In de ideale situatie wil je ieder kind een eigen kamer geven. Wanneer je te klein woont is dat helaas niet altijd te realiseren. Twee (of meer) kinderen op één kamer zetten vraagt soms om creativiteit. Inrichting kan immers lastig zijn. Lastig maar nooit onmogelijk. We geven je volop ideetjes.
Meegroei stapelbed
Dit soort stapelbedjes wordt vaak in de opvang gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld 2 baby’s in een kleine slaapkamer laten slapen, of een peuter en een baby of twee peuters. Het zijn namelijk 2 meegroeibedjes en dus geschikt voor baby’s en peuters. Op deze foto zie je een variant waarbij de onderste bed ook nog eens als een box kan dienen. Super handig en ruimte besparend.
Bedden in hoek plaatsen
Leuk en praktisch! Ik hou ervan. Twee eenpersoonsbedden met voldoende opbergruimte tegen elkaar aan in een hoek. Een vierkant tafeltje of een kastje als deze ertussen dat dient als nachtkastje. Deze uitvoering is natuurlijk erg smaakgevoelig maar het idee is geweldig.
Hoogslaper met een dubbele functie
Hoe geweldig en ruimtebesparend is dit?! Twee hoogslapers tegen elkaar aan met voor ieder een eigen bureau en plek om huiswerk te maken. Kan prima werken voor een kleuter maar ook voor de tiener. En hoewel het belangrijk is dat een kamer een eenheid vorm voor de rust, kun je de kinderen ook een eigen muur laten inrichten. In het voorbeeld hieronder gaat het puur om de kleur van de muur, maar kunnen ook plankjes en allerlei accessoires zijn.
De kracht van gordijnen
Wat een gordijn al niet kan doen. Ieder kind een eigen deel van de kamer met een gordijntje voor meer privacy. En het staat zo leuk! Op deze foto staat er een stukje muren tussen de bedden. Dat zou je natuurlijk ook kunnen oplossen door hoge zijkanten van het bed, een kastje of dergelijke. De tip van eenheid qua stijl hebben ze hier naast zich gelegd. Door gebruik van vrolijke kleuren en eigen stijlen hebben ze ieder toch een soort van een eigen ‘kamer’.
Hoge plafond, meer mogelijkheden
Ik vind dit er zo leuk uitzien. Helaas zie je het in Nederland niet zo vaak. Puur omdat het plafond hier vaak niet hoog genoeg is om dit te realiseren.
Tips bij inrichten gedeelde kinderkamer
Ruimte is vaak de reden dat kinderen in een gedeelde kamer slapen. Is de kamer echt heel smal? Werk in de hoogte. Maak gebruik van multifunctionele meubels om de ruimte praktisch in te richten. En probeer op langer termijn te denken.
Overigens hoeft een kamer delen zeker geen straf te zijn. Voor sommige kinderen is alleen zijn ook zo alleen. Samen met hun broer of zus op de kamer slapen ze vaak beter. Dit is niet alleen voor het kind fijn maar ook voor de ouders 😉 Verder is het belangrijk, indien mogelijk, kinderen bij de inrichting te betrekken. Bespreek de mogelijkheden met ze, luister naar hun ideeën (soms kunnen ze je versteld staan) en hou rekening met hun wensen en smaak. Want zo creëer je een gedeelde kinderkamer dat op langere termijn werkt voor iedereen.
Slapen jouw kinderen op één kamer? Gaat dat goed? Of moet er in de nabije toekomst wel een kamer worden gedeeld? Waar loop je tegenaan?
Lees ook: Bottrop met kinderen
Lees ook: Zo richt je een minimalistische badkamer in
Lees ook: Tips & Trucs | Verhuizen met kinderen
Lees ook: Bigben Luminous lichtgevende bluetooth-luidspreker
- 30+ gezonde lunch ideeën voor school: Tips en voorbeelden voor voedzame broodtrommel - 7 september 2024
- Super Blocks van GiiKER: De perfecte mix tussen traditionele spelconcepten en moderne technologie - 5 september 2024
- Super Slide van GiiKER: De Retro Puzzel met een moderne twist - 20 augustus 2024
2 gedachten over “Gedeelde kinderkamer | Inrichting tips & ideeën”