Get Personal | Even bijpraten

Al een aantal dagen kost het mij moeite een woord op papier te krijgen. Ik ben te moe. En dan vooral mentaal. En hoewel ik veel moeite heb heel persoonlijk te schrijven, ga ik het nu wel doen. Ik heb immers ook goed nieuws dat ik graag met jullie wil delen  🙂

Wij gaan Amersfoort verlaten

Dat wij ons huis in een oogwink verkochten, had ik al verteld. Helaas doen banken heel moeilijk over mijn inkomen als zelfstandige ondernemer waardoor wij hebben besloten dat wij op één inkomen een hypotheek gaan aanvragen. Zoveel keus hadden wij niet gezien de tijdsdruk. Wij wonen al jaren in Amersfoort. Na ja, ik weet niet beter dan dat ik altijd in Amersfoort heb gewoond. Mijn man groeide op in omgeving Wijk bij Duurstede. Amersfoort is een prachtige stad dat zich blijft ontwikkelen. Helaas is het ook de stad dat voor ons onbetaalbaar is geworden. Op één ‘normaal’ inkomen kun je hier geen huis meer kopen. En we hebben wel wat wensen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt Amersfoort te verlaten.

Stoppen met de kinderopvang

Mede doordat wij Amersfoort gaan verlaten en ik dus ergens anders praktisch overnieuw moet beginnen, heb ik besloten met de opvang te stoppen. Nieuwe klanten werven, opnieuw een aanvraag doen bij de GGD, de adreswijziging, de aanpassingen, opnieuw de kosten maken… Om eerlijk te zijn heb ik daar helemaal geen zin in. Gezien de paniekaanvallen die ik nu ruim een jaar heb en mijn vermoeidheid, heb ik hier ook vrede mee. Ik merk het ook aan mijn kinderen. Het is goed zo.

Ik heb de leukste kinderen mogen verzorgen, de leukste ouders mogen ondersteunen bij de opvoeding van hun kind. Ook heb ik een prachtige band gekregen met sommigen. En dat zal ik altijd blijven koesteren. Degenen die heel hard roepen dat gastouder zijn heel makkelijk is, heeft nooit kinderen mogen opvoeden. Er is niets makkelijks aan kinderen opvoeden. Maar het is wel de meest dankbare baan in de wereld. En ik heb het altijd met ontzettend veel liefde gedaan.

Inmiddels heb ik nog 2 werkdagen te gaan en dan ben ik officieel geen gastouder meer. De bijbehorende boekhouding moet ik nog wel bijwerken dus ik mag mij nog heel even een zelfstandige ondernemer noemen.

Verhuizen

Inmiddels zijn wij druk bezig met een hypotheekaanvraag voor een leuk huisje dat wij een aantal weken geleden mochten bezichtigen. Eind van oktober moeten wij verhuizen. Het wordt nog heel spannend aangezien we straks een week de tijd hebben om te klussen, het huis schoon te maken en te verhuizen. Maar we weten waar we het voor doen dus we gaan ervoor!
Zodra we de sleutels hebben neem ik jullie mee in de wereld van klussen, stressen, verhuizen en inrichten (daar heb ik wel ontzettend veel zin in!)

De toekomstplannen

Eerst wil ik graag bijtanken, want ik ben best wel op. De huilbuien, de onverklaarbare pijntjes, de extreme vermoeidheid, kort lontje, angst achter het stuur, de steeds vaker voorkomende paniekaanvallen…Ik ben het mijn gezin en mijzelf verschuldigd om goed voor mijzelf te zorgen en weer goed in mijn vel te zitten. En dat ga ik na de verhuizing ook doen, goed voor mijzelf zorgen. De nodige rust nemen. Dat heb ik de afgelopen tijd nauwelijks gedaan.

”Wat ga je straks doen dan?”, word dan door iedereen gevraagd.  Ik ben altijd wel ambitieus geweest. Daar maak ik mij weinig zorgen om. Ik kom er wel. Waar ik nog altijd plezier uithaal, naast mijn gezin, is mijn blog. Jullie zijn nog lang niet van mij af 😉

Liefs, 
Sandra 

12 gedachten over “Get Personal | Even bijpraten”

  1. Jeetje Sandra. Dat is heel heftig. Verhuizen valt overigens ook onder een van de grootste stressfactoren. Ik hoop dat het je lukt om een pas op de plaats te nemen. Het wat rustiger aan te doen. Heel belangrijk inderdaad. Hartstikke knap dat je het gaat doen en ook dat je erover schrijft. Maar dat is het mooie van een blog. Het is zoals het is. Veel sterkte de komende tijd (en natuurlijk ook veel plezier met de dingen waar je wel energie van krijgt).

  2. Heel veel succes de komende periode, Sandra! Ja, verhuizen is stressen, maar ook zo leuk. En als je alleen je gezin hebt om op te focussen en niet ook nog een baan, schept dat ook wel weer wat rust. Ik ben overigens heel benieuwd waar je naar toe gaat 🙂

  3. Wat fijn dat jullie nieuwe plekje bekend is. Ik hoop dat het een fijn thuis gaat worden.
    En stoppen als gastouder klinkt als de goede beslissing. Volgens mij is dat juist zij onrustig werk.

Een reactie plaatsen