Zorgverzekering 2021 | Deze feiten helpen je geld besparen

Wil jij ook in 2021 geld besparen op je zorgverzekering? Er zijn een aantal eenvoudige tips waarmee jij veel geld kunt besparen. Lees dit artikel om meer te weten te komen.

In Nederland is een zorgverzekering verplicht. Dit betekent dat iedereen in Nederland standaard voor de basis zorgkosten verzekerd is. Echter, voor een groot deel kan jij alsnog zelf kiezen hoeveel geld je uitgeeft aan je zorgverzekering. Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die allemaal andere prijzen vragen voor hun zorgverzekering. Hierin zitten dan natuurlijk ook andere dingen die wel of niet vergoed worden. Om geld te kunnen besparen op je zorgverzekering, is het belangrijk om te begrijpen hoe een zorgverzekering werkt.

Het betalen van zorgpremie

Verzekeringsmaatschappijen hebben contracten met zorgverleners. Eigenlijk betaal jij met je zorgpremie dus alle zorg die een verzekeringsmaatschappij per jaar moet betalen. Als jij dus een jaar minder zorg nodig hebt, gaat jouw zorgpremie naar het vergoeden van iemand anders’ zorg. Echter, als jij juist veel zorg nodig hebt in een bepaald jaar, dan betalen anderen aan jouw zorg mee. Het grote voordeel van een zorgverzekering is dus dat als er iets met je aan de hand is, dat je dan niet opeens heel veel geld hoeft neer te leggen, maar dat de verzekering het voor je betaalt. Dit doen zij, omdat jij ze zorgpremie betaalt.

Bepaal de hoogte van je eigen risico

Je kan als eerste besparen op je zorgverzekering door de hoogte van je eigen risico te bepalen. Hoe hoger je eigen risico is, hoe lager je zorgpremie. Hier zitten natuurlijk ook nadelen aan. Als jij namelijk toch een ongeluk krijgt waarvoor je naar het ziekenhuis moet, moet je dit grotendeels zelf betalen. Dit betekent dat je wel een risico neemt bij het nemen van een hoog eigen risico. Echter, je kan wel uitrekenen hoeveel je bespaart. Als je per maand wel 50 euro, of zelfs nog meer, kan besparen op je premie, dan kan het wel zo zijn dat als er iets met je gebeurt, je alsnog voordeliger uit bent met de goedkope zorgpremie.

Zorg dat je niet dubbel verzekerd bent voor de zorg

In sommige gevallen kan het zo zijn dat je zonder dat je het door hebt dubbel verzekerd bent. Als je bijvoorbeeld ook een doorlopende reisverzekering hebt, dan hoef je je niet ook in je zorgverzekering voor zorg op reis te verzekeren. Bekijk wel eerst goed of je echt wel dubbel verzekerd bent, en of het niet toch voor net iets anders is. Het zou namelijk zonde zijn als je bijvoorbeeld op reis bent en je blijkt uiteindelijk helemaal niet verzekerd te zijn.

Betaal de zorgverzekering jaarlijks in plaats van maandelijks

Wist jij dat als je jaarlijks je premie betaalt, dat je dan vaak enkele procenten korting krijgt? Dit klinkt misschien als niet zo veel, maar als je ongeveer 150 euro per maand betaalt, betekent dit dat je 1800 euro per jaar betaalt. Als je hier zo’n 3 procent korting op krijgt, heb je zo alweer meer dan 50 euro bespaard. Van deze 50 euro kan je weer iets anders leuks doen. Als je slim bent, zet je wel elke maand de zorgpremie aan de kant, zodat je niet in een keer aan het einde van het jaar heel veel geld op hoeft te hoesten. Een bijkomend voordeel is ook dat je nog rente kan vangen op het geld dat je opzij zet om je zorgpremie van te kunnen betalen.

De voorwaarden van de zorgverzekeraar

Wist je dat de zorgverzekeraar de voorwaarden van de zorgzekering zomaar mag wijzigen? Je verzekering van dit jaar ongewijzigd laten is daarom een illusie. Ook al verander je niks aan je zorgverzekering in 2021 doe je er dus goed aan de voorwaarden te lezen. Dit geld niet alleen voor de aanvullende zorg maar ook de basisverzekering. En je huiswerk doen voor het te laat is kan je heel veel ellende en geld besparen.

Deze feiten helpen je geld besparen op je zorgverzekering 2021

Ongeacht of je van plan bent over te stappen of bij dezelfde zorgverzekeraar te blijven, is het belangrijk te begrijpen hoe de zorgverzekering in Nederland werkt. Ook doe je er goed aan de voorwaarden van de zorgverzekering goed door te lezen. Past de verzekering en geboden zorg nog wel bij jouw gezin en jou? Daarnaast is het verstandig dubbele verzekeringen te voorkomen door al je verzekeringen en dekkingen onder de loep te nemen. Bij sommige verzekeraars betaal je aanzienlijk minder wanneer je de zorgpremie niet maandelijks maar in één keer betaald per jaar. Wist je dat je geen aanvullende verzekering hoef te nemen wanneer je tiener een beugel nodig heeft? Een uitgebreid uitleg hierover en meer geld besparen op je zorgverzekering tips lees je in dit artikel.

Geld besparen op zorgverzekering 2021 MamaPlaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie