Get Personal | Sneak peak van ons nieuwe huis

Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Wij kregen de sleutels van ons nieuwe huis. Wat een opluchting. Het was de afgelopen 3 maanden een race tegen de klok. Nadat ons huis binnen no time was verkocht moesten wij nog onderdak zoeken. Even leek het allemaal niet te gaan lukken binnen de tijd die wij hadden. Hierdoor hadden wij behoorlijk veel stress. Een aantal teleurstellende bezichtigingen later, vonden wij het huis waar wij verliefd op werden. EN het stond leeg. Jeej!

In plaats van leven om te werken, willen wij werken om te leven

Amersfoort is een prachtige stad om in te wonen en werken. Maar zoals ik al eerder vertelde is hier wonen onbetaalbaar geworden helaas. Wij wilden niet langer voor de rekeningen werken of vakanties overslaan. Het leven is te kort om het als een plicht te zien.
We hebben nog in Lelystad gekeken, maar vonden geen huis waar wij onze kinderen zagen opgroeien. Na de zoveelste teleurstelling (en tijdverspilling) besloot we verder te kijken. Verderweg van Amersfoort.

Wij ruilen ons stadsleven in voor het leven in een dorp

Onderweg naar een bezichtiging in Provincie Drenthe waren wij het landschap aan het bewonderen. Wat een prachtige omgeving. De uitstraling. De provincie van de Hunnenbedden, Plopsa Indoor, Ja-knikkers en Wildlands. Eenmaal bij het huis aangekomen, wisten wij het eigenlijk al. Dit werd het. De buurt, de mooie huizen. Wij ruilen ons stadsleven in voor het leven in een dorp. Een dorp nabij Emmen.
Het zal even wennen zijn. Het is daar stukken rustiger dan wij hier in de Randstad gewend zijn. Maar aan de andere kant is dat misschien heel goed voor ons. Provincie Drenthe is niet voor niets de meest welvarende provincie van Nederland 🙂

Lees ook: Kidsproof | De leukste uitjes met kinderen in Drenthe

Sneak Peak

Afgelopen week kregen wij bij de notaris de sleutels van ons nieuwe paleis. Ook al valt er eigenlijk niet veel te zien, het staat immers leeg, en moet er nog flink geklust worden, wil ik je toch een sneak peak geven.

Komende week moeten wij de sleutels inleveren van onze huidige woning. Zoals je ziet moet er best veel gedaan worden. Spannend maar ook onwijs leuk. Wij hebben ervoor gekozen hulp in te schakelen van een aannemer. Dit voor de klussen die wij niet kunnen of willen doen. De meeste beslissingen zijn al genomen. Wel moeten we nog een vloer kiezen en gordijnen.

De bedoeling is de kamers van de meisjes als eerst af te krijgen zodat zij alvast kunnen wennen aan hun nieuwe kamers en het huis. De aannemer gaat om die reden dan ook van boven naar beneden werken. Kan ik daarna op mijn gemak onze slaapkamer op de zolder inrichten, terwijl hij in de woonkamer bezig is. Manlief gaat zelf de vloeren leggen en de meisjeskamers behangen. En ik ga voornamelijk delegeren, zoals het hoort  😉

Wordt vervolgd!

5 gedachten over “Get Personal | Sneak peak van ons nieuwe huis”

  1. Spannende gebeurtenis dat verhuizen! Ik vond het leuk, maar het leverde tegelijkertijd zoveel stress op dat ik blij was uiteindelijk over te zijn.
    Ik riep dan ook gelijk dat ik de eerstkomende 15 jaar niet meer zou gaan verhuizen 😂

Een reactie plaatsen