Get Personal | Blogger achter MamaPlaneet

Eigenlijk doe ik dit niet vaak genoeg, een echt persoonlijke blog schrijven. Hoe gaat het eigenlijk met de blogger achter MamaPlaneet? Ik merk dat ik er toch wel moeite mee heb. En ja dat vind ik jammer, want dat was hoe het allemaal begon voor mij. Ergens denk ik dat het ook niemand interesseert hoe het met mij persoonlijk gaat en mijn gezin. Zit ik ernaast? Hoe goed ken ik mijn lezers? Misschien moet ik daar eens wat meer aandacht aan besteden.

Goed, nu heb ik toch maar besloten eens mijn hart te luchten bij je.

Neusamandelen

Laat ik beginnen met mijn meest dierbare, mijn kinderen. Mijn jongste dochter, de peuter van 2 jaar, slaapt sinds geboorte al slecht. Iedere nacht is het raak. Mijn man en ik hebben werkelijk alles geprobeerd wat in onze macht was om erachter te komen wat hier de oorzaak van is. Voor zover bekend is zij nergens allergisch voor. Ondanks dat ben ik echt een poetsmiep. Zo heeft zij geen tapijt in haar kamer of zware gordijnen. Ook geen knuffels of dergelijke. Niets wat haar ademhaling zou kunnen beperken. Toch heeft ze er moeite mee. Ze snurkt en wordt vaak huilend wakker. In slaap vallen lukt haar dan ook niet. Het is een hoge uitzondering als zij een nachtje doorslaapt. Daarnaast is mijn popje vaker verkouden dan niet. Ik heb het gevoel dat ik als moeder zijnde iets over het hoofd zie. En dus ging ik vorige week met haar naar de huisarts. Al gauw werden we doorgestuurd naar de KNO-arts. Aangezien ik moest werken, ging mijn man met haar naar het ziekenhuis. Neusamandelen moeten eruit, werd er al snel bevestigd. Inmiddels heb ik de arts zelf ook gesproken en is er een datum voor de operatie.

Mijn peuter moet volledig onder narcose. Ik mag met haar de operatiezaal in tot ze in slaapt valt. De ingreep duurt nog geen minuut, zoals de KNO-arts het uitlegde. Daarna is het afwachten tot ze wakker wordt. In principe komen complicaties niet zo vaak voor bij het verwijderen van neusamandelen, maar bij een bloeding moeten we terug naar het ziekenhuis. Eenmaal thuis gaan de meeste kinderen vrolijk verder waar ze mee bezig waren. Althans dat heb ik mij laten vertellen.

En hoewel ik heel goed weet dat dit geen garantie voor succes is, is het wel het enige wat wij nog niet hebben geprobeerd. Mijn slaap is bij lange na niet zo belangrijk als haar slaap. Haar concentratievermogen, haar energie, haar welzijn. Het is een keus, en toch voelt het als de enige keus. Het mag dan wel een kleine ingreep zijn, ik voel mij zo…. hoe voel ik mij eigenlijk? Bezorgd, angstig.

Peuterspeelzaal

Mijn oudste peuter wil dolgraag naar school. Helaas, voor haar, moet ze er tot volgend jaar op wachten. Daarnaast is deze dame een vlotte leerling. Volgens sommige experts moet ik haar landen aanleren. Aangezien zij 3 is en straks zo ontzettend veel moet, laat ik dit advies maar achterwege. Spelenderwijs leert ze tellen, kleuren, vormen, binnen de lijntjes kleuren, oefent ze haar fijne motoriek, samenwerken en delen en ga zo maar door. En hoewel ik mijn best doe haar genoeg uitdaging te bieden thuis, weet ik dat het langzamerhand goed is te wennen aan een andere omgeving. Binnenkort gaan we eens kijken bij een peuterspeelzaal. Ik ben zo benieuwd hoe ze het gaat vinden.

