3x het geheim van een mooie wintertuin

De maand december staat voor de meeste mensen in het teken van lekker eten tijdens de feestdagen, knusse kerstverlichting, versierde kerstbomen met ingepakte cadeaus eronder en het gevoel van geborgenheid, warmte en gezelligheid. De bijzondere en nergens mee te vergelijken magische decembersfeer zorgt voor genoeg geluksmomentjes voor jong en oud. Dat gevoel is in het interieur met name binnenshuis aanwezig, omdat we daar meer moeite voor doen. De tuin wordt vaak gezien als de sfeervolle plek waar we in de warme maanden graag vertoeven. In de koude maanden wordt deze dan ook sneller verwaarloosd. Dat kan echt anders. Lees hier de 3 geheimen van een mooie wintertuin.

Ga groen

De kleurrijke zomer en herfst nodigen ons uit meer buitenshuis te genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Ben je geen liefhebber van de donkere, koude maanden kun je ervoor kiezen vaker knus binnen te zijn of de boel wat groener te maken. Hoe? Er zijn genoeg groenblijvende planten die ook in deze kille, strenge periode je tuin kleur geven.

Maak het gezellig

Langer buiten zitten in je dichte veranda is een heerlijk cadeautjes dit seizoen. Lekker onder een warme plaid genieten van het uitzicht en gezelligheid in je sfeervol ingerichte wintertuin is goed voor de ziel. Hang de sfeerverlichting op, zet wat kandelaars neer, steek een vuurkorf aan, zet een muziekje op en creëer voor jezelf de kans om genoeg vitamine D binnen te krijgen zonder je huis te hoeven verlaten. Zet bij elkaar passende kleuren en combineer het met natuurlijke materialen voor een zen gevoel waar je graag je vrije tijd doorbrengt.

Denk ook aan de dieren

Wist je dat vogels als koolmezen, grote bonte specht en pimpelmezen de nestkast in je tuin graag als een slaapplek gebruiken als het buiten heel koud is? Maak deze daarom op tijd schoon en weer klaar voor het seizoen. Een nette tuin is visueel gezien een fijne aanzicht, maar als je aan de dieren als salamanders, egels, kikkers en padden denkt dan creëer je in je groene tuin ook een hoekje waar de herfstbladeren en takjes lekker rommelig blijven liggen. Of nog beter: Maak een composthoop en hang wat vogelvoederbakken met vogelpindakaas, pindacakes en vetblokken. Je helpt hiermee voorkomen dat bepaalde vogelsoorten verdwijnen uit Nederland. Goed voor jouw gezondheid en die van hun.

Hoe maak je een wintertuin tips mamaplaneet.nl

 

 

Redactie

Plaats een reactie