Get Personal | De verbouwing loopt uit en Sinterklaas viering in de tijdelijke woning

Inmiddels is het 3 weken geleden sinds we verhuisd zijn. Tijd om je bij te praten over de uitgelopen verbouwing en Sinterklaas viering in onze tijdelijke woning.

Iets met loslaten

Het valt me zwaar. Eerder vertelde ik al dat het sluiten van de kinderopvang voelt als falen. Loslaten, ik ben er nog niet klaar voor. Ondanks tijdgebrek zou ik van de boekhouding een prioriteit moeten maken, maar ik stel het steeds uit. De Facebookpagina van de opvang bestaat nog. Al een aantal maanden heb ik hier niets geplaatst. Niets! Ik wil het wel afsluiten, maar de juiste woorden kan ik niet vinden. De nieuwe aanvragen komen nog gewoon binnen. Zowel van de ouders die op zoek zijn naar een gastouder als studenten die op zoek zijn naar een stageplek voor de komende tijd. Zonder al te veel uitleg wijs ik de aanvraag af met de melding dat ik verhuisd ben. Wellicht niet helemaal netjes, maar ik ben er blijkbaar nog niet klaar voor.

De verhuizing en de tijdelijke woning

De verhuizing verliep soepel. Op dag 1 verhuisden wij een aantal dozen naar onze tijdelijke woning. En op dag 2 reed de verhuiswagen in één keer richting ons nieuwe huis. Het ging heel soepel en vlot. Het was flink aanpoten maar dan heb je ook wat. Super fijn natuurlijk. We keken er nogal tegenop. Ik bedoel, wie is er dol op verhuizen met jonge kinderen?

De avond voordat wij de sleuteloverdracht zouden hebben, namen wij onze meiden nogmaals mee naar de woning. Afscheid nemen van het huis vond ik een belangrijk onderdeel. Ook dat verliep eigenlijk veel makkelijker dan ik dacht. Noch de meisjes, noch wij hadden moeite met weggaan. Verbazingwekkend genoeg heeft niemand een traan gelaten. Inmiddels zijn we drie weken verder en gemis is er nog steeds niet. Mag ik al juichen of is dat te vroeg?

De tijdelijke woning is vele malen kleiner en zonder tuin. De meiden hebben nogal moeite met de ruimte of beter gezegd het gebrek eraan. Het is natuurlijk ook nogal wat. Ze zijn ook veel te jong om het echt te begrijpen. Ik merk het aan alles. Hun eetlust, hun gedrag, energie, slapen… Het is ook allemaal wat. Wanneer het kan gaan we erop uit met de meiden. We proberen er het beste van te maken. Voor iedereen.

Verbouwing

De aannemer is nu twee weken bezig in het huis. Afgelopen maandag ben ik zelf voor het eerst langs geweest. Eerlijk gezegd raak ik lichtelijk in paniek als ik zie hoe langzaam het gaat. Manlief is druk met de kamers van de meisjes. Volgens de aannemer herkennen we het niet terug over twee weken.

Lees ook: Elektrische mamafiets | Stukje vrijheid op twee wielen

De oude keuken is er inmiddels uit. En toen kwam er slecht bericht binnen. De nieuwe keuken zou in week 2 worden geleverd. Daar zijn we mee akkoord gegaan. Nu is het helaas zo dat door drukte in de fabriek onze keuken 2 weken later zal worden geleverd. Flink balen. Onze dochter wordt begin januari 4. Direct na de kerstvakantie gaat zij starten in groep 1. Wij hadden zo gehoopt dat we met haar verjaardag klaar zouden zijn zodat we in alle rust kunnen aarden hier.

De meeste meubels die we besteld hebben komen in de week van Sinterklaas. Volgens de aannemer is de verbouwing in de eerste week van december klaar. Ik hoop het. Onwijs veel zin in om van ons huisje een thuis te maken voor ons vieren. Wordt vervolgd…

10 gedachten over “Get Personal | De verbouwing loopt uit en Sinterklaas viering in de tijdelijke woning”

  1. Ah balen zeg van je keuken! Ik kan het mij heel goed voorstellen dat je graag je huis wilt inrichten en gezellig wilt maken. Vooral voor de verjaardag van je dochtertje! Ik ga heel hard voor jullie duimen. Wellicht helpt het een beetje.. sterkte de komende tijd

  2. Ik kan me helemaal voorstellen hoe moeilijk je het hebt. Ik heb besloten mijn praktijk te sluiten en al voelt het niet als falen. Ik vind het el heel moeilijk. Ik hoop dat jullie snel in jullie huis zitten.

  3. Jeetje wat vervelend zeg. Kan me voorstellen dat je het graag klaar wilt hebben. Is wel zo gezellig in de decembermaand. Wel erg spannend en je hebt een mooi vooruitzicht! Ik hoop dat je er straks van kan genieten wanneer het ook echt af is.

Een reactie plaatsen