Get Personal | Ontspullen, vermoeidheid, jacht op meubels en afsluiten

Vorige week heb ik al verteld dat ik niet veel op papier krijg de laatste tijd. Een onderwerp bedenken waar ik over zou willen schrijven lukt mij momenteel niet naar wens. Ik vind het frustrerend, maar ik begrijp de reden. Daarom heb ik besloten dicht bij mijzelf te blijven en te doen wat momenteel goed voelt. En dat is persoonlijk schrijven.

Afsluiting eigen bedrijf

Inmiddels heb ik mijn laatste werkdag als gastouder achter de rug. Het was niet makkelijk. Ik heb er heel wat tranen om gelaten. Maar ik sta volledig achter mijn beslissing. Sinds het moment dat ik de noodgedwongen beslissing nam de opvang te sluiten, voelde het als een stukje opluchting. Nu ik afscheid heb genomen van alle opvangkinderen, voelt het ook goed.
Ik moet de boekhouding nog bijwerken en afsluiten en dan kan ik mijn bedrijf weer uitschrijven bij de Kamer van Koophandel. Heel even voelt het alsof ik heb gefaald. Een emotionele rollercoaster waar ik nu sowieso te gevoelig voor ben. Maar ik weet dat ik hier goed aan doe.

Ontspullen

Over een paar weken moeten wij een in een week tijd klussen en verhuizen. Daarna beginnen we aan een nieuwe avontuur, zoals mijn man en ik het de peuters uitleggen.
Momenteel ben ik druk met ontspullen. Man, man, man wat kan een mens veel verzamelen in de loop der tijd. De speciaal voor de opvang gekochte dingen mogen weer de deur uit. Samen met mijn dochters probeer ik hun speelgoed goed uit te zoeken. Spelen ze er nog mee? Is het nog uitdagend genoeg voor ze? Marktplaats en ik hebben nogal een haat liefde relatie. Door een nare ervaring van een tijd geleden, laat ik de verkochte spullen alleen ophalen als mijn man ook thuis is. De verkoopgroepen op Facebook zijn gelukkig ook vaak nuttig. Een aantal dingen zijn dan ook al weg, maar het gaat zo langzaam. En geduld is niet mijn sterkste kant.

Jacht op meubels

Ons bed, en dan met name het matras, is heel erg aan vervanging toe. Mijn man is een aantal jaar geleden geopereerd aan een rug hernia. Zelf heb ik door een val van de trap jarenlang last van mijn stuitje gehad. Mede hierdoor beseffen wij hoe belangrijk een goed matras is. Zoektocht naar een nieuwe matras kost ons tot nu toe erg veel tijd die wij niet hebben. En de zoektocht is nog niet voorbij. Mocht je je een waardevolle tip voor ons hebben dan hoor ik dat heel graag.
Verder moeten de meiden een nieuwe kamer hebben. De bank, de salontafel, de tv-meubel, eettafel en stoelen zijn in ieder geval niet meer nodig. Een hele opluchting. Luxe problemen, ik weet het. Maar het is wel iets wat enorm veel tijd en energie kost.

Klus jij of klus ik?

Ik heb nooit geweten hoe druk aannemers en timmermannen het hebben. Het is nogal een klus een betrouwbare, geregistreerde aannemer te vinden die tijd heeft op zo een korte termijn. Een stressfactor, want manlief moet gewoon werken en ik kan maar beperkt alleen doen. Los daarvan heb ik nog de zorg voor mijn 2 meiden die ik ten allen tijde een prioriteit zal maken. Er gebeurt al zoveel in ons leven momenteel. En de dames voelen papa en mama probleemloos aan. Ik zie dat mijn meiden extra veel dikke knuffels en gezellige afleiding nodig hebben in deze tijd. Ik weiger dat te negeren. Het is mijn taak de kinderen te begeleiden door deze veranderingen. We willen immers wel dat ze er zo weinig mogelijk last van hebben.

Organisatie in versnelling

Ik durf nu nog even niet te denken aan Sinterklaas, Kerst, de verjaardag van mijn oudste dochter en schoolvoorbereiding. Maar direct na de verhuizing moet dat wel de prioriteit krijgen. Dochterlief wil heel graag haar vierde verjaardag in Vaïana-stijl vieren. En een Vaïana verjaardag zal ze krijgen. Haar voor school voorbereiden vind ik een belangrijke periode waar ik graag de tijd voor wil nemen.
De perfectionist in mij wil het altijd tot in detail goed regelen, het liefst alleen, maar ik ben bang dat ik straks hulp met beide handen moet grijpen. Daar moet ik nog even aan wennen.

Heb ik al verteld hoe enorm veel zin ik heb in ons nieuwe avontuur? Natuurlijk is het druk, hier en daar stressvol, maar zo leuk.

Ik moet eerlijk toegeven dat het helpt het van mij af te schrijven. Ergens ben ik erg benieuwd wat je ervan vindt, de persoonlijke kant van de persoon achter MamaPlaneet. Laat je het mij weten in een reactie onder dit artikel?

 

1 gedachte over “Get Personal | Ontspullen, vermoeidheid, jacht op meubels en afsluiten”

  1. Wat een hoop geregel allemaal! Ik weet hoe het is om veel te moeten regelen met weinig tijd en met een kind dat continu aandacht wil. Ik wens je heel veel sterkte de aankomende tijd.

    Oh marktplaats breek me de b*k niet open.. Wat kan dat een naar medium zijn.. zelfs hier in Spanje..grrr

Een reactie plaatsen