Een eigen Gorgel-knuffel voor alle mensenkinderen | Jochem Myjer

Jochem Myjer en de Gorgels

De meesterlijk goede cabaretier Jochem Myjer kwam in 2015 met De Gorgels en 2016 met De wereld van de Gorgels op de markt. Een kinderboek om wel te verstaan. Het boek De wereld van de Gorgels werd, mede dankzij de voorganger, met lof ontvangen en werd bekroond tot het beste (luister)boek van het jaar. Het boek vloog over de toonbank met als gevolg dat er onder andere Gorgel-kleurboeken en Gorgel-gymtassen te koop werden aangeboden van deze bestseller.

Het verhaal begint met de Gorgel Bobba. Geboren en getogen op het eiland, grootgebracht op bessen en bramen en in de nachturen opgeleid tot een Waakgorgel. Gorgels slapen namelijk overdag en ‘s nachts waken ze over hun toegewezen mensenkind. En dan komt Melle in het beeld. Eigenlijk lijkt Melle heel veel op de schrijver en bedenker van het verhaal, Jochem. Vooral de kenners zullen de overeenkomsten herkennen.
Bobba woont bij Melle zodat hij hem ‘s nachts, wanneer Melle slaapt, kan beschermen tegen de boosaardige Brutelaars.

YouTube player

De Gorgel-Knuffel

Joebelabambam! Eindelijk is er dan de Gorgel-knuffel. Met de superogen die alles kunnen zien, superoren waarmee ze alles kunnen horen, een knuffelbaar zacht jasje, groot genoeg voor in de tas en opgeleid om over de mensenkinderen te waken ‘s nachts.

PicsArt 12 09 02.58.28

Wat wij ervan vonden?

Het leuke aan de Gorgel-knuffels is dat ze allemaal op elkaar lijken maar stuk voor stuk uniek zijn. Ze zijn überschattig, lekker zacht en aanstekelijk lief en knuffelbaar. Voor de meiden in huis was het eigenlijk liefde op het eerste gezicht. Beide meiden nemen hun Gorgel-knuffel mee naar bed. We willen natuurlijk niet dat Bobba de ene beschermt en de andere last heeft van de Brutelaars. Overigens kun je de knuffel zelf een naam geven maar aangezien hij echt op Bobba lijkt, noemen we hem ook Bobba.
Ze weten heel goed welke van wie is en vergeten hem nooit en nergens. En geloof me, dat is bijzonder.
Daarnaast is de knuffel van zeer goede kwaliteit en zal niet makkelijk scheuren of kapotgaan.

De meiden vinden het geweldig om te luisteren naar de verhalen over de Gorgels. Niet door papa en mama, maar door Jochem Myjer zelf. Lang leve de luisterboeken  😉 Met hun Gorgel stevig in de armen vasthoudend vallen ze dan binnen no time in slaap. In hun bedje aan het einde van de dag maar ook in de auto tijdens een lange rit. Onafscheidelijk, vriendjes voor het leven.

Meer informatie over De Gorgels vind je op De Gorgel-website.

De Gorgel-knuffel is onder meer te kopen op Bol.com voor €18,99. Hier kun je ook het kleurboek vinden voor €5,99 en natuurlijk de boeken De Gorgels voor €14,99 en De wereld van de Gorgels voor dezelfde prijs.

PicsArt 12 09 03.30.57

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

11 gedachten over “Een eigen Gorgel-knuffel voor alle mensenkinderen | Jochem Myjer”

Plaats een reactie