun je tegenwoordig iedere website vertalen door rechtsboven een keus te maken

♦ Het park zit nog duidelijk in de startblokken maar er is zoveel te doen. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

♦ Gratis parkeren

♦ Goede loopschoenen en een sportieve outfit zijn handig

♦ Niet bepaald rolstoel- of kinderwagen vriendelijk, maar dat zijn de activiteiten ook niet

♦ Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en actieve volwassenen

♦ De activiteiten zijn in principe zelfstandig op te zoeken met behulp van een plattegrond, op zorbing en kabelbaan na. Daar is instructie en begeleiding noodzakelijk.

♦ Ze verkopen heerlijke Deense hotdogs en ijsjes die je aan een van de picknicktafels kunt opeten, maar je eigen lunch eten mag ook

♦ Zowel horeca als sanitair is aanwezig

♦ De meeste spelletjes zijn bij de entreeprijs inbegrepen, behalve zorbing en kabelbaan.

♦ Zorbing en kabelbaan bijvoorbeeld zijn geschikt vanaf een lengte van 140 centimeter (en maximaal 120 kilogram)

♦ Aarup ligt niet ver van Middelfart, verder liggen Odense Zoo en H.C. Andersen Hus 26 kilometer hiervandaan,  Fjord & Baelt Kerteminde 52 kilometer en Slot Egeskov 54 kilometer bijvoorbeeld.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

 

Redactie

Plaats een reactie