Moederdag | Maak een sieraad van strijkkralen

Moederdag is voor mij liefde! En liefde kun je niet kopen. Persoonlijke cadeautjes met een emotionele waarde hebben sterk de voorkeur.
Vorig jaar kwam mijn man met een duur cadeau aan. Omdat ik dat nodig had en al heel lang wilde. Superlief natuurlijk maar ik had zo graag gewild dat hij onze dochters erbij betrok. Mij laten uitslapen, springend op bed wakker maken, ontbijt op bed, zelfgemaakte knutsels, dikke knuffels en glinsterende oogjes vol trots en vreugde. Dat is waar moederdag om draait als je het mij vraagt.

De meeste kinderen zijn dol op sieraden maken. Athans de kinderen die ik ken wel. Voeg daar de strijkkralen rijgen aan toe en je kind is er een poos zoet mee. Win win dus!

Wat heb je nodig?

* (Maxi) strijkkralen
* Bakpapier
* Ovenschaal
* Wol / Draad /Veter / Touw
* Werkende oven

Werkwijze

* Verwarm de oven op 150-180 graden.
* Snij bakpapier op maat zodat het in het ovenschaal past.
* Leg de strijkkralen verspreid op bakpapier. Zorg ervoor dat de kralen elkaar niet aanraken, anders smelten ze samen.
* Blijf er wel bij, want als de strijkkralen eenmaal beginnen te smelten gaat het hard. Je wilt immers niet dat ze dichtsmelten. Binnen 10 minuten zijn de strijkkralen genoeg gesmolten.
* Zodra je tevreden bent, haal je de gesmolten strijkkralen uit de oven en laat je ze even afkoelen. Afkoelen duurt werkelijk een minuut of zo.
* Ga je een ketting of een armband maken voor moederdag? Of misschien een set van allebei?

PicsArt 05 07 09.17.20

Leeftijdindicatie

Afhankelijk van de fijne motorische ontwikkeling van je kind, kan je kind dit cadeau zelf maken. Zeker als je maxi strijkkralen gebruikt kan een kind van 2.5 jaar dit prima maken.

Variatie

Een leuke variant hierop die wij regelmatig en graag maken, is met rietjes. Simpelweg door rietjes in kleine stukjes te knippen en dan te rijgen. De kinderen zijn er dol op.

Heb jij je kinderknutsels van vroeger nog? Wat heb jij vroeger gemaakt voor je moeder of gekregen voor moederdag?

Sandra

13 gedachten over “Moederdag | Maak een sieraad van strijkkralen”

  1. Wat een leuk idee! Ik heb alle knutselwerkjes van mijn dochter nog, maar die van mijzelf van vroeger…nee die bestaan volgens mij al een tijdje niet meer 🙂

    Beantwoorden
  2. Wat een leuk idee. Het zou zelfs nog zonder de oven kunnen. Al heeft dit natuurlijk wel een leuker effect. Ook leuk om te doen met pasta of macaroni en deze dan te schilderen

    Beantwoorden
  3. Ik geloof dat er bij mijn vader nog een hele doos met knutsels staat. Wel gebuikt bij nog steeds een sigarendoosje dat ik beplakt heb met schelpje voor zijn postzegels en paperclips op zijn bureau

    Beantwoorden

Plaats een reactie