Geosmart Mars Explorer | Magnetisch constructiespeelgoed

De makers van SmartGames en SmartMax hebben een nieuw magnetisch constructiespeelgoed ontwikkeld. Als kenners van het speelgoed mag je best hoge verwachtingen hebben van dit zogenaamde toekomst van geometrisch spel. Wij nemen GeoSmart Mars Explorer onder de loep.

Lees ook

Als de twijfels toeslaan | De zorgen om mijn kleuter

De taal-en spraakontwikkeling van je kind stimuleren

Bank Attack van Megableu | Bank beroven was nog nooit zo leuk

8 geweldige manieren om te spelen met modder

GeoSmart speelgoed

GeoSmart staat voor magnetisch bouwmateriaal. Met magneten ingebouwd onder een roestvrije stalen kapje waarmee je zowel op plat vlak als 3D kunt bouwen. Figuren in flitsende kleuren, afgeronde hoeken en wiskundige vormen bieden de mogelijkheid het in te zetten tijdens de wiskundelessen op school. GeoSmart staat voor slim geometrisch speelgoed waarmee kinderen spelend leren. GeoSmart Science (Wetenschap) Technology (Technologie) Engineering (Bouwkunde) Math (Wiskunde). Zo wordt er tijdens het spelen gewerkt aan de hersenontwikkeling, motoriek, ruimtelijke inzicht en natuurlijk de creativiteit. De geometrische figuren bieden de mogelijkheid alles te bouwen wat er in dat kleine knappe koppie opkomt. Van ruimteschepen tot buitenaardse wezens tot leven brengen. Daarmee is dit speelgoed heel goed geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong.

GeoSmart Mars Explorer GeoSmart Mars Explorer
GeoSmart Mars Explorer

Mars Explorer van Geosmart

Wij ontvingen de Mars Explorer. Een set dat bestaat uit 51 delen gemaakt van kwalitatief materiaal: 8 vierkanten, 2 trapeziums, 2 ruiten met inzet, 2 gelijkzijdige driehoeken met inzet, 8 kleinere driehoeken, onderdelen voor de draadloze afstandbediening, rupsbanden en onderdelen om een en ander aan elkaar te koppelen. De kleurrijke vormen zijn een eyecatcher op speelgebied en weten de nodige aandacht te trekken.

GeoSmart Mars Explorer

Onze 6 jarige dame is de laatste tijd nogal geïnteresseerd in bouwtechnisch speelgoed dat de nodige uitdaging bied. Ze kan er haar creatieve ei in kwijt. Daarom was zij degene die de doos mocht uitpakken. Super enthousiast gaat ze eerst op ontdekkingstoer door de handleiding door te nemen en alle onderdelen kritisch te bekijken. De handleiding geeft aan dat je met Mars Explorer 4 verschillende bouwfiguren kunt maken. Elk figuur wordt door middel van duidelijke plaatjes in 8 tot 9 stappen uitgelegd.

Onze dochter besluit in eerste instantie de hulp van papa in te schakelen. Het eerste geometrisch figuur maken ze dan ook samen. Dit geeft haar voldoende zelfvertrouwen om het tweede figuur helemaal zelf te maken. Dat lukte ook heel goed. Ze had alleen wat hulp nodig met de batterijen. Er gaan 3 AAA batterijen in voor de motor, 3 in de afstandbediening en 1 voor de 6 kleurige LED-verlichting. Dat koppie 🤩 Ze was superblij om haar creatie in beweging te zien en in zowel daglicht als donker te testen. Na een lange dag school rent ze dan ook naar haar kamer om Mars Explorer weer uit elkaar te halen en opnieuw te bouwen. Wat ook heel leuk is, hoewel Magformers en GeoSmart concurrenten zijn, kun je de onderdelen combineren. Wat onze leergierige dame ook tof vindt is proberen te bouwen zonder de handleiding.

Wat ons betreft behoort GeoSmart tot dezelfde categorie als LEGO. Duurzaam speelgoed van zeer goede kwaliteit waar je nog jaren plezier van hebt. Magnetisch constructiespeelgoed dat je kunt uitbreiden voor meer mogelijkheden en bouwplezier. Uitdagend speelgoed dat eindeloze mogelijkheden biedt.

GeoSmart heeft, naast Mars Explorer ook andere sets. Hieronder het overzicht met een linkje naar het verkoopadres.

GeoSmart Mars Explorer 
GeoSmart Moon Lander
GeoSmart Space Truck
GeoSmart Lunar Rover 
GeoSmart Solar Spinner
GeoSmart Educational Set
GeoSmart GeoSphere
GeoSmart Alien Creatures 
GeoSmart Starship
GeoSmart UFO
GeoSmart Space Ball
GeoSmart Space Station

https://www.instagram.com/p/B8L39LTlazH/?utm_source=ig_web_copy_link

Geosmart Mars Explorer
MamaPlaneet logo

Redactie

2 gedachten over “Geosmart Mars Explorer | Magnetisch constructiespeelgoed”

Plaats een reactie