Gorilla Park Svendborg: Klimpark Denemarken

Svendborg is een havenstad dat in één woord omgeschreven kan worden als cittaslow. Een internationaal keurmerk voor gemeenten met maximaal 50.000 inwoners die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. Deze langzame stad, ook wel bekend als de hoofdstad van Zuid-Funen, is vernoemd tot de meest charmante Deense winkelstad. Een plek waar het leven op een bijzonder kwalitatief niveau wordt gevierd. Ongeveer 12 kilometer hiervandaan, in Stenstrup, vind je klimpark Gorilla Park Svenborg. In een van de mooiste gebieden van Skjoldemose Estate gelegen bos, met het uitzicht op het Geopark De Zuid-Funen archipel.

YouTube player

Gorilla Park Svendborg

Het klimbos is een uur rijden (71 km) vanaf een van de mooiste campings aan zee waar wij verbleven en 40 autominuten (47 km) vanaf Odense Zoo. Onderweg komen we langs schilderachtig mooi natuur die het land rijk is. Hier en daar heuvelachtige, goede wegen en het uitzicht doen de tijd voorbij vliegen. Eenmaal in de buurt wordt er duidelijk Gorilla Park aangegeven maar moeten we van de weg af om een stukje door te rijden voor we de auto daadwerkelijk kunnen parkeren. Daarna is het bijna 5 minuten de heuvel oplopen tot we bij de entree zijn. Deze vind je door in het enige gebouw dat er staat naar binnen te lopen en je bij de kassa te melden.

Aangezien een reservatie en aanbetaling vooraf verplicht zijn ben je wel verzekerd van een plekje. Het is de bedoeling om minimaal 20 minuten voor de afgesproken tijd hier aanwezig te zijn, maar terwijl je nieuwsgierig en vol bewondering om je heen kijkt is die tijd zo om. Dan volgt de in totaal 45 minuten durende instructie. De deskundige instructeur spreekt goed Engels en geeft zeer goede en duidelijke uitleg over het correct aantrekken van de veiligheids- en klimuitrusting maar ook gebruik van het karabijnhaaksysteem. Dit wordt super goed uitgelegd maar ook voorgedaan en gecontroleerd. Zodra de instructeur en jij het gevoel hebben dat jullie er klaar voor zijn, kun je starten.

Het klimparkour is in totaal 2,7 gestrekte kilometers lang, verdeeld over 8 klimroutes met ruim 100 verschillende hinderniselementen, kabelbanen, tarzanschommels, basejumps, snowboarden, klimnetten en ga zo maar door. Deze staan op moeilijkheidsgraad verspreid in het bos. Zo is nummer 1 kort, vrij laag bij de grond en zelfs voor de kinderen easy, maar daarom ook een hele goed manier van inkomen en de handelingen onder de knie krijgen voor je echt de hoogte in gaat. Nummer 8 vind je op 26 meter hoogte tussen de boomtoppen. Deze is zelfs voor de adrenalinejunkies en ervaren klimmers nogal een uitdaging. Een waanzinnig gezicht, maar het allermooiste aan Gorilla Park Svendborg is waarschijnlijk het feit dat ze de natuur laten zoals het is. Alle hindernissen in het klimbos zijn met respect voor de natuur om de bomen heen gebouwd en eraan aangepast.

De vier uur die je ervoor krijgt klinkt vooraf wat kort. Dat is het absoluut niet. Iedere klimbaan is lang genoeg om je een poosje bezig te houden. Ook al is het bos niet overvol met klimmers, het kan gebeuren dat je moet wachten tot de voorganger door is voor je zelf mag gaan. Dit heeft alles met veiligheidsregels te maken, net als het feit dat een kind vanaf 4 jaar wel mee mag klimmen maar alleen onder begeleiding van een klimmende volwassene. Al bij al is deze high ropes adventure park een natuurervaring op een totaal ander niveau en een absolute aanrader met motorisch sterke kleuters, oudere kinderen en tieners.

Praktische informatie & tips

♦ Adres Gorilla Park Svendborg
Rødmevej 45
5771 Stenstrup

♦ 2,7 km aan klimparcours

♦ 8 uitdagende klimroutes met ruim 100 diverse hindernissen

♦ Hoogste punt: 26 meter

♦ Geschikt vanaf 4 jaar

♦ Een veilige maar uitdagende manier van buitensporten, een avontuurlijk uitje voor jong en oud

♦ Lichaamsgewicht: max 120 kg in verband met veiligheid

♦ Instructie verplicht, tenzij niet je eerste bezoek in hetzelfde seizoen

♦ Reserveren kan het makkelijkst online en is verplicht (maar kan tot een uur van tevoren)

♦ Een aanbetaling is verplicht (mocht je niet komen opdagen, dan ontvang je deze niet terug)

♦ Geschikt voor kinderen en volwassenen met een klein beetje hoogtevrees (vooral omdat je op vrijwel ieder moment kunt stoppen)

♦ Tijdens het klimmen blijft de instructeur aanwezig en is er altijd een medewerker aanspreekbaar in geval van vragen

♦ Bij de horeca kun je een kluisje huren voor 10 DKK waar je je waardevolle spullen in kwijt kunt

♦ Niet geschikt voor mindervaliden of rolstoel en kinderwagen

♦ Aangelijnde honden zijn welkom, mits ze geen overlast veroorzaken in welke vorm dan en ook onder constant toezicht

♦ Kom je mee maar wil je alleen kijken? Dan hoef je uiteraard niet te betalen

♦ Gepaste kleding is verstandig: sportkleding bijvoorbeeld, lange lokken in een staart of vlecht, lichte en flexibele schoenen met profielzool en in geval van regen een waterdichte jas

♦ Bij de horeca staan ook een aantal lange picknicktafels waar je meegenomen of hier gekochte snacks kan nuttigen

♦ Schoon sanitair is aanwezig

♦ Naast Gorilla Park Svendborg is er ook Gorilla Park Vejle (wel iets kleiner)

♦ Naast klimmen in het klimpark kun je hier ook overnachten, een hapje eten tussen de boomtoppen, kleiduivenschieten, meedoen aan segway Safari en meer

♦ Andere leuke bezienswaardigheden in de buurt zijn onder andere De Valdemars Slot (een kasteel uit de 17e eeuw) en Slot Egeskov (14 km)


Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger
Sandra

Plaats een reactie