Fybromyalgie

Mijn schoonmoeder en schoonzus hebben er al jaren last van, Fybromyalgie. Mijn lieve man dacht aan deze ziekte te ontkomen maar de laatste tijd heeft hij er zoveel last van dat ontkennen niet meer verstandig is. Zo heeft hij veel pijn in zijn handen en been. Ik ben benieuwd hoe lang hij het kan uitstellen naar de huisarts te gaan. Iemand hier ervaring mee? Tips zijn meer dan welkom.

Nieuwe baan

Sinds april heeft hij een nieuwe baan. En wat vind ik het fijn om hem zo happy te zien. Hij is daar zo op zijn plek. Bij zijn vorige werkgever zag je hem langzamerhand vergrijzen om het zo maar te noemen. Hij kon daar zijn ei niet meer kwijt en zijn harde werk werd beloond met kritiek. Iets wat blijkbaar bij hun bedrijfscultuur hoort. Achteraf waren ze enorm tevreden met hem. Wanneer leren werkgevers dat eens wat vaker te laten zien? Wanneer beseffen ze dat positieve motivatie voor meer succes zorgt?

En hoe gaat het met mij?

Tja een goede vraag. Ik draag zoveel petten dat het mij soms allemaal te veel wordt. Niet gek dacht ik zo. Ik ben heel veel alleen met kinderen, zonder familie, schoonmaakhulp of wat voor een helpende hand dan ook. Sneu? Ah nee, maar wel heel pittig. Daarnaast ben ik een controlfreak en wil ik het liefst alles (en wel perfect) zelf doen. Ik ben gezegend met zoveel dingen en dus put ik kracht uit mijn prachtig gezinnetje, mijn werk en bloggen. Al zou ik een magisch toverstok niet weigeren.

Oh ja en ik moet heel snel 10 kg afvallen want deze mama is de laatste tijd iets te veel aangekomen. Tot die tijd weiger ik ook maar één kledingstuk voor mijzelf te kopen, wat overigens echt heel erg nodig is.

En hoe gaat het met jou en je gezin?

23 gedachten over “Get Personal | Blogger achter MamaPlaneet”

 1. Jeetje wat een verhaal. Ik hoop dat jullie leven snel in wat rustiger vaarwater komt te liggen. Helaas heb ik geen tips voor je. Heel veel sterkte gewenst met de operatie van je dochtertje.

 2. Leuk om eens te lezen. Met mij en gezin gaat het met ups en downs, maar steeds een stukje beter. Als ik terugkijk mag ik beslist in mijn handen klappen. Met mij persoonlijk gaat het goed! En: Tuurlijk interesseert de gemiddelde lezer zich in hoe het met jullie gaat..

 3. Dat klinkt als een full time mama met inderdaad heel veel verschillende petten op! Een operatie voor je dochter lijkt me niet alleen zwaar voor je dochter, maar ook zeker voor haar mama! Succes en sterkte met de operatie!

 4. Ik heb zelf ook fibromyalgie, via de huisarts werd ik naar de reumatoloog verwezen en die zijn ja het is dit en ik kan er niks mee dus doei. Oke iets andere bewoordingen maar daar kwam het opneer.
  Ik heb op mijn blog heel soms er wel eens wat op geschreven. Ik zelf heb baat bij de ontzuringsproducten van alka. Ik ben niet pijnvrij maar het haalt iets weg van de constante spierpijnen maar ik weet dat het voor iedereen anders is. En als ik het echt niet meer weet of gewoon stomweg veel te veel hooi op mijn vork heb genomen dan neem ik cbddruppels. Maar daar word ik wel een soort van stoned van incl kater de volgende dag.
  Veel sterkte voor je man en je schoonfamilie.

  En jij ook heel veel sterkte met alles. Zeg af en toe gewoon eens nee, moeilijk maar het geeft echt lucht.

  • CBD druppels ken ik niet. Eens opzoeken. En ja, je hebt gelijk, nee zeggen is soms een noodzaak. Dank je wel lieve Hanneke!

 5. Wat een gebeurtenissen zeg! Hopelijk gaat het snel wat rustiger voor jullie. Hier gaat het ook met ups en downs. Mijn man heeft een burnout en ik zit ook thuis met bekkeninstabilteit. Even een down dus. Maar we proberen zeker te genieten van de kleine dingen. Ik denk dat dat erg belangrijk is.

 6. Ah wat naar van je dochtertje met de amandelen wel fijn dat je man een nieuwe baan heeft. Wat goed dat je eerst van jezelf moet afvallen voordat je weer wat mag kopen!

 7. Wat een verhaal. Sterkte met de operatie van je jongste. Komt echt wel goed hoor ?.

  Met mijn gezin gaat het met ups en downs. Twee pubers in huis brengt wel wat stress met zich mee. Manlief en ik na onze vakantie voedselvergiftiging gehad, ik ben er volledig doorheen gekonen, maar manlief heeft nu een reactieve artritis eraan overgehouden. Gaat gelukkig wel de goede kant op nu. Mijn burnout speelt ook nog een grote rol. Besloten te stoppen als gastouder. Lastig besluit, maar ben er wel blij mee.

  • Reactieve artritis overgehouden aan een voedselvergifting? Dat is toch een soort van reuma? Bizar! Komt dat door zijn niet al te goede gezondheid? Je beslissing om te stoppen snap ik volkomen. Het is jammer, maar begrijpelijk.

 8. Heel herkenbaar van alle die petten en het graag perfect willen doen. Ik worstel daar ook erg mee en heb daarover een paar blogs geschreven. Sterkte en wees niet te streng voor jezelf

 9. Nou ik zit met je mee te lezen, en wat jij hebt met jouw peuter, dat heb ik hetzelfde met kleine Miya. Ik ga morgenochtend de huisarts om een afspraak vragen. Wie weet, zoals jij zegt.. alles geprobeerd! Heel veel sterkte met de rest, als we allebei 10 kg minder zijn maken we er een feestje van!

 10. Ik vind het juist leuk om eens te horen over de persoon achter de blog. Ik weet hoe moeilijk het is om persoonlijke dingen te delen, maar je zult er altijd komen dat het echt gewaardeerd word! Altijd als ik iets persoonlijks heb verteld krijg ik heel veel reacties van meiden die dit waarderen. Ik wens jullie veel kracht en liefde toe en ik hoop dat je kleine prinses snel weer lekker slaapt. Want slaap is zo ontzettend belangrijk!

  En als je 10 kilo wilt afvallen, ik weet zeker dat we samen je doel kunnen bereiken. Ik ben zelf personal trainer en ik begeleid vrouwen online naar hun droomlichaam. Dan zit je ook nog lekkerder in je vel en kun je die leuke broek kopen! Ik zou die sowieso al kopen en in de kast hangen, gebruik dit als motivatie! 😀

  Liefs Sammy

 11. Juist super om wat (meer) van je te lezen. Ik herken mijn peuter in die van jou. Ontzettend leergierig en soms al best wel rijp voor echte school. Wij hebben hier peuterinstuif op de basisschool waarin ze al spelenderwijs kennis maken met school. Onze peuter vindt het fantastisch, misschien is er ook zoiets bij jullie id buurt? Een van mijn vriendinnen heeft ook Fibromyalgie, het is zo’n onderschatte aandoening. Van de buietnkant zie je niks maar ondertussen. Sterkte voor je man hiermee. En voor wat betreft jezelf. Laat je niet gek maken. 🙂

 12. Ik vind het zelf wel een toevoeging, die persoonlijke insteek. Maar meid, dat zijn best wat zorgen zo bij elkaar. Wat Nicole zegt, probeer elke dag echt even tijd voor jou alleen te maken. Want zonder goede rust en energie zak je zelf ook weg. ?

Een reactie plaatsen