Get Personal | Q & A

Een kleine 3 maanden geleden vroeg in de MamaPlaneet-groep op Facebook of de lezers vragen hadden voor mij. Van de vele vragen die ik binnenkreeg heb ik er een aantal uitgekozen. De antwoorden lees je in dit artikel.

Hoe gaat het met je gezondheid en lukt het om af te vallen?

Even kort samengevat. In mei vorig jaar is deze koppige dame eindelijk eens naar de huisarts gegaan. Na een uitgebreide bloedonderzoek bleek dat ik een behoorlijke vitaminetekort heb en dat mijn schildklier vertraagd werkt. Dit na een lange periode extreme vermoeidheid, paniekaanvallen en gewichtstoename. Iets wat ik niet kon plaatsen. Mijn zwangerschapskilo’s was ik namelijk al kwijt en er was niet echt iets veranderd in mijn levenswijze.

Een combinatie van langdurig extreem veel stress en vitaminetekort bleek de boosdoener. Mijn chronische ijzertekort was zorgwekkend en mijn vitamine D aan de lage kant. De huisarts schreef wat supplementen voor en voor de rest moest mijn lijf het maar op eigen kracht doen. Ik voelde me aan de ene kant best wel in de steek gelaten. Aan de andere kant wilde ik niet zo snel medicijnen voor mijn schildklier en was ik vastberaden eerst andere opties te proberen.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Mijn schildklier is weer gestabiliseerd. Dat wil zeggen dat ik eindelijk gestopt ben met aankomen. Jeej! Afvallen daarentegen gaat nogal moeizaam. Mijn energie is wel wat verbeterd in de loop der tijd maar ik ben er nog niet helaas. Omdat ik langer van mijn kinderen wil genieten en niet lekker in mijn vel zit door mijn overgewicht, ben ik begonnen met sporten. Hoewel mijn energie het vaak niet toelaat, moet ik het wel blijven proberen. Wandelen was een prima start. Maar doordat ik zelf mijn tempo bepaal en dus ook kan stoppen wanneer nodig, was het effect anders dan gehoopt. Daarom ben ik afgelopen december gestart met eenmaal per week sporten. Baby steps. Maar ik geef het niet op. Dus ja het gaat beter, maar ik ben er nog lang niet.

Hoe is het nu met je dochter?

Mijn oudste dochter van toen 4 zat vorig jaar absoluut niet lekker in haar vel. Mijn kleuter werd met de dag ongelukkiger. Ik maakte mij zo ontzettend zorgen om haar. Op school was zij een doorsnee meisje dat met plezier naar school gaat. Thuis had zij bijvoorbeeld woede aanvallen, was zij ineens aan het stotteren en was ze overduidelijk steeds minder zichzelf. Dat sprak ze thuis ook uit 💔

Dit alles was voor ons natuurlijk voldoende om een gesprek met de school te hebben. Na veel gesprekken met de leerkrachten, de meerbegaafden specialist en de IB-er van de school waren we er nog niet uit. Ze zagen het. Ze begrepen het. Het lag aan ons. Wij hadden te hoge eisen van haar. Het had niets met school te maken. Hierdoor zijn wij rond gaan vragen en kwamen we bij een ander school terecht die eigentijdse kennis en ervaring had met ontwikkelingsvoorsprong. Tijdens het gesprek met de directie maakte de kleuter een tekening. Gedetailleerd zoals ze dat thuis ook doet. Kijkend naar ons kind besloten wij ons gevoel te volgen en van school te wisselen.

In september startte onze 4 jarige dan ook in groep 1 op de nieuwe school. Je zag haar in de eerste week al opbloeien. Ze zat daar duidelijk beter op haar plek. De nieuwe juf zag binnen een week dat de kleuter meer in haar mars had en plaatste haar in groep 2. Inmiddels zijn we 4 maanden verder. Begin januari werd onze dochter 5. Het allerbelangrijkste: ze zit weer lekker in haar vel. Ze is blij en tevreden. Ze heeft vriendinnetjes. Ze had gewoon een omgeving nodig waar ze zichzelf kon zijn. Zo ontzettend belangrijk!

Heb je heimwee of voel je inmiddels thuis in Drenthe?

In november 2017 verhuisden wij vanuit Amersfoort naar een Drents dorp. Een wereld van verschil. Of ik heimwee heb? Soms. Meer naar de mogelijkheden en opties die ik daar op loopafstand had. Daarentegen hebben wij hier geen file. Mensen zijn over het algemeen minder afstandelijk tegen onbekenden. Het feit dat kinderen overal een snoepje krijgen aangeboden, daar moet ik nog enorm aan wennen. Voor de rest is het hier heel fijn om kinderen op te voeden, vind ik persoonlijk. Wij wonen hier ook fijn. Ondanks dat de tuin nog niet gedaan is, voelt het huis ook meer thuis dan Amersfoort dat deed. Dat geldt niet alleen voor ons maar ook voor onze meiden. Wij zijn nog steeds blij met de beslissing om hierheen te verhuizen.

Je hebt van bloggen je werk gemaakt. Hoe uit zich dat?

Een veelgestelde vraag. Na ruim een jaar MamaPlaneet schreef ik mijn blog in bij de Kamer van Koophandel. Niet omdat ik er zoveel mee verdiende dat ik ervan kan leven, maar omdat mijn uit de hand gelopen hobby wel degelijk potentie had. Nu bijna een jaar later ben ik nog steeds blij met deze beslissing.

Hoe zich dat uit? Allereerst investeer ik geld en tijd in het zakelijke deel. Denk hierbij aan eigen domein, webhosting, professionele visitekaartjes, Yoast premium, WP Rocket, een thema, maar ook een boekhoudprogramma, advies van een online marketingbureau en meer. Daarnaast ben ik dagelijks minimaal 6 uur bezig met mijn werk. Dit jaar wil ik sowieso meer cursussen, workshops en webinars volgen om mijn kennis te vergroten en mijn lezers meer kwaliteit te kunnen bieden en mijn doelen te behalen. Trouw blijven aan mijzelf blijft voor mij het belangrijkste.

Dit waren, samengevat, waar de meeste vragen over gingen. Heb je toch nog een dringende vraag, stel het en ik ga mijn best doen het te beantwoorden.

Dochterlief met smartgames

2 gedachten over “Get Personal | Q & A”

  1. Wat een mooi en openhartig artikel. Ik vind het zo mooi dat jullie goed naar je kind(eren) kijken en voelen wat het beste voor hen is. Ik spring even van de hak op de tak, maar toen wij onlangs in Zuid-Laren waren was ik geraakt door de oprechte aandacht en vriendelijkheid van de mensen. Iedereen groet elkaar (en kijkt elkaar daarbij ook aan). Heel fijn en mooi om te merken. Wat naar van je gezondheid en goed dat je in rust de dingen oppakt. Geen advies, wel een suggestie waar ik ineens aan moet denken. Heb je weleens aan Pilates gedacht? Na jaren weerstand heb ik het helemaal ontdekt.

    • Dat ons kent ons heeft inderdaad ook veel voordelen. Een wereld van verschil met Amersfoort. Vroeger, voor ik moeder werd, werd een poos aan pilates gedaan. Ik heb er eerlijk gezegd nog niet aan gedacht nu. Eens kijken of de lessen hier in het dorp worden gegeven. Dank je wel voor de tip 💋

Een reactie plaatsen