Vliegvakantie met kinderen duur? Dat hoeft niet!

Het is algemeen bekend dat vliegen met kinderen, dus in het hoogseizoen, reteduur is. Heerlijk als je buiten de schoolvakanties met je jonge kinderen weg kan. Om meerdere redenen. Voornamelijk omdat het dan over het algemeen minder druk is maar ook stukken goedkoper. Dit hoeft echter geen reden te zijn om verre vakanties te mijden zodra je kinderen op school zitten. Ik leg het je uit hoe je goedkoop kunt vliegen met je gezin.

Open Jaw

Weleens gehoord van een Open Jaw ticket? Het is een vliegticket waarbij je op de heenweg op een andere vliegveld landt, dan je op de terugreis vanaf vliegt. Bijvoorbeeld je reist van Amsterdam naar Alghero Fertilla Airport in Italië, maar vliegt terug van Cagliari Elmas Airport naar Amsterdam. Als je het idee vergelijkt met Schiphol en Eindhoven Airport snap je wellicht ook waarom er een prijsverschil is tussen vliegvelden binnen een land.  Schiphol is nou eenmaal erg duur. Kleinere, regionale vliegvelden zijn een stuk voordeliger. Een tip die je veel centjes kan besparen. Een besparing dat soms oploopt tot honderden euro’s. Des te meer budget om leuke dingen te doen tijdens de vakantie toch  😉

Wat ik ondertussen geleerd heb is de Engelstalige Wikipedia te pakken van in dit geval Italiaanse vliegvelden (zoals in het voorbeeld hierboven) en de vliegtickets van verschillende vliegmaatschappijen te vergelijken per vliegveld op vakantiebestemming. Deze optie boek je simpelweg door bijvoorbeeld bij Cheaptickets te kiezen voor ‘meerdere bestemmingen’ of ‘andere terugvlucht’.

Omdenken

Dat zo vroeg mogelijk boeken goedkoper is hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Maar dit lukt niet altijd, zeker als je gaat vliegen met kinderen. En dan is het een uitdaging om de aantrekkelijke acties te spotten. Persoonlijk vind ik transferreizen helemaal niets, zeker met kinderen. Daar begin ik dan ook niet aan. En hoewel het goed is om te weten wat je wilt, brengt dit natuurlijk wel hogere kosten met zich mee. Hoe minder eisen je hebt, des te goedkoper. Dat geldt ook voor de last-minute reizen. Die tegenwoordig ver van voordelig zijn, ondanks de aantrekkelijk makende kinderkortingen. Maar als de vakantiebestemming niet vaststaat heb je meer opties. Soms wel niet voor de hand liggende, maar verrassend leuke opties. En dat kan veel geld schelen. Zoek dus ook eens alleen op periode zonder bestemming. Je zult versteld staan van de opties en prijsverschillen. In geval van verre vakanties naar bijvoorbeeld Curaçao maar ook binnen Europa.

Kies voor een minder populaire bestemming

Populaire vakantielanden als Frankrijk, Spanje, Griekenland en Turkije zijn peperduur. Maar landen als Macedonië en Servië zijn bloedmooi en spotgoedkoop. Deze ruwe diamanten hebben veel te bieden. Adembenemende natuur, boordevol cultuur en meer dan genoeg te doen voor jong en oud. Daarnaast ben je hier verzekerd van het mooie weer en heerlijk eten. Dat allemaal op 2,5 uur vliegen vanaf Nederland. Zo wordt vliegen met kinderen een stuk leuker.

Volgende keer kun je hier lezen hoe je gezinsvriendelijke reizen op vakantiebestemming betaalbaar houdt. Want echt, kampeervakanties kunnen leuk zijn voor de kinderen, maar er zijn meer opties 😉

vliegen met kinderen

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra