Geosmart Roboracer review

Na grote enthousiasme over Geosmart Mars Explorer duiken we dit keer met evenveel liefde in de wereld van Geosmart Roboracer. Ook dit exemplaar van Games by Smart is volledig magnetisch constructiespeelgoed waar kinderen vanaf een jaar of 3 mee kunnen bouwen. Dat verklaar het motto van dit merk: The future of Geomagnetic play. Oftewel The toekomstig van Geomagnetisch spel. Wat je moet weten over dit product voor je beslist het aan te schaffen dat lees je in dit artikel.

Lees ook

Ravensburger GraviTrax Pro Starter Set Vertical review

Smartgames Wall & Warriors review

YouTube player

Geosmart Roboracer

Wat Geosmart bijzonder maakt? Het is een gepatenteerd dubbel veiligheidssysteem met een duurzame plastic behuizing en roestvrij stalen klemmen die de magneten aan de binnenkant vasthouden. Daarnaast is dit STEM speelgoed. STEM staat voor Science Technology Engineering Math. Simpel uitgelegd gaat het hier om educatief speelgoed gericht op de ontwikkeling van het kind. De peuter, kleuter en oudere kinderen leren spelenderwijs kleuren en vormen, ruimtelijke inzicht en meer. Geosmart stimuleert ook de creativiteit en kan prima als hulpmiddel dienen tijdens de wiskunde lessen. In mijn ogen maken deze eigenschappen het heel goed geschikt voor thuis, maar ook in de opvang en in de klas. Geosmart Roboracer voor de jongere kinderen en Mars Explorer, Moon Walker en andere voor de vlotte kinderen die meer uitdaging nodig hebben.

Terug naar Roboracer. Het bestaat uit 36 delen die samen een geometrisch figuur vormen: 14 magnetische vierkanten in het rood, 10 evengoed magnetische (gelijkzijdige) driehoeken in het blauw, 4 gelijkbenige driehoeken in het rood, 2 vijfhoeken in het geel en 4 wielen met 2 wielkasten. De neon kleurige vormen bieden de mogelijkheid een plat of een 3D figuur te bouwen. Althans dat gebeurde hier nadat wij de 3 voorbeelden uit de Roboracer handleiding hadden gemaakt. Net als andere constructie speelgoed krijg je ook hier de ruimte je eigen ideeën en fantasie te gebruiken en zelfverzonnen creaties te bouwen.

Magnetisch constructiemateriaal Geosmart Roboracer educatief bouwspeelgoed voor peuters MamaPlaneet.nl Magnetisch constructiemateriaal Geosmart Roboracer educatief bouwspeelgoed voor peuters MamaPlaneet.nl
Magnetisch constructiemateriaal Geosmart Roboracer educatief bouwspeelgoed voor peuters MamaPlaneet.nl Magnetisch constructiemateriaal Geosmart Roboracer educatief bouwspeelgoed voor peuters MamaPlaneet.nl

Hoewel de adviesleeftijd 3 tot 12 jaar is, is de kans groot dat een kind van 6 een uitbreiding nodig heeft of andere ideeën moet bedenken om enthousiast ermee te blijven spelen. Zoals eerder uitgelegd hebben wij ook Geosmart Mars Explorer in huis. Onze kinderen van bijna 6 en 7 vinden Geosmart Roboracer erg leuk, maar waren binnen een uur uitgespeeld. De genoemde voorbeelden in het bijgeleverd boekje bieden weinig uitdaging dus besloten wij te bouwen met een timer. Dat werd met een grote glimlach beloond. Net als het combineren van verschillende Geosmart Wheels om een eigen creatie te maken. Voor een peuter (of een vlotte dreumes) is dit een geweldige manier om zelf of samen spelend te leren. Houd wel rekening met kleine onderdelen in verband met stikken.

Kortom, onze ervaring is positief alleen is onze enthousiasme over Roboracer is iets minder groot dan bij Mars Explorer en dus gebruiken we het vooral om de twee te combineren en bouwmogelijkheden te vergroten zodat spelen leuk blijft. Als het aan onze meiden ligt hebben we straks alle varianten in huis voor nog meer bouwplezier. Kijk daar gaan hun oogjes echt van glinsteren.

Geosmart Roboracer kun je hier kopen.

Magnetisch constructiemateriaal Geosmart Roboracer educatief bouwspeelgoed voor peuters MamaPlaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie