Ik ga op vakantie en neem mee | 5 musthaves voor kinderen

Vakantie! Waar denk je dan aan? Ik denk dan aan zon, strand, waterpret, genieten van mijn gezin, ontspannen. Even weg van alle werkstress, de verplichtingen. Maximaal quality-time met mijn man en onze kinderen. De batterij opladen. Ben jij al op vakantie geweest of moet je nog? Voor je kan vertrekken, moet je natuurlijk nog wel je vakantiekoffer inpakken. Ik laat je zien wat er in mijn vakantiekoffer zat en hoop je te inspireren met de 5 musthaves voor kinderen waar je wellicht niet perse direct aan denkt.

1 – Zwemsokken

Wat een fijne uitvinden. Nooit meer uitglijden bij een gladde, natte vloer. Ga je naar een zwembad? Deze zwemsokken zijn onmisbaar. Lees mijn uitgebreide review voor meer informatie.

2- Zwemvesten

Tijdens ons weekend weg, afgelopen maart, zagen we soortgelijke zwemvesten bij anderen kinderen in het zwembad. Mijn man was van mening dat onze meiden deze ook moeten hebben. Voor hun veiligheid en onze gemoedsrust. Uiteindelijk hebben we de zwemvesten online besteld. Wat een aanwinst.

3- Hamamdoek

Deze nam ik uit eigen belang mee. Ik bel dol op mijn multifunctionele hamamdoek van Happy Towels. Op het strand als laken, na douchen om kinderen in te wikkelen en af te drogen en zelfs als speelkleed of dekentje.

4- Armbandjes

Kinderen. Drukke plekken. Veiligheid. Wij kiezen ervoor om geen namen erop te zetten, maar alleen onze telefoonnummer. Mocht het ooit nodig zijn, dan zijn wij bereikbaar.

5- Tom & Jerry in de chocoladefabriek

Een lichtelijk vreemde combinatie zou je denken. Een bijzondere samenwerking tussen de schrijver van Sjakie en de chocoladefabriek, Roald Dahl en de bedenkers van Tom & Jerry, William Hanna en Joseph Barbera. Allebei een jeugdsentiment.
Als kind keek ik heel graag naar Tom & Jerry avonturen. Het haat en liefde spel tussen de kat en de muis dat nooit ging vervelen. En dan in combinatie met een van de leukste familiefilms uit mijn jeugd: Sjakie en de chocoladefabriek. Ik was zo blij als een kind toen deze binnenkwam met de post.

Onder regie van Spike Brandt is deze 75 minuten (exclusief een uur lang bonusmateriaal waar jong en oud blij van wordt) durende vernieuwde versie vooral leuk voor de nieuwsgierigen onder ons. Ouderwets Tom & Jerry kijken maar dan in een nieuw, modern jasje.

Nederlandse ondertiteling 

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Eenmaal aangezet, nadat ik mijn dochters enthousiast had gemaakt, bleek er geen Nederlands gesproken versie beschikbaar te zijn. Dat was even flink balen, want wat hebben de jonge kinderen nou aan de ondertiteling. Iets wat ik nooit echt heb begrepen. Iets wat je vaker ziet. Een kind van 6 kan nog maar net lezen en kan het tempo waarin de ondertiteling verdwijnt nauwelijks volgen, lijkt mij. Hoe logisch is het om dan een film voor die leeftijd uit te brengen zonder de Nederlands gesproken versie? Mocht je kind hier geen probleem mee hebben dan is de film zeker een aanrader.

Op dagen dat het buiten pijpenstelen regende, was ik heel blij dat ik deze mee had. Ze kenden het namelijk nog niet en keken hun ogen uit. Samen met papa en mama om wel te verstaan 🙂

Wat voor handige musthaves voor kinderen vind jij onmisbaar in een vakantiekoffer?

22 gedachten over “Ik ga op vakantie en neem mee | 5 musthaves voor kinderen”

  1. Ik neem altijd een klein setje minispeelgoed mee, genre Little Kingdom, Lego, Sylvanian families of Playmobil. En sowieso kleurgerei! Daar is mijn dochter dol op.

  2. Ik had nog nooit van die zwemsokken gehoord, wat een slimme uitvinding zeg! Echt super goed. Die ga ik zeker kopen voor mijn zoontje als ie wat ouder is.

Een reactie plaatsen