Je garage een bende? Tijd om de ongeorganiseerde bende eens praktisch op te ruimen

Het staat in de weg maar je wilt het nog bewaren. Wat doe je ermee? Je dumpt het in de berging, zolder of garage. Herkenbaar? De garage is meestal de plek waar alles beland wat niet met zekere regelmaat gebruikt wordt. Je wilt je huis immers enigszins opgeruimd houden. Met als gevolg dat als je iets zoekt in de berging je het niet goed kan vinden. Tijd om de ongeorganiseerde bende eens praktisch op te ruimen.

Keuzes maken

Voor je daadwerkelijk aan praktisch opruimen begint is het verstandig om een aantal keuzes te maken. Wat wil je houden en heb je het echt nodig? Mis je het als je het een jaar niet gebruikt? Is het antwoord op de laatste vraag ‘nee’ dan is het raadzaam deze spullen te doneren of te verkopen. Een opgeruimd huis geeft rust. Dat geldt voor de garage net zo. Ontspullen is misschien het moeilijkst onderdeel van je garage opruimen.

Praktisch sorteren

Door de spullen praktisch te sorteren kun je het naar behoefte ook makkelijker terug vinden. Transparante bakken, draadmanden en glazen potten zijn hier erg geschikt voor. Plak er een sticker op met wat erin zit voor de toekomst of voor het geval iemand anders dan jij iets uit de garage moet halen. Het maakt de organisatie net wat overzichtelijker.

garage rommel opruimen

Creatieve oplossingen

Gebruik de muren maar ook het plafond als opbergruimte mocht dit mogelijk zijn. Probeer de vloer zoveel mogelijk vrij te houden. De garagedeur kun je om veiligheidsredenen beter niet blokkeren. Ongeacht of je deze gebruikt of niet. Pimpen met een likje verf bijvoorbeeld kan eventueel wel 😉 Ruim het speelgoed van de kinderen zo op zodat het toegankelijk is maar niet in de weg staat. Met de fietsen doe je in principe hetzelfde. De spullen als kerstballen kun je makkelijk wat hoger zetten. Dingen die je vaker nodig hebt geef je een wat handiger plekje. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat het niet lang opgeruimd blijft.

Kritisch zijn

Van je garage het afvalputje van je huishouden maken is makkelijker dan opruimen. Het kost wat tijd, liefde, moeite en inspiratie om de boel te organiseren maar dan heb je ook wat. Daar hoef je geen architect voor te zijn maar gewoon vastberaden. Probeer minstens een keer per jaar dit te doen. Wees kritisch met ontspullen en zorg ervoor dat het voor alle inwonenden een gewoonte wordt om de spullen weer op te ruimen op de daarvoor bestemde plek. Dit kan bijvoorbeeld door ze te betrekken bij het uitzoeken en opruimen.

Hoe vaak ruim jij je garage of berging op?

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

Plaats een reactie