Get Personal | Even bijpraten #2

Een aantal maanden geleden schreef ik over onze verhuizing, de hectische drukte en mijn paniekaanvallen. Vandaag wil ik je even bijpraten. Een uitgebreid antwoord op de vele lieve berichten van de mensen die willen weten hoe het met mij gaat nu.

Het leven in Drenthe

Het is nogal wat om Amersfoort in te ruilen voor het leven in een dorpje in Drenthe. Maar wij zijn blij met de moeilijke beslissing die wij vorig jaar maakten. Toch mis ik een aantal dingen.

Hoewel de meeste dingen op steenworp van ons huis zijn, mis ik wel een auto. De basisschool is 3 minuten fietsen. Net als de huisarts, tandarts, supermarkt en het consultatiebureau. Maar grote boodschappen doen wij in het Duitse dorpje, ongeveer 5 kilometer bij ons vandaan. Dat moet ook echt met de auto. Voor de winkels als Kruidvat, Zeeman, Action en Blokker moeten wij naar Emmen. Dat is 15 minuten met de auto. Natuurlijk zou het wel kunnen met de fiets, maar met 2 jonge kinderen in de fietskar doe ik dat niet.

Speelgelegenheden voor de kinderen zijn hier in het dorp niet echt indrukwekkend. Mijn draakjes moeten af en toe echt kunnen uitrazen en het is mij tot op heden niet gelukt om een plek te vinden waar dat kan. Niet hier in het dorp. Sparen voor een tweede auto staat dan ook hoog op ons lijstje. Mede door het feit dat manlief ruim 13 uur per dag van huis is voor zijn werk.

De mensen zijn heel erg vriendelijk. Hoewel sommigen anders verwachtten, was geaccepteerd worden geen probleem. Dat geeft een goed gevoel en maakt wennen makkelijker.

Je hoort mensen vaker zeggen dat een huis nooit klaar is. Dat kunnen wij alleen maar beamen. We willen dolgraag de tuin doen. Maar het is nogal een kostenpost om een tuin van ruim 80 vierkante meter zo in te richten dat het werkt voor ons en onze kinderen. Dat wordt dus sparen en prioriteiten stellen. We zijn ons wel aan het verdiepen in de mogelijkheden. Zo hebben we al de mogelijkheden voor de schutting grondig uitgezocht.

Maar ook binnen is het nog niet zoals het moet. Iets met geen keuzes kunnen maken en veeleisend zijn. Het huis is overigens goed woonbaar. Het gaat meer om details zoals bakken in de voorraadkast, opbergruimte in het washok en mijn werkplek.

De kinderen

De kleuter heeft het naar haar zin op school. Het is een sociaal dier dat niet graag alleen is. Net haar moeder tot voor kort. Het is best confronterend wanneer je kind je een spiegel voorhoud. Door haar begrijp ik mijzelf beter. Iets wat mij emotioneel maakt en angstig. Door de adviezen die ik kreeg op de blog waarin ik mijn zorgen uit, hebben wij een goed gesprek met de school gehad. Opgelucht dat de school bereid is te luisteren en verder te kijken. Maar we zijn er nog niet. Hopelijk weten we binnenkort meer.

De peuter is ontzettend aan het puberen. Een temperamentvolle dame met een sterke wil. Ik heb er mijn handen vol aan. Ik hoop dat ze straks op de voorschool (peuterspeelzaal) de nodige rust zal krijgen door de uitdaging en sociale contacten.

Hoe gaat het met mij

Elke keer als ik deze vraag hoor moet ik toch even slikken. Ik ben er nog niet maar werk er wel aan. De paniekaanvallen heb ik de afgelopen 3 maanden niet meer gehad. Jeej! Daar ben ik echt super blij mee. Meer focus op mijn gezin en mijzelf heeft mij duidelijk goed gedaan.

Mijn onverklaarbare pijntjes hoop ik te verhelpen met afvallen. Een gezonder leefstijl zou een verschil moeten maken. Momenteel ben ik op mijn zwaarst (buiten de zwangerschappen om). Met een BMI van 27,4 moet ik minimaal 8 kilo afvallen. Minder snacken, bewuster eten en meer water drinken doe ik nu een week. Ik ben benieuwd wat de resultaten op 1 mei zullen zijn, want op Instagram heb ik al beloofd dit te delen.
Sporten moet nog heel even wachten. Door mijn ijzertekort heb ik de laatste tijd extreem weinig energie. Ik kan 2 tot 3 uur druk zijn en daarna ben ik op. Echt op. Dit heb ik overigens meegenomen in mijn challenge 😉

Ik haal veel voldoening uit MamaPlaneet. Het begon als een hobby en is inmiddels uitgegroeid tot mijn bedrijf. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar ik ben trots en dankbaar. Dankbaar voor de digitale schouderklopjes, de leuke mensen die ik hierdoor heb leren kennen, de kennis die het mij heeft gebracht en de successen die ik tot nu toe heb geboekt. Ik ben nou eenmaal iemand die niet stil kan zitten. MamaPlaneet is niet alleen mijn werk maar ook mijn medicijn en therapie.

Mijn doel? Met mijn verjaardag eind mei 15 kilo afvallen en mijn ijzertekort opkrikken. In babystapjes hoop ik in ieder geval het tweede te halen.

Ben ik iets vergeten te vertellen? Wil je meer weten? Laat een reactie achter en wie weet kom ik er op terug.

P.S. Doe je mee met de challenge?

View this post on Instagram

Lieve Merel van @lotus_writings vroeg of ik ook een #shamelessselfie wilde plaatsen. Waarom? Omdat wij vrouwen vaak erg kritisch zijn over onszelf. Soms onrealistisch kritisch. Ik weet dat ik dat ben. En hoewel ik regelmatig een foto van mijzelf plaats, ben ik ook kritisch. De laatste tijd extreem kritisch. En omdat ik ook in de spiegel wil kijken en tevreden wil zijn wat ik zie, gaat deze mama een uitdaging aan. ❤️ Dagelijks 3 liter water drinken ❤️ Mijzelf 1 compliment per dag geven ❤️ Bewuster eten en bewegen (dus niet snoepen) ❤️ Minimaal 1 keer per week een uur me-time Doe je mee? We starten 1 april en evalueren 1 mei. Vergeet niet een voor en na foto te maken. Let's do this!

A post shared by MamaPlaneet (@mamaplaneet) on

7 gedachten over “Get Personal | Even bijpraten #2”

  1. Ik kan me goed voorstellen hoe het wennen is zo na de verhuizing zeg! Het is nog al wat! Ik hoop dat he goed voornemens om af te valen zullen werken, ik kan me best voorstellen dat je als je goed in je vel zit, je dit over-all beter voelt.

  2. Ben erg benieuwd hoe je dat ijzertekort aanpakt? Wij hebben hier allemaal snel last van ijzertekort en vullen dit nu iedere winter aan met Fliravital ipv ijzertabletten. Misschien dat het voor jou ook werkt…Succes!

    • De pilletjes en kruidendrankje heb ik ook. Is helaas niet voldoende. Ik moet echt maximaal op mijn eten letten. Vandaar de 3 recepten die ik ter inspiratie deelde.

Een reactie plaatsen